torstai 20. toukokuuta 2021

Patio ja ensimmäiset kesäkukat

Tämän kevään upein löytö on ollut vaaleanpunainen syreenihortensia. En tiedä tälle kaunokaiselle tarkempaa nimeä, mutta löysin tämän paikallisesta kukkakaupasta äitienpäivän aikoihin. Nyt tämä kaunokainen on päässyt komistamaan saunan patiota. Syreenihortensian kukat ovat jännittävän tähtimäiset ja ulokkeiset. Kunpa löytäisi tämän tarkemman nimen niin voisi hieman perehtyä miten tämän saisi esimerkiksi talvetettua. 


Patiolle ovat päässeet myös pienikokoiset äitienpäiväruusut, jotka aloittivat kukintansa vastikään. Eli nämä ovat pitäneet nuput visusti kiinni tähän saakka ja yllätykseksi sävy sopii kivasti yhteen hortenssian kanssa. 
Näiden lisäksi patiolla kukkii uskollisesti maaliskuun lopussa hankitut valkoiset helmililjat ja orvokit. Saunan katto varjostaa patiota noin puolentoista metrin matkalta, mistä johtuen paikka on keväisin melko viileä ja pimeähkö. Tämä lienee osaltaan vaikuttanut näiden kukinnan valtaisaan venymiseen. Edes viikko sitten olleet hellepäivät eivät ole saaneet näiden kukintaa hiipumaan.


9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Erityisen viehättävä, tarvitsisi vain saada tuon ihanuuden tarkempi nimi tietoon.

   Poista
 2. Syreenihortensia on minullekin ihan uusi kasvi. Kauniilta näyttää. Helmililjat kukkivat meilläkin etupihalla joka on aurinkoinen vain aamupäivällä. Helmililjat ovat suosikkikukkiani ja ne saisivat kukkia vaikka koko kesän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli aivan uusi tuttavuus. Epäilen vähän tuon nimeä, kun en itse googlettamalla löytänyt samankaltaisia, mutta vallan ihastuttava hän on siitäkin huolimatta. Ja helmililjat ehdottomia lemppareita täälläkin.

   Poista
 3. Ei taida olla aivan tämäkään, Dichroa febrifuga.. Kaunis joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut aivan tuokaan, mutta kiitos silti vinkistä. Tämä on kyllä niin ihana.

   Poista
 4. Ihanat vaaleanpunaiset ja tummalehtinen apila sopii niiden seuraan täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin juurikin tuohon tummanpuhuvan apilan ja vaaleanpunaisten yhdistelmään, siitä ei tule ihan niin lällykkä kuin valkoiseen yhdistetty vaaleanpunainen.

   Poista
 5. Hei, onkohan kyseessä Hydrangea double dutch edam? Ainakin on kovasti samaa näköä

  VastaaPoista