maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kesätyöt jatkuu =)

Kesätyöt jatkuvat =) Potagerin pääty on huollettu. Kadonnut huoltokäytävä on kaivettu esiin, orapihlaja-aita leikattu, käytävien haraus aloitettu, kilkentää jatkettu ja pienten sadekuurojen aikana koulinta aloitettu. Mikään ei ole ihanampaa, nautinnollisempaa tai parempaa kuin rehkiä hikipäässä puutarhahommissa - ahhh miten energisoivaa kuukausien paperinpyörittelytyön vastapainoksi. Edes hitunen riistäytyminen ei haittaa kunhan saa elkämänsä kyllyydestä kitkeä ja puuhata.

Moni kavahtaa kitkentäpuuhia, mutta suurimmaksi osaksi kitkentä on helppoa kuin heinänteko. Laput silmille kuin kiihkolla hevosella ja katse kohteeseen, niin nopeasti hyvää tulee. Näin kävi myös huoltokäytävän kunnostuksessa. Ripeä kitkentä ja päälle kunnollinen haraus ja ilme muuttui hetkessä. Hernepensaelämää - blogin puolella on muuten kolmen vaiheen ohjeistus täydelliseen sorakäytävien kunnostukseen.  Mutta tälläpuolen enemmän muista puuhista. Sillä juhannus on kohta täällä ja siihen mennessä pitäisi olla melkoisen siistiä =)Orapihlaja-aita alkaa pikkuhiljaa näyttämään aidalta ja sen muodot piirtyvät kauniisti esiin. Hankin muutama vuosi sitten polttomoottorikäyttöisen pensasleikkurin ja se on totisesti ollut tarpeeseen. Nyt vaan pitää vielä lannoittaa aita, jotta se jaksaisi ylväästi kasvaa korkeutta. Kunpa se jonakin päivänä olisi ihmisen korkuinen ja peittäisi näkymän potagerin takana häämöttävälle heinäpellolle.Kylmän alkukevään jäljiltä kesä on päässyt jo täysiin mittoihinsa ja käytävän reunat rehottavat suurina kasvavista perennoista. Mutta nyt kasvihuoneessa kutsuu nepalinhanhikkiprojekti, joten heipä hei ja huomiseen =)


22 kommenttia:

 1. Ihan älyttömän kaunista ja ihanaa. Mä meen ihan erroriin näistä sun kuvista!

  VastaaPoista
 2. Ihana!
  Joo, ei kitkeminen ole ollenkaan paha (nurmenleikkuusta en tykkää ollenkaan)
  ja onhan kitkettävä, jotta saa nauttia ihanasta puutarhasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nurmenleikkuu on mustakin erityisen puisevaa =) Mutta kitkentä sen sijaan - ahhh =)

   Poista
 3. Kaunista, niin kaunista! Intouduin myös viikonloppuna kitkemispuuhiin, palkitsevaa ja rentouttavaa:)

  VastaaPoista
 4. Kitkemisessä näkee aika pian kättensä työn! Upealta näyttää orapihlaja-aita muotoineen, todella tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tuon orapihlajaaidan kasvua ollaan odotettu kuin kuuta nousemaan. Kyllä sen kasvu osaakin olla hidasta.

   Poista
 5. Orapihlaja-aidassa on jo kivasti kokoa. Ja kun alussa malttaa leikata hyvin saa tiheämmän aidan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hidaskasvuinen on kuin mikä. Joku muistaakseni sanoi, että sen kestää kasvaa seitsemän vuotta ja nyt ollaan puolivälissä. Leikelty on ahkeraan, jotta tulisi tiivis =)

   Poista
 6. Kitkeminen on omanlaistaan meditaatiota. Siinä rikkoja nyhtäessään voi ajatella syntyjä syviä ja samalla tulee puhdasta jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanaa omaan maailmaan ja ajatuksiin uppoamista =)

   Poista
 7. Samaa mieltä, ei kitkentä niin kamalaa ole.

  VastaaPoista
 8. No ei ehkä kamalaa, mutta ei sitä viitsi kovin pitkään tehdä kerrallaan;) kitkemistä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ottaa vähän kropan päälle jos ei pidä riittävästi taukoja ;)

   Poista
 9. Sinulla tuota puhtia riittää - hyvä niin!
  Niin kauniin näköinen tuo pensasaita. Kyllä se vaan tuo ryhtiä pihaan. Itse olen vältellyt kaikkien leikattavien aitojen istutusta. Alitajunnassa majailee korkeiden orapihlaja-aitojen omistajien kauhukommentit leikkauksista. Sinulla tuo näyttää sujuvan kuin tanssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtia on pakko olla kun on myöhässä projektin suhteen =) Vähän täälläkin pelätään tuota leikkuuprojektia kun korkeutta tulee vielä metrikin =)

   Poista
 10. Nämä ennen ja jälkeen kuvat ovat oikein hyvät vertailukuvat. Sinun kesätyösi ei taida tuoda kamalasti palkkaa tilille. Tosin kauniita kuvia ja näkymiä ja runsaasti kyykkimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkkaa ei ole näkynyt ja tilipussikin melkoisen laiha ;) Mutta yksi asia on varma - työt ei ihan hetkessä lopu =)

   Poista