keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Maanparannuspuuhissa =)

Sateet menivät ja tulivat. Saavit rännien alla täyttyivät ja maa kostui pinnastaan. Päätin lähteä sateen jälkeiseen aamuun haistelemaan raikasta ilmaa ja tekemään pieniä maanparannuspuuhia leikkokukka-alueelle. Sitä ennen piti toki tehdä pakollinen potagerikierros. Sateisena aamuna kun kaikki näyttää niin toisenlaiselta.

Jokin aika sitten istuttamani leikkokukat ovat juurtuneet sijoilleen ja kasvu on lähtenyt käyntiin. Istutuksen yhteydessä lisäsin maahan kanankakkaa ja kalkkia. Nyt sitten on vuorossa humusaineksen lisäys kasvusijoille. Lähtökohtaisesti nimittäin potagerin sisääntulopäädyssä, jossa sijaitsee suurin leikkokukka-alue, maa on hyvin läpäisevää ja hiekkapitoista.

Ensitöikseni harasin kostuneen maanpinnan varoen. Tämä hiekkapitoinen maa on helposti kuorettuvaa ja silloin tällöin maan haraaminen tekee oikein hyvää.

Haraamisen jälkeen levitin muutaman sentin kerroksen mustaa multaa leikkokukkien taimien juurelle.

Voi mitä vain tekisin, että nämä ihanuudet ehteisivät kukkia vielä tänä vuonna. Usko toki asiaan on korkealla, sillä vuoden keskilämpötila on lähes vakio ja alkukesän kylmyydet ovat tuota lämpöä madaltaneet, joten luulen syksyn jatkuvan pitkään lämpimänä. Mutta jolleivat ehdi kukkia niin minkäs sitten sillekään voi. Voi kunpa olisi lämmitettävä kasvari ja voisi tehdä esikasvatuspuuhat oikein urakalla jo maaliskuussa =) Siinä suurin haaveeni =)

Mullatut alueet tuovat mukavasti myös ryhtiä potageriin. Tällaisia puuhia tänään =) Toivottavasti muualla saadaan sadetta vähän reilummin. Täällä aurinko paistaa jo pilvettömältä taivaalta ja elohopea rupeaa mukavasti kohoamaan mittarissa.
12 kommenttia:

 1. Toivotaan todella, että ehtivät kukkia. Lotota täytyy, että saisi kaikki puutarhahaaveensa toteutettua. Mutta hienosti sulla kyllä sujuu ilman lämmitettyä kasvariakin. Näyttävät niin upeilta nuo penkit. Mikähän se keltainen ihana kasvi oli, jonka alkuja toit minulle? Nyt ei ole kuvaakaan, mutta lehdistö on harmaanvihertävä ja hieman semmoinen päivänkakkaramainen paitsi pyöreämpi. :) Mikä selitys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lotota todellakin täytyy, ei tästä tarhuroinnista muuten tule mitään ;) Oliskohan ne ollut Viiniruutaa? Googletappa ja katso, epäilisin vahvasti niitä.

   Poista
 2. Toivottavasti taimesi ehtivät kasvaa kukintaikään. Loppukesä ja syksy voi vielä yllättää lämmöllään. Toivotaan. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tästä vielä intiaanikesä tulee, ainakin niin uskotaan ja toivotaan😊🌞

  VastaaPoista
 4. Eihän tämä kesä voi aiva pätkäksi jäärä.
  Varmasti kukat kerkiää kasvaa. Juurruttuaan, saavat kunnon kasvupyrähröksen. Multalisäys viälä varmistaa kasvun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen myös niin. Nyt jo tuntuu kasvun kohina korviin =)

   Poista
 5. Toivottavasti lämpöä saadaan vielä lähitulevaisuudessa ja syyskesästä ja itse syksystä tulee pitkä ja lämmin.

  VastaaPoista
 6. Minäkin uskon vakaasti siihen, että siirtyminen yhden vuodenajan (syksyn) ilmastoon jatkaa kasvukautta sieltä syys-lokakuun puolelta ja omat siemenkylvöt ehtivät entiseen tapaan kukkimaan. Omistani huomasin, että pari viikonloppua lämpöä avasi ensimmäiset kukat, joten eiköhän nuo sinunkin omasi ehdi kukkaan vielä ennen syyskuuta.

  Leppeää heinäkuuta!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä syksy pitkään varmasti jatkuu =) Ja kasvu lähtee yllättävän nopeasti käyntiin avomaalla. Ihanaa heinäkuuta myös sinulle <3

   Poista