keskiviikko 24. elokuuta 2016

Voihan Piilea ja minua vietiin ;)

Olen selvästikin myöhäisherännäinen. Koko kuluneen talven ihastelin Piileoita niin blogeissa kuin Pinterestissäkin. Hetkeässä tuosta nappilehtisestä norsunkorvasta muodostui suoranainen blogiviherkasvi. No nyt sitten on käynyt niin, että Kukkalan Sannan ja Instassa jylläävän Greenhomebookin, Pinterestin viherkasvikuvien ja muiden bloggaajien ansiosta olen hurahtanut viherkasveihin. Tämä onkin aika jännittävää, sillä meillä ei ole ollut koskaan viherkasveja lukuunottamatta kituliasta kaktuskokoelmaa, joka on vuosia kulkenut menossa mukana.

Talven mittaan on siis luvassa lisää viherkasveilua. Pikkuhiljaa kesänmittaan olen kasvattanut kokoelmaani ja saanut myös naapurilta ihastuttavia viherkasveja. Tänään kävin pikimmiten Turun Skanssissa pyörähtämässä ja oli aivan pakko katsahtaa Kauppilan viherkasvivalikoimaa. Ja nyt se sitten tapahtui. Meillekin muutti blogiviherkasvi Piilea ja itseasiassa kokonaiset kolme Piileaa. Eli nyt kaikki kasvatusvinkit ovat enemmän kuin tervetulleita =) Tavoitteena on nimittäin saada nämä hengissä talven yli ja siinä onkin sitten tekemistä kerrassaan - huh - ihan jännittää.
15 kommenttia:

 1. Piilea on niin symppis<3 Itse hurahdin viime keväänä kaikkiin söpölehtisiin, mm. ängelmään... jota muistaakseni joku ongelmaksi kutsui:)) Jos Kukkalan Sannaan on luottaminen (kuten on!) Piilean pitäisi olla helppohoitoinen laji. Ilmeisesti ainakin tuo isolehtinen vaatii vain vähän kastelua, mikä sopii minulle erinomaisesti, koska olen laiska kastelemaan eikä muistiinkaan voi luottaa. Keväällä hankin tuon pilea depressan ja se oli ulkona kesän, säiden armoilla. Nyt otin sisään, toistaiseksi elossa. Onhan siis jännistystä kerrakseen,miten ne selviävät minun hoidossa (hodottomuudessa)talven yli, keväällä voidaan vertailla tuloksia:)) Mukavaa viikonlopun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - tämä on jännää. Kuka saa viherkasvit säilymään pisimmälle talveen ;) Toivotaan, että piilea tosiaan olisi superhelppo =) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle =)

   Poista
 2. Voi että, Piilea on kyllä kaunis. Pitäisiköhän itsekin hommata tuollainen talven piristykseksi. Meilläkään ei juuri viherkasveja ole, mutta tuo kyllä olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo piilea on niin yklsinkertaisen kaunis =) Ehdottomasti piileakerho pystyyn =)

   Poista
 3. Mennyt minulta ihan ohi. Kauniilta näyttävät!

  VastaaPoista
 4. Olen myös ihaillut piilean kuvia blogeista, ne ovatkin niin kauniita ja eri lajikkeitakin löytyy monenlaisia. En ole vielä haksahtanut ostamaan sellaista vaikka tiukkaa tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukkaa on tehnyt, mutta nyt oli ihan pakko haksahtaa. Tämä blogimaailma on niin ihmeellinen kun kaikki villitykset tarttuvat =)

   Poista
 5. Meillä piilea on ainakin ollut hyvin kiitollinen kasvatettava, ja se onkin kasvanut tosi nopeasti kokoa, ja alkanut tehdä poikasia juurelle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtia =) Täännekin odotetaan poikasia ja lisä piileoita =) Jee!

   Poista
 6. Tuo sopis sitten minulle jos se pysyy elossa vähän "huonommallakin" :) hoidolla.
  Kauniskin se on kuin mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kuin mikä <3 Toivotaan, että on helppohoitoinen

   Poista
 7. Voi ei! Meidän piti eilen mennä Kauppilaan kun olimme joululahjaristeilyllä Ukko-Pekalla, aikataulu oli tiukka ja mentiin Kauppilaan vasta tänään, voi, olisimme voineet sattumalta tavata :D Piileaa en ole kasvattanut, vain sammareita, kiinanruusuja ja orkideoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, oltaispa törmätty ja hörpätty kahvit =) Pidetään peukkuja, että seuraavalla kerralla törmätään =)

   Poista
 8. Heippa! Onnistuikos se piilean kasvatus? Haaveilen sellaisesta, ja vieläpä seinäistutukseen, jossa se ei kasva ylöspäin vaan istutetaan sivuttain... Minkälaiset olot vaatii? 🙂

  VastaaPoista