tiistai 3. toukokuuta 2016

Voikukka poikineen =)

Fiskarsin kevät uutuudet helpottavat kovasti puutarhurointia. Paketissa saapui kahdet kappaleet Power Gear raivaussaksia ja valkoinen Light rikkaruohonpoistaja.

Raivuusaksille tällä tontilla on enemmän kuin tarvetta. Vuositasolla menee muutamat sekatöörit pikkuoksien leikkuuseen, mutta näissä saksissa vääntövoima on aivan toista luokkaa. Pitkä vipuvarsi yhdistettynä alumiiniin keveyteen mahdollistaa järeämpienkien oksien leikkuun yläilmoista ja etupihan villiintynyt hopeapaju siistiytyy käden käänteessä. Vauh - näitä tarvitaan eritoten tuolla metsäpuutarhan puolella =)

Raivuusaksille on myös kätevä teräsuoja. Kun vuositasolla tulee puutarhatyökaluja käytettyä kohtuullisen paljon niin tällaisten suojien merkitystä ei voi vähätellä, etenkin kun työkalut saa niistä kätevästi myös roikkumaan puuvajan seinään. Siinäpä muuten seuraava projekti, nimittäin kunnollisen säilytysseinän nikkarointi.

Seuraavaksi voikukkien kimppuun. Meidän yläpihalla ei kasva ainuttakaan voikukkaa, mutta potagerin alalaita on katastrofaalisessa kunnossa. Viereisen heinäpellon laidalla rehottaa voikukkia ja niiden laskuvarjot ovat laskeutuneet suoraan potagerin alareunaan. Ja voikukkataistoon on syytä ryhtyä ennen kuin ainutkaan ehtii kukkimaan. Aiemmin meillä on ollut käytössä perinteinen istutuslapiotyyppinen voikukkarauta, mutta nyt on aivan toiset pelit testissä. Tämähän melkein koneellistettua puutarhurointia =)

Ensin piti ihmetellä miten laite toimii ja piti lopulta kipaista hakemassa yläpihalle jääneet käyttöohjeet. Mutta sitten loppu sujuikin yhdessä hujauksessa. Polkaistaan pihdit voikukan keskeltä ja sitten rikkaruohonpoistajaa taivutetaan tallan suuntaisesti ja kas - vehje ottaa pihteihinsä voikukat.

Ja sitten sylkäisy kottikärryyn =)

Pari minuuttia ja kottarit melkein täyttyivät voikukista. Nyt tähän tarvittaisiin suorastaan kesätyöntekijä ja tietäisin oitis mitä töitä olisi tarjolla ;) Kätevää - kerrassaan kätevää =)

Postauksessa näkyvät Firskarsin tuotteet on saatu blogiyhteistyönmerkeissä Fiskars Gardenilta.

21 kommenttia:

 1. Vautsi! Noillahan pystyy tekee vähän jämerämpiäkin puutarhatöitä. Fiskarsin puutarhakamat on kyllä ihan ykkösiä. Vaikka itsellä on vaan partsi hoidettavana, on leikkureista, lapioista sun muista ollut huomattavasti hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon työkaluja ei voita mikään ja leikkurit ovat aivan mahtavat

   Poista
 2. Tuo rikkaruohonpoistaja on ollut jo parisen vuotta ostoslistalla, josko tänä vuonna sen hankkisin, vaikuttaa niin kätevältä.

  Vähän kyllä harmittaa nuo Fiskarsin värit, joko räikeä musta-oranssi tai sitten valko-harmaa. Ja kuinkahan kauan valkoiset välineet ovat käytössä valkoiset... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rikkaruohonpoistaja on aivan päälikkö työkalu. Sen kuin nitkautat voikukat sun muut maasta =) Meille tuo oranssi sopii hyvin, sillä työkalut hukkuisivat muutoin ;)

   Poista
 3. Edelliseen kommenttiin pitää tällaisen "jätän kaiken siihen, mihin satun sen laskemaan"-tyypin huokaista, että onneks Fiskarsit on oransseja! Ne löytää vähän helpommin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin tuo oranssi passaa vallan mainiosti, sillä muutoin työkalut olisivat alinomaan hukassa =)

   Poista
 4. Kätevän näköinen rikkaruohonpoistaja.

  VastaaPoista
 5. Voikukanpoistaja on melkoinen peli, minulla menossa jo toinen, on niin ahkerassa käytössä. Sillä saa pois juurineen myös nokkoset ja vuohenputket.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi =) Mullakin kävi mielessä, että kauanko kestää käytössä kun alkaa oikein tositoimiin. Mutta hyvältä vekotin vaikuttaa

   Poista
 6. Tehokkaat työkalut ovat suuri apu puutarhoinnissa! Kunnon oksasaksia ei kovaa mitkään sahannilkuttimet, sahat kuuluu miesten maailmaan uskon! Mutta oksasaksilla, joilla on pontta katkaista vahvempikin oksa on aina tarvetta. Mullakin on tuon tapainen Fiskarssin voikukkakone, se on tosi hyvä ja käyttöä riittää vaikka kuinka! Siistä jälkeä tulee nopeaan, en ole oikein keltaisen voikukkapellon saati leijailevien pähkylöiden ystävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkään keltaisia palleroita ei voida sietää ja siihen taistoon aion nyt tuon koneen kanssa hyökätä =)

   Poista
 7. Mulla on tuo voikukkavekotin ollut jo muutaman vuoden, ja edellisessä pihassa se pääsikin usein tositoimiin. Sillä lähtee kyllä helposti, lapsetkin tykkäsi sitä käytellä :-) Ainoa joka minua vähän harmittaa on se, että se jättää aika ison reijän nurmikkoon. Piti käydä laittamassa multaa lopuksi isoimpiin reikiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuo potagerin alalaita niin huonossa kunnossa, ettei reiät haittaa kunhan päästään voikukista eroon ennen kuin ne kukkivat =)

   Poista
 8. Minulla on samanlaiset työkalut puutarhassa, tosin hieman vanhempaa mallia. Fiskarsin raivaussakset ovat todella hyvät, niillä saa yllättävän paksun oksan poikki, eikä tarvita paljoakaan voimaa. Ja tuo voikukkahärpäke, on myös todella nopea ja helppokäyttöinen. Ilman sitä jäisi voikukat nyppimättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyviä työkaluja ja juuriokin puutarhurointiin suunniteltuja =)

   Poista
 9. Nuo raivaussakset näyttävät hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä parasta ne ovat todella oivat

   Poista
 10. Voikukkarauta tulisi täälläkin tarpeeseen, saisikohan sillä ohdakkeetkin irti juurineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain luin, että ohdakkeet, vuohenputket ja nokkosetkin lähtevät =)

   Poista
 11. Voikukkia voisi muuten tarjota vaikka facen kanisivuilla kaneille herkuksi. Minä kuivatan niitä talven varalle ja koskaan ne ei riitä koko talveksi, vaikka meillä asustaa vain yksi kani-ukkeli. Eli toisen roska on toisen aarre. Mä en luopuisi voikukista ikinä, koska ne on meidän silmäteräänsä suurinta herkkua :) Niitä kerätään meillä jopa joutomaalta lisää.

  VastaaPoista