maanantai 2. heinäkuuta 2018

Vihdoinkin ulkona ihania unikkoja katsahtamassa!

Tänään on ihanan pilvistä ja pimeää. Kuusi päivää on kulunut tuosta pahimmasta vaiheesta ja vihdoinkin uskaltauduin ulkosalle päiväsaikaan. Toki puuvillahansikkaat kädessä. Mutta se ei haittaa. Ette uskokkaan miten ihanaa oli jälleen kontata ja tarkastella villiintyneiden unikoiden elämää ja vetää keuhkot täyteen sateen raikastamaa ilmaa! Jee elämä voittaa jälleen.

Moni pitää tätä viheliäistä ja hulluna levittäytyvää unikkoa rikkakasvina. Niinhän se tavallaan on, mutta halutessaan sen pois nyppiminen on niin tavattoman helppoa, että olen sen antanut vapaasti vaeltaa. Puutarha kun muodostuu erilaisista tiloista tunnelmista niin näiden unikoiden tuoma puna tekee myös koko potagerin aivan toisen näköiseksi. Hetkellisesti kaikki näyttää somasti villiintyneeltä.

Unikoita on aivan kaikkialla ja ne luovat yllättäviä yhdistelmiä eri värien kanssa. Tänä vuonna violetti tuntuu olevan niiden kaverina yhdessä jos toisessakin paikassa. 5 kommenttia:

 1. Hyvä, että pääsit vihdoin ulos. Voin vain kuvitella kuinka olet puutarhaasi kaivannut! Ihania kuvia upeista unikoista! Mukavaa uutta viikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Paranemisia! Olet joskus ennenkin tuosta vaivasta kirjoittanut ja kuulostaa todella ikävältä. Ruutanoistako se tuli?

  VastaaPoista
 3. Olipa sinulla melkoinen turnee tuon fotofytodermatiitin kanssa, tiedän mistä puhut! Onneksi pääsit ulos kuvaamaan ja nauttimaan sateen jälkeisestä raikkaudesta! Laitoin sinulle s-postia.

  VastaaPoista
 4. Voi että tuota tautia! Niin viheliäinen puutarhaihmiselle!
  Mutta ihania Unikot! Ihana tuon Scabiosan iressä. Ja Unikko kuuluu niihin kasveihin, joita en ikinä kitke pois. Samoin kuin Akileija, saa kukoistaa kaikkialla!

  VastaaPoista
 5. Upeat unikot! Itse pidän hieman villistä fiiliksestä. :)

  VastaaPoista