torstai 6. heinäkuuta 2017

Mitä jos itulehdet valloittavat kodin?

Juuri kun meinasin pujahtaa puutarhatöihin niin taivas repesi ja täällä sataa. Joten mitä parahinta aikaa tehdä postaus eilisistä itulehtipuuhista. Meillä oli yksi varsin komea itulehti, mikä otti sellaisen kasvuspurtin, että meni ja katkoi vartensa oman painonsa alla. Juurrutin tätä itulehteä jonkin aikaa ja eilen istutin sen uuteen ruukkuun. Ja siinä tuoksinassa varisi kurjasti itulehden ituja ja päätin tehdä pienoisen kokeilun.


Näitä pienoisia itulehtiä varisi ja keräsin niitä talteen.

Laitoin ruukun pullolleen multaa ja sirottelin päälimmäiseksi kerrokseksi hiekkaa, johon asettelin itulehdet. Sumutinpullosta vettä päälle ja lasihuuppa pitämään kosteutta.

Ainut pienoinen ongelma tässä on tietysti se, että jos koe onnistuu on minulla 37 itulehden tainta + juurtumassa ollut ja alkuperäinen yksilö. Eli 39 itulehteä. Miksi ihmeessä pitää olla aina niin innokas kokeilemaan kaikkea ;) Kesät ovat näet vain hetken harhaa tilan riittävyyden suhteen. Syksyn tullen tämä sali poistuu jälleen käytöstä ja kaiken on mahduttava keittiöön - huh jo nyt vähän epäilyttää =)12 kommenttia:

 1. No mutta ovathan nuo mini-idut aivan syötävän suloisia ♥

  VastaaPoista
 2. Nyt sinulla on ainakin kesän ajan paljon itulehtivauvoja huollettavana.
  Ihania vanhoja huonekaluja ja upea ompelukone näkyy kuvissasi.

  VastaaPoista
 3. Ihana itulehti! Postittelet sitten vain itulehtivauvoja innokkaille kanssaharrastajille😊

  VastaaPoista
 4. Teillä on tosi kaunista myös sisällä. Onnea kokeelle ☺

  VastaaPoista
 5. aina on tilaa vielä yhdelle kasville:)

  VastaaPoista
 6. Hei, tosi ihana itulehti ja minit vieläkin suloisemmat <3 osaatko sanoa tarkelleen mikä itulehti on kyseessä? Minulle tulilatva se kaikista tutuin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin suloisia =) Googlettamalla tämä vaikuttaisi kalanchoe delagoensis nimiseltä itulehdeltä, mutten ole varma

   Poista