keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Voihan Opuntia ja muut viheliäiset piikikkäät

Nuorimmainen on saanut ajokortin ja tänään kävimme kaupungilla ja takaisin kotiin tullessa ajelimme ihan ajelumielessä Kemiön kautta. Siellä ajattelimme siemaista helteisessä kesäpäivässä vallan mainiosti maistuvat jätskitötteröt, mutta sitä ennen ehdotin pientä visiittiä ihmeellisen ihanaan Kasandra Gardeniin. Oikeastaan Kasandraan mennessämme ei ollut mitään ideoita eikä odotuksia mielessä. Ehkä ajattelin lähinnä katsahtaa ruukkuvalikoimaa, kunnes ajauduimme ihmeen ihanien kaktusten ja mehikasvien maailmaan. Viime päivinä olen ahkeraan pinnannut Pinterestissä vihersisustuskuvia ja viimeisen vuoden kaktukset ovat eläneet suoranaista kultakauttaan sisustuksen saralla. No ei siinä auttanut mikään kun upeat opuntiat suorastaan kutsuivat luokseen. Ihanat mikkihiirenkorvat, näistä olin haaveillut. Mutta ajatellut tekeväni hankintoja vasta talven lähestyessä. Opuntiat ja mehikasvit olivat neljästä eurosta ylöspäin, joten hinnat olivat vähintäänkin maltilliset. Ensin kassalle kannettiin tuo pilkullinen opuntia, sitten mukaan lähti viikunaopuntia, jonka hedelmät ovat myös syötäviä ja lopuksi vielä harmahtavalehtinen rahapuu ja jokin muu mehikasvi =)

Meillä on entuudestaan seitsemän kaktusta, jotka ovat kulkeneet matkassa jo ainakin kymmenen vuotta. Lapset ovat joskus pienempänä niitä keräilleet ja pikkuhiljaa ne ovat kasvaneet, joskaan eivät ole vieläkään tämän kummoisempia kuin nämä uudetkaan. Mutta pikkuhiljaa meidän viininpunaiseen ruusukammariin on syntymässä varsinainen erämaa kaktuksineen ja mehikasveineen. Syksymmällä sitten pitää laittaa niitä vihersisustuskuvia siitä miltä kaktukset näyttävät ruusukanmmarissa =) Nyt hankinnat saavat nautiskella Viktoriuksen valoisuudesta ja lämmöstä aina viileän tuloon asti.
11 kommenttia:

 1. Hienoja kaktuksia. Minulle kaktukset ovat vaikeimpia kasveja kasvattaa, kun ei oikein tiedä paljonko kastelisi. Liian vähän, liian paljon jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kaktukset ovat ainuita mahdollisia sisäkasvivaihtoehtoja. Meillä on näet niin huolimatonta hoitoa, että mokomat unohtuvat kuukausiksi kastelematta :)

   Poista
 2. Nuorena tuli myös kaktuksia keräiltyä jos jonkinmoisia. Löysit kivan näköisiä piikkikavereita ja vielä syötäviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli nuorena kaktuksia =) Nuo olivat niin ihastuttavia, että pakkohan ne oli hankkia

   Poista
 3. Minua himottaisi laittaa noita ihan ulos kuivaan rinteeseen kasvamaan. Ystävälläni kasvaa useita erilaisia Opuntioita ihan ulkona, kesät talvet. Taitaa karkkirasiat laittaa niille talven ajaksi suojaamaan. Täytykin kysyä häneltä, onko lajikkeissa eroja, luultavimmin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ulos minuakin kiehtoisi tehdä oma kaktusmaa. Noista ei kumpikaan selviä yli -12 asteen pakkasessa mutta näitä opuntioita on sellaisia, mitkä selviävät Suomen talvesta

   Poista
 4. Kaktukset ovat aika viehättäviä ja tosiaan niitä ei oikeastaan voi tai ei tarvitse hoitaa.Pilkullinen opuntia on kuin pilkullinen kesämekkokangas.

  VastaaPoista
 5. Kaktukset ovat sympaattisia kasveja. Meilläkin lapset niitä aikoinaan keräilivät - ja veivät mennessään omilleen muuttaessaan. Pitäisiköhän siirtyä kaktuksiin, kun sähköpatteritalossa eivät juuri muut huonekasvit tahdo viihtyä.

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Olen yrittänyt joitakin kaktuksia ja mehikasveja, huonolla menestyksellä. Taidan olla turhan innokas kastelija... :)

  VastaaPoista