tiistai 28. kesäkuuta 2016

Ruotsalaisilta vaikutteita hakemassa =)


Viime päivinä olen selaillut blogeja maamme rajojen ulkopuolelta ja monissa ihanissa blogeissa on vallalla hieman dramaattisen synkeröiksi, mutta samalla pehmeiksi käsitellyt kuvat. Tänään päätimme testata miltä potager ja potagerin vallanneet unikot näyttäisivät vähän toisenlaisessa asussa. Yleensä meidän kuvat ovat kovasti värikylläisiä, valoisia ja puhtaita. Nyt tunnelma on toisenlainen. En edes oikein tiedä ovatko nämä kiehtovia, ihania vai aivan kaameita. Yksi asia on ainakin varmaa, nämä sopivat tunnelmaltaan lähes täydellisesti viime päivinä levylautasella soineeseen Nicolas Kivilinnan Kapteeni Kirk ja Enterpsise raitaan =) Siitä puheen ollen pieni paljastus =) Start Trek on ehdoton suosikkisarjani siinä missä myös Ville Haapasalon matkakertomuksetkin. No mutta asiaan! Miltäs teistä tällaiset kuvat näyttävät? Hirveiltä, kaameilta, omituisilta, kiehtovilta, ihanilta? Mutta yksi on ainakin selvää - tätä pitää treenata vielä.17 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kuvatuunaus! Toisiin kuviin tuunaustapa sopii oikein hyvin, varsinkin jos keskiössä on värikästä katseenvangitsijaa. Fiiliksestä tulee vähän unenomainen, pysähtynyt. Yleiskuvissa tuunaustapa ei aina ehkä toimi... Nämähän on tietty makuasioita! Mutta kiva nähdä kotimaan blogissakin tällaista poikkeavaa kuvankäsittelytapaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos analyysistä. Totta, että yleiskuviin tämä ei niin tehoa kuin yksityiskohtiin. Aivan pakko oli testata, mutta on kyllä hurjan haasteellinen laji, jotta saa toimivia lopputuloksia =)

   Poista
 2. En kyllä ihana heti innostu tuosta kuvan käsittelytavasta, liian synkkää. Ihanan rehevää sinulla ja silkkiunikotkin kukassa jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista. On ihanaa kuulla millaisia fiiliksiä tälläinen kokeellisuus herättää =) Unikot ovat vallanneet koko potagerin

   Poista
 3. Olen nähnyt tätä tyyliä joidenkin instakuvissa. En ole oikein vakuuttunut. Vain pari kuvaa kymmenestä on sellainen, mistä voi tykätä. Muuten ei. Tosin se on vain minun mielipiteeni.

  Ihailen niitä aitoja kuvia (tai vaikka olisi käsitelty), niin sellaisia kuvia, joista tunnistaa kasvit ja voi kuvitella olevansa ihan oikeassa puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kovasti kommentista. On erityisen kiehtovaa kuulla miltä tällainen tuuning muista vaikuttaa =) Puutarha on kyllä sellainen laji, että siihen tehoaa nuo realistisemmat kuvat =)

   Poista
 4. Näissä on kieltämättä aikas ihana tunnelma, sellainen unenomainen, niin kuin Lilja&Salvia sanoi. Mutta kyllä minäkin kallistuisin tykkäämään enemmän teidän omasta, kauniista kuvatyylistä.
  Mutta laitelkaa välillä tälläisiäkin fiiliksiä tänne. Nautin kovasti näistäkin kuvista ja tunnelmista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väliin on aivan pakko testailla mitä kaikkea saakaan aikaiseksi ja siksi ajattelinkin, että on tosi kiva kuulla mitä fiiliksiä nämä herättävät =) Itsekin olin vähän kiikun kaakun, että onko kiehtovaa vai ei.

   Poista
 5. Hyvällä käsittelyllä kuvista voikin saada parempia. Tuo utuinen sävy onkin ihan hauska lisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Hyvällä kuvankäsittelyllä saa ihmeitä aikaan. Mutta matka siihen on aikamoinen =)

   Poista
 6. Perustuvat ovat aina hyviä, mutta nämä sopivat ihanaan fiilistelyyn! Ihana pehmeä punainen tunnelma, näyttää todella lämpimältä, kuin olisi jonkun eteläeurooppalaisen maaseudun puutarhassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla kommentteja =) Tosiaan vähän eteläeuroopan meininkiä =)

   Poista
 7. Mä tykkään ruotsalaisten perussynkeröistä. Mutta sellainen sopii niiden puutarhaan, kun niillä on pääosin valkoista ja vaaleanpunaista pastellia sekä muotoonleikattuja pensaita. Värikylläisessä potagerissa ehkä perinteinen parempi. Joissain kuvissa kyllä tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten niin totta, että kaipaavat kaverikseen valkoista tai pastellia. Meillä kun tuo potager on niin täynnä vihreää ja värejä. Sieltä puuttuu sellainen hengittävyys. Tätäpä pitää ruveta oikein miettimään =)

   Poista
 8. Samanlaista kuvaa on puutarhalehdissä. Pidän itse enemmän käsittelemättömistä kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista. Tämäpä oli kiva postaus kun sai kuulla niin paljon mielipiteitä =)

   Poista
 9. Kyllä, yksityiskohdissa toimii hienosti! Minulle tulee näistä ihana, unenomainen fiilis. Sellainen "haaveillaan kukkamekko päällä" olo:) Hauskaa vaihtelua, vaikka teidän oma tyylinne on kyllä kaikkein paras!

  VastaaPoista