tiistai 9. elokuuta 2016

Kesän tunnelmat säilöön =)


Juuri kun on saatu marjat säilöön tekee mieli säilöä viimeisiä kesäkuvia ihan himona. Jotenkin hirvittää se, että aika alkoi kulkemaan 10 potenssiin töiden alettua ja työt hiipivät kuten tavallista myös ilta aikaa haukkaamaan. Pelottaa, ettei kaikkea ihanaa ehdi säilöä ennen kuin on myöhäistä =) Käykö teille koskaan näin?

Jotenkin olen viehättynyt meidän pääsisäänkäynnin rappioromanttiseen fiilikseen, mitä säestää ihanasti sateen sammaloittamat rappuset ja muutoinkin rosoinen olemus. Vaikkakin olen melko vähän aikaa sitten tehnyt postauksen täältä niin nyt oli aivan pakko tarttua kameraan ja ikuistaa uudet otokset =)


Voi kylläkin olla, että olemme ensi vuonna pahemmassa kuin pulassa, koska pihakäenkaaleva on valtaisasti ja nyt ne alkavat kohta siementää. Mutta vastapainoksi ne tuovat ripauksen villeyttä ja vallattomuutta ja tummanpuhuvaa dramatiikkaa.


Reilu kymmenen vuotta sitten Prisman alelaarista hankitut, hieman kömpelötekoiset ananakset ovat palvelleet uskollisesti vuodesta toiseen. Voi miten haluaisinkaan keräillä näitä, mutta tuntuu, että maa on niellyt kaikki finialit. En sitten parhaalla yrittämälläkään ole kohdannut näitä missään. Jos joku tietää jonkun kivan putiikin missä olisi finialeja tarjolla niin saa heti ilmiantaa kyseisen liikkeen =)


Heinät ovat olleet aivan ehdoton löytö, jotenkin ne toistavat pihakäenkaalin sävyjä ja kytkevät istutukset tuohon rappukokonaisuuteen.

Inspiroivaa työn aloitusta niille, joilla työt ovat alkaneet ja ihanaa loppukesän lomaa niille, jotka lomiaan aloittelevat =) Nautitaan vielä täysin siemauksin niistä keleistä kun meille on suotu =) Ja säilötään niin vimmatusti ;)25 kommenttia:

 1. Hih, tuli mieleeni että noista ananaksista voisi tehdä muotin ja sitten valaisin betonista niitä lisää:) Rappio romantiikka uppoaa aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen samaa ajatellut =) Ja olen myös etsinyt muotteja maailmalta tuohon tarkoitukseen. Rappioromantiikassa on totisesti sitä jotain ;)

   Poista
 2. Kauniit raput <3 Voi täällä säilötään myös ahkerasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin tuo syksyn ilmanlaatu iskenyt niin pahasti päälle, että säilömisellä on suorastaan kiire =)

   Poista
 3. Säilöttävää vielä riittää tältä kesältä. Uskomatonta miten nopeasti kesä jälleen sujahti ja huomenna alkaa koulut ja paluu arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on hujahtanut yhdessä käden käänteessä tänä vuonna ja ilmatkin ovat poikkeuksellisen koleat.

   Poista
 4. Ihanaa, että annat pihakäenkaalin kasvaa noin. Moni häätää sen pihaltaan, mutta minusta se on niin kaunis... Leviävähän se toki on, mutta väriltään ja lehtien muodoltaan kerrassaan upea. Rosoisiin portaisiin se sopii hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin minustakin se sopii tuohon rappujen pieleen vallan kivasti. Itsekin olen sitä aikoinaan yrittänyt kitkeä, tuloksetta, joten nyt saa rehottaa.

   Poista
 5. Näyttävä portaikko! Pidän kovasti pihakäenkaalin väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Pihakäenkaali on tosi ihana niin kasvutavaltaan kuin väriltäänkin =)

   Poista
 6. Toi teidän portaikon on niin mun lempi. Pieni rupsahtuneisuuden fiilis ja tummat kasvit - ooh, täydellinen ananaslisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis =) Meillä on niin ikiaikaiset nuo rappuset - ihan kuin niissä kuiskisi historian tarinat =)

   Poista
 7. Voi olla, että upouuden kivitalon laatoitetussa portaikossa rappioromantiikka ja vaeltava pihakäenkaali aiheuttaisi lähinnä epätoivoa, mutta vanhan koulun sisäänkäynti saa tuosta näkymästä pelkästään ihastuksen huudahduksia. Kaunista!
  Minullekin tuli mieleen, että jos jotenkin tekisi muotit noista ananaksista. Sitten vain betonia valamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mustakin ne sopivat tuohon vallan mainiosti =) Tuota muottijuttua olen myös joskus ajatellut, mutta projekti on jäänyt. Pitääpä ehkä ottaa todo-listalle uudestaan =)

   Poista
 8. Kyllä vain pihakäenkaali teidän portaille sopii oikein hyvin ja näkymä on romanttisen kaunis. Miksi kiskoa pois kaunis herkkä kasvi vain siksi, että se on ilmeisesti siihen ihan itsekseen levinnyt.🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakäenkaali kuuluu pihan alkuperäiskasvustoon ja on niin sitkeä levittäytyjä, että olen antanut sen rauhassa vaeltaa =)

   Poista
 9. Onpas teillä taas kivannäköistä! Aivan hurmaavat portaat kasveineen :) Mutta mitkäs nuo punasavipallot ovat? Yritin viime kesänä tehdä itse betonipallon, mutta epäonnistuin surkeasti, tuollainen kyllä kiinnostelisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Punasavipallot olen ostanut joskus 5€ / kpl Multasormen alennuksesta =) Arvaa oliko suoranainen superlöytö

   Poista
 10. Tunnelmallinen sisäänkäynti ja portaikko :)

  VastaaPoista
 11. Mäntylän Mummi tässä hei! Ihanat portaat sinulla, aivan kuin ranskalaisesta puutarhasta. Finiaaleja on metsästetty täälläkin... Eräät löytyivät Hankkijalta-ei kovin kummoiset, mutta eivät olleet hinnalla pilatutkaan. Kuvaa tulee vähän myöhemmin, kunhan saan taas blogin hännänpäästä kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mäntylän Mummi <3 Meidänkin nuo koristeet on löytynyt multasormesta. Pitääkin käydä katsahtamassa sinun finialit =)

   Poista
 12. Minä kitkin pihakäenkaalia muutaman vuoden lähes raivoisasti, mutta tietysti se voitti. Mun oli vain muutettava suhtautumista, nyt muka pidän siitä vähän;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on käynyt samoin. Yksinkertaisesti pihakäenkaali on nopeampi ja sitkeämpi. Jopa juolavehnä on helpommin kukistettavissa.

   Poista
 13. Kyllä on niin nättiä kaaleineen kaikkineen! :)

  VastaaPoista