perjantai 14. heinäkuuta 2017

Japanintörmäkukat - nuo ihanuudet =)

Perhosaika on alkamassa. Japanintörmäkukkien kukinta on kiivaimmillaan ja mikä ihana pörinä, hyörinä ja touhu niiden ympärillä onkaan. Ne nimittäin houkuttelevat hurjat määrät erilaisia lajeja herkuttelemaan. Perhosia, amppareita, kimalaisia ja ihania kultakuoriaisia on vaikka miten. täällä on ruuhka-aika selvästikin.Japanintörmäkukat ovat pikkuhiljaa ja hallitusti levittäytyneet. Näiden olen antanut vuosittain vapaasti siementää ja pikkuisia taimia nousee aina silloin tällöin kukkapenkistä.


Japanintörmäkukilla on ihanan lamoava ja brittiläistyyppinen kasvutapa. Kukkien väri loistaa ihanasti punertavaa mursketta vasten.Sieltä täältä pilkottava ketoneilikkamätäs tuo kivasti kerroksellisuutta törmäkukka-alueelle.

Pikkuiset taimet näyttävät tällaisilta lehtiruusukkeilta. Ensimmäisenä vuotena ne eivät vielä kuki, mutta jo seuraavana vuotena kukkaloisto on taattu =)

Törmäkukat luovat myös ihanan runsaan ja pitsimäisen taustan ruukkuistutuksille =)


Ja tässä puutarhan ehdoton lempiasukki upeatakin upeammassa kesäpuvussaan =) Oi ihanat kultakuoriaiset - te saavuitte jälleen ilokseni

21 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia! Japanintörmäkukka onkin minulle aivan uusi tuttavuus, hurmaavan näköisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japanintörmäkukkien kasvutapa on niin viehättävä =) Ne ovat ihan parhautta =)

   Poista
 2. Minä olen odottanut, että kaukasian törmäkukkani siementäisi. Vielä sellaista ei ole näkynyt. Oletko jakanut törmäkukkia?
  Törmäkukat ovat ihania ja nyt olen löytänyt niitä eri väreissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole jakanut törmäkukkia vaan ainoastaan levittänyt noita siementaimia. Meilläkään tuo kaukasiantörmäkukka ei ole tehnyt siementaimia.

   Poista
 3. Hyvä termi tuo brittiläistyyppinen. Näyttää todella "brittiläiseltä". Hyvin kaunis minulle uusi tuttavuus. Koreatörmäkukkaan olen törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat niin brittityyppisiä =) Kun ryöpsähtelevät rennosti käytävien yli =) Nämä ovat kivan tiiviitä mättäitä =)

   Poista
 4. No ihanuudet todellakin! Ja tuo käytäväkin on niin kiva. Mitä mursketta olet siinä käyttänyt?

  VastaaPoista
 5. Ihana kukka, etenkin kun niitä on paljon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo paljous on se paras juttu. Näyttävät upean kerrokselliselta massana.

   Poista
 6. Voi tuo ei vielä täällä kuki! Neilikat kyllä. Molempiin olen ihastunut!

  VastaaPoista
 7. Kauniita, mukavan rento kasvutapa. Minulla on vaaleankeltaisia keltatörmäkukkia, jotka ovat myös oikein kivoja, mutta ne eivät vielä kuki. Ovat myös siementäneet ja levinneet jonkin verran.

  Sanna

  VastaaPoista
 8. Onpa upean näköisiä, kuinka ne kestävät sadetta? Ihanaa että on noin paljon perhoskasveja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kivoja =) Ja vihdoinkin kasvi, joka ei ole sateesta moksiskaan. Ei roiku, ei röpsähdä, ei lakoonnu vaan pysyy juurikin tuollaisena =)

   Poista
 9. Ooh, onpas ihania! Sopivat täydellisesti puutarhaasi. Löytyyköhän tuota siemeninä vai ainoastaan taimina, taisin innostua!

  VastaaPoista
 10. Voi miten ihania😍 Tuollaiset olisi kivoja ja perhoset viihtyisi!

  VastaaPoista
 11. Kauniita! Muistuttaapa kovasti ruusuruohoa, jonka sieviä kukkasia olen luonnossa usein ihastellut. Ollapa itsellä enemmän tonttia, jotta voisi tehdä tuollaisia ihania laaja-alaisia istutuksia..

  VastaaPoista