sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Sammalta ja taimitalkoota


Viime viikolla tupsahti kuorma GreenCaren tuotteita. Trukinlava piti jättää naapurin pihalle, sillä portin pielistä ei rekka taipunut millään ilveellä pihamaalle. Ei siis muuta kuin kottikärryilemään tuotteet pihamaalle =) Kyllä kuntoilu hyvää tekee =) Kuormassa oli puutarhamultaa, kompostikuiviketta, puutarhakalkkia, sammal poistoa ja taimimultaa =)


Meillä on käyty viimeiset pari vuotta kaameaa taistoa nurmikoilla olevaa sammalta vastaan. Nurstsinleikkuri tukahtuu paksuun ja rehottavaan sammaleeseen ja nurtsinajosta on tullut ylitsepääsemättömän työlästä. Joten ensimmäinen tuote mikä otettiin käyttöön oli Nurmikon Sammalpois. Kätevä viidenlitran ämpäri oli helppo kantaa mukana ja ei muuta kuin tositoimiin.


Kalkkipitoinen Sammalpois oli rakeista ja sitä oli helppo viskellä sammaloituneelle nurmelle. Viiden päivän kuluttua pitäisi vaikutus alkaa näkymään ja pikkuhiljaa sammal kuolee pois. Kun sammal näyttää kuolon merkkejä se on hyvä haravoida huolella pois =) Ei muuta kuin odottelemaan siis.


Ja seuraavan projektin kimppuun. GreenCaren Luomu Taimimullat Viktoriukseen ja taimisavottaan =)


Taimimulta olikin koostumukseelta kovin erilaista kuin aiemmin käyttämäni mustamulta. Taimimullan pitäisi luovuttaa ravinteita taimille ja pitää ne erityisen hyvälaatuisina. Ensi alkuun kauhistelin kun mullat olivat 5litran säkeissä. Mutta loppujen lopuksi pikkusäkkejä olikin erityisen mukava käsitellä.


Otin vihdoinkin käyttöön kevättalvella hankkimani kukkakorisixbagin =)


Ja makkarissa kituuttaneet latva-artisokat pääsivät vihdoinkin kunnon multaan ja vankistumaan.

Latva-artisokat pitävät erityisesti vedestä ja ravinteikkaasta maasta, joten niitä pitää muistaa kastella myös kasvimaan puolella pitkin kesää =)


Tällaisia ihanuuksia tällä kertaa ja huomenna ehkäpä lisää puutarhatouhuja =) Ihanaa sunnuntai iltaa Teille kaikille.


Postauksessa näkyvät GreenCare tuotteet on saatu blogiyhteistyönmerkeissä GreenCarelta.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jotenkin se vei munkin sydämen kun sen ekaa kertaa näin =)

   Poista
 2. Jösses, mikä multamäärä! Siinä saa kottikärryillä kuorman jos toisenkin :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siinä on 30 käkkiä multaa =) Metsäpuutarhaan taitaa upota jokunen. Mukavaa viikkoa myös Sinulle =)

   Poista
 3. Olen asunut niin pitkään näissä uusissa taloissa, että sammaleen kanssa ei ole tarvinut paljoa olla tekemisissä. Äitini pihassa sitä kuitenkin on todella paljon, niin kiinnostaa että pitääkö maata parantaa jollain muullakin aineella vielä tuon sammaleenpoiston jälkeen, vai voiko siihen jo suoraan kylvää uutta nurmea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Infoan heti kun näen mitä sammaleelle käy. Paksu sammal on pahinta mitä voi ollakkaan

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kolmekymmentä säkkiä. Tuolla pääsee metsäpuutarhan kanssa alkuun ;)

   Poista
 5. No siinä on kyllä tullut kuorma tarpeeseen :D
  ps. tännekin saa tuoda ;)

  No ei.. tuota taimimultaa täytyy tänään ostaa terra-reissulla, kun käydään hakemassa tasoitushiekkaa kasvarin lattiaa varten. En malta odottaa sen valmistumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimimullaksi täällä pääsee myös osa puutarhamullasta =) Voi ihanuus - kasvari tuloillaan =)

   Poista
 6. Oho, mikä määrä multaa! Mutta kyllä sitä kuluukin, en ole koskaan ostanut sitä yli tarpeiden, johonkin se on aina uponnut. Hauska ruukkupäkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multaa uppoo aina niin paljon kun sitä nurkissa on =)

   Poista
 7. Mullakin on tuota sammalpois-raetta, en vain tohdi laittaa sitä ennen kevään juhlia, ettei piha näytä ihan mustalta, jos kaikki sammal lähtee pois;)

  VastaaPoista