sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Kasvihuone on saanut ensimmäiset tomaatit ja kesäköynnökset

Kasvihuone on pikkuhiljaa kunnossa ja ensimmäiset tomaatit, yrtit ja pelargonit ovat muuttaneet sinne asumaan. Myös komeasti talvehtinut laakeripuu on kasvihuoneessa ottamassa alkavaa kasvukautta vastaan. 

Kasvihuoneeseen on suunnitteilla pienoista remonttia kesän aikana. Kasvihuone on rakennettu aikoinaan kiinni 1900-luvun alussa rakennettuun piharakennukseen. Tästä johtuen kasvihuoneen takaseinä on punamultamaalilla maalattua ikiaikaista panelia. Lisäksi keskellä kasvihuoneen takaseinää on reilun kokoinen aukko. Aukossa on ollut jonkin sortin säilytystila aikoinaan. Tästä johtuen kasvihuone näyttää kummalliselta. Nyt olisikin aika paneloida takaseinä niin, että vanha verhoilu jää uuden panelin taakse piiloon. Samalla on ajatuksena nikkaroida aukkoon ovet. Näin seinästä saadaan ehyt ja siisti. Samalla ideana on vaihtaa myös takaseinän väri hieman punamultaa hillitymmäksi. Näistä muutoksista kerron lisää kun projekti pääsee aluilleen.

Kasvihuoneen vanhat multapedit verhosin tuhdilla maanrakennuskankaalla ja petien pinnat täytin valkoisella koristemurskeella. Tämä ehkä tarkoittaa sitä, että kasvihuoneessa ei enää kasvateta perennantaimia ainakaan siinä määrin kuin aiemmin. Nyt kuvioihin astuu hyötytarhan jatke, herkulliset tomaatit ja basilikat, ehkäpä jotain eksoottista pääsee myös kasvatuslistalle. 

Ensimmäiset tomaatit on istutettu kasvatussäkkeihin. Tomaateiksi valikoituivat seuraavat lajikkeet:
 • Luumutomaatti ´Mirado Orange´, aprikoosin värinen erittäin pieni hedelmä
 • Kirsikkatomaatti ´Black Cherry´, suklaan värinen ja pieni hedelmä, sopii myös avomaalle
 • Kirsikkatomaatti ´Gardener´s Delight´, punainen ja pieni hedelmä, sopii myös avomaalle
 • Pensastomaatti, punainen ja keskikokoinen hedelmä, voidaan kasvattaa myös avomaalla
 • Amppelitomaatti, runsassatoinen, punainen tomaatti


Kasvihuoneessa on myös kelloköynnökset varttumassa ja odottamassa pääsyä ulkoilmoihin, saunan uutta trellistä pitkin kasvamaan. 

8 kommenttia:

 1. Kaunista!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Vankan näköiset taimet. Pysyykö kasvihuoneen valkoisiksi maalatut puuosat hyvin valkoisina ja homeettomina? Mietin kun omaani juuri maalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ainakaan ole homehtunut, vaikka olen vetäissyt pinnat ihan tavallisella sisälateksimaalilla

   Poista
 3. Ihanan kaunista! :) Kyllä kevät on vuoden parasta aikaa!

  VastaaPoista
 4. Upea tuo sinun kasvihuone. Kasvihuoneita piharakennuksen kyljessä harvoin enää näkee mutta kuvien perusteella tuo näyttää todella upealta. Täytyisi itsekin kasvihuonetarvikkeita nyt kesän aikana hankkia ja yrittää tehdä kasvihuoneesta viihtyisä.

  VastaaPoista