sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Kukkaan puhjennut orjanlaakeri!

Jouluksi hankkimani kesäorjanlaakeri on aloittanut kukinnan. Liekö hyvä vai huono merkki. Yleensä tämä pikku puu tai pensas kukkii vasta 4-8 vuoden ikäisenä ja kukinta ajoittuu yleensä kesäkuulle. Olen siirtänyt kesäorjanlaakerin kylmien kelien saavuttua saunan tuvalta sisälle. Olen pyrkinyt suihkuttelemaan pikkupuuta vähintäänkin kerran päivässä, jotta kuiva huoneilma ei olisi sille liikaa. Orjanlaakeri on päässyt tuvan nurkkaan, isoon saliin johtavan oven läheisyyteen. Paikassa on kohtalaisen viileää, sillä ovi hohkaa salista kylmyyttä. Toivottavasti saan orjanlaakerin hengissä kesään asti. Jos jollakulla on hyviä vinkkejä sen sisällä kasvattamiseen niin kaikki vinkit ovat tervetulleita =)

Tästä linkistä pääsee kurkistamaan miltä orjanlaakeri näytti saunantuvassa ollessaan =)15 kommenttia:

 1. Ooooo - ihan mielettömän kaunis! Orjanlaakerit ovat näteimpiä puskia, mitä tiedän. Mulla on ollut poikapuolinen jo monta vuotta, nyt minäkin hankin sille tyttökaverin juuri noiden marjojen takia. Tyttö odottelee istuttamista kylmässä eteisessä, toivottavasti ei jäädy. Huoneilman minäkin epäilen olevan sille liian kuuma. Onneksi ensi viikolle on luvassa plusasteita, meinaan nostaa sen silloin ulos saamaan sateesta kosteutta. Sama verenpisaroille, muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin pitäisi viedä ulos tuo orjanlaakeri. Pelkään pahoin, että sisäilma on sille yhtä painajaista. Kunpa sen saisi kevääseen hengissä niin istuttaisin sen ulos.

   Poista
 2. Melko komea yksilö! Neuvoa en osaa, ihastelen vaan kuviasi 😊

  VastaaPoista
 3. Upea! Harmittelin joulun alla kun Hongkong myi kympillä vähän pienempiä. Kukkivat ja marjoivat samaan aikaan. Tiesin vain, etten saa orjanlaakeria vain viihtymään oloissamme koko talvea. Ihana kun teillä on tarjolla viileitä tiloja kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pelkään noita meidänkin tiloja. Puulämmitys tekee huoneilman niin kuivaksi, että pitää jatkuvasti suihkutella.

   Poista
 4. Hyvinhän soot omilla opiillaki sen kans pärijänny. Hiano!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo - kohtalaisesti - valokuvaan kun ei näy tippuneet lehdet ;)

   Poista
 5. Aivan ihana!
  Ostin ennen joulua orjanlaakerin Hong Kongista ja yllätyin kun siinä yhtäkkiä olikin kukkia, -varmaan ollut nuppuja jo silloin kun ostin, en vain huomannut. Näkyy jotkut kehittyneet marjoiksi asti, epäilen että punaiseksi eivät kyllä muutu. Ja on tuo mutaman pienen vaaleanvihreän lehdenkin tehnyt lisää.😊 Hyvää tuuria!

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis!!! Ei ole ikävä kyllä vinkkejä tarjota, mutta ihailuseuraa kylläkin :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunista. Jotenkin oikein häkellyttävän kaunista. Tuollaisen ottaisin kyllä minäkin. Alkaa tulla kevään hankitalistasta piiiiitkä :D

  VastaaPoista