sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kitkentää alla valkeiden kukkapilvien =)

Tänään ei tuoleille ole ollut käyttöä, vaikka ne kannoinkin potagerin tasanteelle. Kitkentää, kitkentää ja kitkentää sen sijaan ollut vuorossa senkin edestä. Samoin jättimäisen seitsemän vuotta tekeytyneen tunkion jyrsintää, raivuusaran ulvotusta ja haravan heilutusta. Kelpo ulkoilua ja urheilua siis =)

Potagerin valkea kukkaloisto hämmentää yhä ja kitkennän lomassa oli aivan pakko tiirailla huumavan tuoksuista kukkapilveä.Tulevan viikon ajattelin pyhittää potagerin kitkennälle ja maan parannukselle. Sitten alkaakin valtaisa operaatio talven aikana kuolleiden puiden ja pensaiden ylöskaivuussa sekä uusien perennaistutusten suunnittelussa kuolleiden tilalle. Toisaltaan tämä on mahdollisuus uusia istutuksia reilulla kädellä, mutta mitä kuolleen iisoppiaidan tilalle? Siinäpä on päällimmäinen pulma, sillä en millään tohtisi lisätä viiniruudan määrää. Vai pitääkö sittenkin tehdä pikakylvökset iisoppiin? Onko Teillä hyviä ideoita tarjolla?


23 kommenttia:

 1. Menikö teiltä koko iisoppiaidanne? Se oli kyllä niin upea, että laittaisin suorakylvöllä uuden. Pikkasen on kirpaisseet omatkin menetykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni =( Onneksi muutamia hajataimia sain pelastettua ja uusia siementaimia.

   Poista
 2. Jestas mikä kukkaloisto! Ihan lumoutuu jo pelkistä kuvista! Meillä omenapuussa kolem kukkaterttua ja olen ihan superonnellinen niistä :)

  VastaaPoista
 3. Upeaa ja kaunista! Teidän potager on uskomattoman kaunis!

  Menetykset aluksi harmittaa, mutta lienee paikka uudelle suunnittelulle ja kauneudelle! Sain kasvimaan melkein valmiiksi ja samoissa hommissa kukkamailla kohta! Uusia muotoja, uusia paikkataimia, uusia ihanuuksia ja yllätyksiä! Harmittaa vain ettei meilläpäin ole kovin monimuotoisia taimistoja, täytyy aina lähteä rannikolle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potager on jälleen ihan eri näköinen kuin aiempina vuosina =) On se ihme paikka. Nyt ei enää niin noiden iisoppien menetys haittaa kun keksin uudistaa koko alueen =)

   Poista
 4. Laita vaan iisopin siemenet suoraan maahan. Nopeasti ne siitä nousevat.
  Todella kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen hiki hatussa pelastanut siementaimia purkkeihin varttumaan. Teen samalla maanparannuksen alueeseen ja istutan aidanteen uudelleen =)

   Poista
 5. Uskomattoman kaunista! Satumaista.
  Kurjaa kuulla että niinkin paljon on talvi vienyt mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä talvi on ollut kovasti ankara ja vienyt monelta paljon kasveja. No nyt tulee potagerin siivous / uudelleen järjestely niin kuin omasta takaa

   Poista
 6. Mielettömän upeaa. Ja niin onnistuneet kuvat. Harmi, että talvi on ollut niin tuhoisa. Vähän kyllä kateellisena katselen noita särkyneidensydämien kuvia; talvi vei ne minulta. - Ahkerointia tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Vähän on täyteläista tuo kukkaloisto parhaillaan =) Toivottavasti löydät särkyneiden sydänten tilalle jotain ihanaa =) Mukavaa viikkoa myös Sinulle =)

   Poista
 7. no mukava kuulla että sullakin on rikkaruohoja ;D kyllä passaa kitkeä...on niin kaunista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi et arvaakkaan kuinka paljon mulla on rikkaruohoja ;)

   Poista
 8. Mää odotan vielä, jos jotain nousis...
  Ruusumanteli on kyllä mennyttä, sen tilalle pitää saada joku pieni vartettu kukkiva puu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itkujen itku - ruusumantelit ovat niin ihania. Harmillinen menetys

   Poista
 9. Menetykset harmittaa, vaikka ne onneksi ovakki piäni osa kasviista. Teillä riittää kukkivia kasvia jokaasehen hetkehen. Nii hianon näkööstä! Tsemppiä kitkentähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kitkentä on niin rauhoittavaa melskeisen kevään lomassa =)

   Poista
 10. Iisoppi oli minustakin niin kaunista, että laittaisin myös uusia kasvamaan.

  Upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu iisopit tulee uusiksi aitaan. Nyt vaan kunnontan maaperän ja hankin kunnon katteen myös

   Poista
 11. Puutarhasi kaunistuu päivä päivältä. Ikävää, että talvi tuhosi sinultakin kasveja. Onneksi nyt on hyvä syy hankkia jotain uuttakin kasvamaan. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se näyttäytyy viikottain ja vuosittain niin eri asuissa, että itsekin ihan hätkähtää.

   Poista
 12. Oi miten ihana puutarha sinulla on, tykkään tuhannesti:)

  VastaaPoista