lauantai 13. lokakuuta 2018

Retkiä latvusten alla


Ruska on tänä vuonna poikkeuksellisen kaunis. En suorastaan muista koska olisin nähnyt näin upeaa väri-iloittelua. Tänään olen tekemässä retken latvusten alle ja aion nauttia kaikin siemauksin ihanista väreistä. Teen nimittäin koko päivän retken potageriin. Otan ämpärin, lapion ja kottikärryt mukaani. Kitken, konttaan, siistin, siivoan ja istutan uusia ihania syksyn värejä.

Uusimmassa Kotipuutarha-lehdessä tehdään myös retki latvusten alle. Numerossa esitellään lukuisia kasveja, jotka pidentävät puutarhakautta ja saavat syksyn vaikuttamaan vähintäänkin yhtä ihanalta kuin kevään.


Mutta mitä syysjuttuja on sitten tulossa potagerin laitamaille? Taimistojen syksy on kiehtova, sillä ruska iskee komeasti myös taimiston taimiin ja on helppo nähdä miltä pensaat ja pikkupuut näyttävät syysasussaan. Näin sitten minullekin kävi. En vaan voinut vastustaa pikkuihanuuksia, jotka syyspuvuissaan huusivat minulle, että nappaa syliin ja vie meidät potageriin =)


Punalehtinen peruukkipensas oli ensimmäinen joka pääsi istuskelemaan ostoskärryihin. Olin jo pitkään haaveillut omasta peruukkipensaasta ja nyt kohdalle asteli erityisen kaunis ja tasapainoisen oloinen yksilö.


Toisena kärryihin hypähti oranssina hohtava höyhenpensas.


Ja kolmantena aivan hurmaava, vaaleanpunamarjainen Hollanninlumimarja. Joten tänään on luvassa ihan huippupäivä puutarhapuuhissa =) Mitkä ovat sinun syyssuosikit, kasvit jotka jatkavat puutarhan iloa syksyyn, luovat erityistä tunnelmaa ja tarjoilevat erityisen ihania yksityiskohtia?




10 kommenttia:

  1. Aroniat ja mongolianvaahtera loistavat joka syksy, oli sää mikä hyvänsä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi - olin tyystiin unohtanut ne. Kiitos Anu, että palautit nuo ihanuudet mieliini =)

      Poista
  2. Meillä viljellään pienellä alalla pensasmustikkaa ja niissä on kyllä ainakin täällä varsinais-suomessa joka vuosi upea syysväri. Aino ja Alvari loistavat todella punaisena.
    Sen takia istutin pihallekin ainoa aidaksi. On toki hidaskasvuinen ja kesällä vain vihreä.
    Hyvää syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pensasmustikan syysväritys onkin varsin ihastuttava. Kivaa syksyn jatkoa myös sinulle=)

      Poista
  3. Aroniat ja pensasmustikat on takuu varmoja ruskapuskia tääläki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat löytyy meiltäkin ja kumpaisenkin syysväritys on vertannsa vailla.

      Poista
  4. Minulla on höyhenpensas ollut nyt muutaman vuoden. Upea syvänkeltainen syysväri odottaa vielä tuloaan tältä syksyltä. Pensas on muuten ristiturvan herkkulistan kärjessä, joten kannattaa suojata verkolla hyvin.
    Juttunne syysväreistä Kotipuutarha-lehdessä oli hieno. Selasin sen moneen kertaan, ja ajatukset lähtivät laukkaamaan kohti syysvärien hankintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Ja hyvä vinkki tuo ristiturvat. Pitääkin suojata oikein kunnolla.

      Poista
  5. Minun syyslempparini ovat mongolianvaahtera, aronia, pensasmustikat, pihlajat ja purppuraheisiangervot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Tuo magnolianvaahtera onkin erityisen kaunis.

      Poista