sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Tangon sävelet kiirivät pitkin potagerin käytäviä =)


Levylautasella on soinut koko Juhannuksen Darya & Månskensorkestern ja vanhat suomalaiset tangot. Enpä olisi äkkisältä tätäkään uskonut todeksi, mutta rakkaus Kaurismäkeläisyyteen ja Suomi nostalgiaan ovat varmaan osa syy tähän kaukokaipuuta herättävään musisointiin. Puutarhaan niin kuin moni teistä lukijoista varsin hyvin muistaa liittyy oleellisena musiikki. Joten suosittelen laittamaan Daryan levylautaselle taustamusiikiksi kun lähdemme potagerkierrokselle =)Sain kuin sainkin tinkini tehtyä ja siistittyä potagerin Juhannukseksi kuten aina muinakin vuosina. Tällä kertaa käytävät tuli kylläkin käännettyä huomattavasti aiempia vuosia radikaalimmin ja sen ansiosta murske näyttää kuin vasta levitetyltä =)


Tänne potagerin sisäänkäyntipäähän on ensi viikon aikana tulossa leikkokukkien taimia ja vähän täyteperennoiksi nepalinhanhikkia ja suloisia tähtiputkia.Ruukuissa olevat heinät ottivat hieman nokkiinsa alkukesän kylmistä öistä. Mutta toivottavasti tulevan viikon aikana aurinko hellii niitä ja ne pääsevät uuteen kasvun vauhtiin. 


Viettelevän violetit törmäkukat ovat aloittelemassa kukintaansa =) Oi miten rakastankaan niitä. Hernepensaselämää -blogista pääset kurkistamaan mihin muualle näitä ihanuuksia on tulossa ;)Joskus kitkiessä on aivan pakko jättää muutama kukkija myös käytävän puolelle. Potagerin pystyakselin alapäädyssä on havaittavissa pienoista akileijaongelmaa =)Lähes jokaisena päivänä seisahdun ihailemaan ihanalta naapurin U:lta saatua naisfiguria. Siperian kurjenmiekkoja on ehdottomasti hankittava lisää - hurjasti lisää. Sillä sävyiltään ja olemukseltaan ne sopivat erinomaisesti potageriin =) Samoin upeaakin upeampia idän unikoita pitää kylvää lisää. Oikein lokoisaa ja kaunista sunnuntaita Teille kaikille - taidan lähteä ulos haistelemaan sateen raikastamaa kesätuulta =), laittaa luurit korviin ja uppoutua hetkeksi Suomi-tunnelmiin =)


22 kommenttia:

 1. Kyllähän tämä puutarhasi on ainutlaatuinen Suomessa. Siis aivan ihastuttavan henkeä salpaava😍 Kiitos näistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Tämmöinen suomalainen karvalakkimalli =)

   Poista
 2. Tangoa potagerissa! Huokailen täällä! Hyvää tunnelmointia! Täällä juuri sataa ja salamoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta Sanni - sun on ihan pakko kokeilla =)

   Poista
 3. Kaunista! Positiivinen akileijaongelma :-)

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia upeasta ja rehevästä potageristänne. :)

  VastaaPoista
 5. Potagerissa ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen kuunnella Suomi-tangoja, vaan ehkä ranskalaisia chansoneita. Mutta jos on mahdollista luoda noin upea potager suomalaiseen maalaismaisemaan, mikä estää vaihtamasta sävelet tangoon. Ei mikään. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskalainen sopii aika-ajoin kuvioihin. Tänä kesänä on taas ollut Suominostalgian vuoro. Riippuu vähän tunnelmista mitä tuolla soitellaan =)

   Poista
 6. Kaunista. Siperiankurjenmikat ovat vaivattomia, kaunis tuo kuvan yksilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit naulan kantaan =) Juurikin tuo vaivattomuus, leviämättömyys, ryhdikkyys kiehtovat =) Ja tietysti kaunis olemus

   Poista
 7. On kyllä kaunista! Joka kerta yhtä hätkähdyttävää nähdä pala teidän Potageria. Ihan mieletön paikka!

  VastaaPoista
 8. Tuo punertava murske kruunaa muutenkin kauniin potagerin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikoinaan vertailtiin harmaata ja punaista ja päädyttiin sitten tuohon punaiseen ja jotenkin se tuntuu kyllä oikealta valinnalta =)

   Poista
 9. Kyllä silmät ja sielu lepäsi tällä puutarhakierroksella. Kiitos <3

  VastaaPoista
 10. Oi miten rauhallinen tunnelma, siistiä ja silti rehevää. Tango on hyvä valinta:)

  VastaaPoista
 11. Kiitos =) Tango on aika hyvä =)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania kuvia! Kurjenmiekkojen ihana sinisyys ja kauniisti toteutettu kuvaus!

  VastaaPoista