Meillä pilkistelee keltaisia herkkuja siellä täällä. Jotenkin tänä vuonna sato on kypsynyt hurjan myöhään. Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan =) Keltaiset kesäkurpitsat ovat tirisseet pannulla ja seuraavaksi ajattelin kokkailla jotain kevyttä keittoa töihin evääksi. Jos siis on hyviä kesäkurpitsaketto-ohjeita takataskussa niin niitä otetaan ilomielin vastaan =)
Syksy on selvästikin alkanut sillä työkiireet vetävät niin mukanaan, että vapaa-aika ja työ sekoittuvat niin, ettei ehdi juurikaan edes käymään puutarhassa saati, että ehteisi kärräämään omenapuusta tippuneita maatiaisomenoita pois tai muutoin siistimään paikkoja.
Nam , mitä herkkuja!
VastaaPoistaNjamkis =)
PoistaTunnit tuntuvan loppuvan vuorokaudesta :D
VastaaPoistaLääh puuh, sanoppas muuta. Olisipa joutoajan verkkokauppa =)
PoistaPuutarhan herkkuja!
VastaaPoistaOletko kokeillut jo kesäkurpitsa-appelsiini marmeladia?
Löysin Talossa numero 23-blogista juuri ihanan ohjeen!
Kuulostaa superherkulliselta. Pitääpä testata, kiitos vinkistä =)
PoistaOletpa saamassa upean sadon. Tsemppiä arkeen! - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa jos kiinnostaa. Mukavaa viikon jatkoa!
VastaaPoistaMelkoisen upea sato tosiaan tuloillaan =) Pitääpä tulla kurkistamaan ja osallistumaan =) Kiitos vinkistä ja ihanaa viikkoa myös Sinulle =)
PoistaMeilläkin ovat kesäkurpitsat kypsyneet tosi myöhään, en varmaan ole jaksanut kastella niitä tarpeeksi. Mutta nyt on jo muutama popsittu.
VastaaPoistaTämä on niin lempparikeitto, samalla kuuluu rouskutella siemennäkkäriä :)
1 kg kesäkurpitsaa, 1 sipuli, 2 rkl oliiviöljyä, 8 dl vettä, 1 kasvisfondikuutio, 1 ruukku basilikaa.
Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota sipuli ja kesäkurpitsa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja fondi. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Valkosipulia voi myös käyttää. Tähän asti en ole laittanut, mutta juuri tänään nostin Aleksandrat, ehkä ensi kerralla lisään valkosipuliakin...
Aurinkoista loppuviikkkoa!
Mahtava vinkki, kerrassaan. Kuulostaa niiiiiin herkulliselta, että pitää kipaista oitis pellolta hakemaan keittotarpeet =) Aurinkoista viikkoa myös Sinulle =)
PoistaKesä tuntuu loppuvan kesken, sato ei ehdi millään kypsyä. Oikein pelkään jo ensimmäisiä hallaöitä, kun aamulla kasvimaalla on mustuneita varsia ja homma loppuu siihen.
VastaaPoistaSanoppas muuta, täälläkin jo tuntuu niin syksyiseltä, että halla varmasti jo vaanii lähettyvillä.
PoistaVoi mitä satoa! Kesäkurpitsasta tulee mainio sosekeitto jonka voi maustaa yrteillä tai kasviliemikuutiolla ja lorauksella kermaa. Sosekeiton "kyytipojaksi" sopii tarjota keitettyjä linssejä, paahdettuja kurpitsansiemeniä, kevyesti raejuustoa tai hevisti smetanaa. Yksinkertaisen hyvää :-)
VastaaPoista-Katja
Tuommoista samettista sosekeittoa pitää ehdottomasti tehtailla =) Ja smetanaa ja paahdettuja siemeniä <3
PoistaKesäkurpitsaohjeita minäkin kaipaisin! Marjan sosekeittoa on kokeiltava! Tuntuu hurjalta, kun ensin odottaa kaiken kypsymistä ja sitten kaikki kypsyy yhtä aikaa! Nyt pitäisi syödä hurja kasa tomaatteja ja kesäkurpitsoita kerralla! Täytyy turvautua varmaan säilömiseen :)
VastaaPoistaMeilläkin varmaan syödään nyt yöpakkasiin asti kesäkurpitsoja =) Joten tosiaan ihania reseptejä tarvitaan =) Marjan keittovinkki on ihana =)
PoistaHyvännäköisiä! Minulla kurpitsat ovat vielä pieniä, toivottavasti ehtivät vielä ennen varsinaista syksyn tuloa.
VastaaPoistaJotenkin niin ihmeellisen myöhässä tuo sato tänä vuonna. Liekkö viileän kesän syytä
PoistaSamanlaisia kesäkurpitsoita meillä on viime päivinä herkuteltu. Olen tehnyt aika lailla samanlaista keittoa, kuin Suvikummun Marja, mutta korvaan osan vedestä lopuksi kermalla. Olen myös laittanut kesäkurpitsan oheen vähän porkkanaa ja välillä kerman seuraksi sulatejuustoa.
VastaaPoistaTuo kerma kuulostaa kyllä takuuvarmalta valinnalta =) Taidan testata keittoa niin =) Ja sulatejuustoa - njamskis =)
PoistaMinä huomasin myös tänä kesänä työn verottavan juurikin niin puutarha-aikaa, että mentiin hätäiset pyörähdyksen taktiikalla. No nyt minulla on taas aikaa paneutua puutarhan syyshommin kun kesän osalta työt loppui.
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan tätä ohjetta. Olen lukemattomia kertoja tehnyt tätä ja hyvää on! http://www.valio.fi/reseptit/porkkana-kesakurpitsakeitto/
VastaaPoista