sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Viettelevä raparperikardemummahillo

Leppoisa sunnuntai soveltuu erinomaisesti uusien reseptien testaamiseen. Hillo ja säilöntä aika on pikkuhiljaa alkamassa ja nyt onkin mitä parhain aika säilöä alkukesän ihanimmat maut talteen. Tein huupan alla kasvaneista, kirkkaanpunavartisista raparpereista raparperikardemummahilloa. Oikeastaan ihana työkaverini laukaisi koko hilloamisidean. Sain häneltä maistiaispurkillisen tätä ihanuutta, enkä voinut vastustaa ajatusta omasta raparperikardemummahillosta. 

Kun huupan suojissa kasvaneista raparpereista leikkaa ainoastaan aivan punaiset varren osat hilloon, tulee hillosta heleän punaista. Kauniin värinsä lisäksi rouheat kardemumman palaset tekevät hilloon pieniä mustia pilkkuja. Varsin viehättävän näköistä ja ihanan makuista. Lopuksi vielä voi askarrella kauniit nimikyltit hillopurkkeihin niin jääkaapissa tai kellarissa odottaa kaunis rivistö herkuttelijaa.  

 Raparperikardemummahillo

  • 1 kg punaisia raparperin varsia pilkottuna
  • 3 dl vettä
  • luomusitruunan kuorta raastettuna
  • kardemummaa
  • 1/2 kg hillosokeria
Kiehauta raparperit veden ja mausteiden kanssa. Lisää hillosokeri ja keitä seosta hiljalleen 10-15 min. Anna hillon jäähtyä. Purkita hillo steriloituihin lasitölkkeihin ja säilytä kylmässä. 

Innostuin hilloista niin, että tein myös Versoilevaan artikkelin raparperien sadon korjaamisesta, varsien väristä ja tietysti ihanasta raparperi-rosmariinihillosta. Artikkeliin pääset tästä linkistä.



4 kommenttia:

  1. Minäkin juuri eilen keittelin raparpereista hilloa, mutta enpä hoksannut kokeilla laittaa kardemummaa sekaan. Hyvä idea! Raparperisoppaakin tekisi mieli, ehkäpä keittelen sitä sitten seuraavasta erästä. Raparperi on niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperihillo on niin hyvää kardemumman, salvian, tähtianisten tai vaniljatankojen kanssa =)

      Poista
  2. Ihanan väristä tuo raparperi-kardemummahillo!

    VastaaPoista