maanantai 9. heinäkuuta 2018

Uunissa kypsennetyt raparperit ja vaniljajäätelö


Parasta kesäherkkua ja helppoa sellaista syntyy pimeässä kasvatetuista raparpereista. Raparperihuupan suojissa kasvaneet raparperit ovat niin ohutkuorisia, ettei niitä tarvitse lainkaan kuoria. Vain huuhtaisu juoksevan veden alla riittää ja voit aloittaa kokkailun.

Meillä kypsyi kakkossato huuppien alla kasvaneita raperpereja. Perinteisen raparperipiirakan sijaan ajattelin tällä kertaa testata jotain muuta. Pienen surffailun jälkeen löysinkin netistä helpon ja herllisen oloisen reseptin, mitä lähdin testailemaan.


Huuhdotut raparperin varret pilkotaan noin 4 cm pituisiksi ja asetellaan uunipellille. Pilkottujen raparperien päälle pirskotaan sen verran vettä, että sokeri tarttuu niiden pintaan kiinni. Ole kuitenkin todella varovainen veden kanssa, ettei lopputulos ui vedessä. Uuni lämmitetään 180 asteiseksi ja sokeroidut raparperit laitetaan uuniin 20 minuutiksi. 20 minuutin kuluttua uuni otetaan pois päältä ja raparperien annetaan olla vielä 10 min jälkilämmöllä.
Ja lopputulos näyttää tältä. Superherkullisia pikkuraparpereja. Sitä en toki tiedä onnistuuko tämä tavallisilla raparpereilla, sillä nämä pimeässä kasvaneet eivät ole laisinkaan niin voimakkaan makuisia kuin taivasalla kasvaneet.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta. Täytyypä testata tätä joskus taivasalla kasvaneilla raparpereillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti, sillä tämä herkku vie kielen mennessään.

      Poista