keskiviikko 1. elokuuta 2018

Mitäpä jos ottaisit pistokkaita? | verenpisarat

Verenpisarakokoelmani odottaa vielä haaveissa olleen teatterin rakentamista. Mutta lämpö ja puolivarjoinen on saanut ne viihtymään erityisen hyvin. Olen tullut sellaisiin aatoksiin, että otankin niistä pistokkaita vielä näin loppukesällä. Verenpisaa on nimittäin äärettömän helppo lisätä pistokkaiden avulla ja lisääminen onnistuu lähestulkoon milloin vain. Ajattelin näet kerrankin kokeilla näiden ihanuuksien talvettamista. Meillä on esikasvattamonakin käytetty eteläinen pikkukuisti, jossa talvisin lämpötila pysyy plussan puolella ja huoneeseen tulvii kuitenkin valoa, mitä verenpisarat talvellakin kaipaavat.



Toisena ajatuksena on testata verenpisaran kasvattamista rungolliseksi. Luin nimittäin juuri erinomaisen yksityiskohtaiset ohjeet tähän puuhaan vuoden 1932 Kotiliedestä. Näin helteellä kun täydellistä aikaa perehtyä uusiin juttuihin ja selata sellaistakin kirjallista aineistoa, mitä muutoin ei tulisi selailtua.





5 kommenttia:

  1. Hyvän ohjeen olet löytänyt 30-luvulta. Kokeile sitä ihmeessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistokastouhu on tuota pikaa työnalla, raportoin taasen miten hommat etenee =)

      Poista
  2. Varmasti verenpisaroiden talvettaminen onnistuu tuollaisissa oloissa. Minulla onnistui jopa pimeähkössä autotallissa (vain yksi pieni ikkuna). Kaikki lehdet tippuivat, mutta keväällä valoon ottamisen jälkeen alkoi uusi kasvu.

    VastaaPoista
  3. Hyvä idea tuo verenpisaran talvettaminen. Pitääpä testata :)

    VastaaPoista