sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Villisian makuista joulun odotusta

 Tänä vuonna joulu on ottanut meidät vastaan kovin ajoissa. Kuusi on koristanut tuvan nurkkaa jo perjantaista asti. Huusholli on putsattu ja puunattu ja ilmassa on levollisuus. Meillä vietetään joulua jo huomenna, näin meillä on ollut tapana jo muutamia vuosia, itse pyhät menevät sitten enemmän tai vähemmän sukuloiden. Mutta hyvä näin =) Saa aivan rauhassa kuunnella Johanna Iivanaisen laulamia Aaro Hellaakosken runoja ja nauttia suloisesta lämmöstä ja yhdessäolosta.

Vanhimmainen haaveilee omasta villisikatarhasta. Unelmat ovat ihmeellisiä, niissä on uskomattomasti voimaa ja energiaa. Rakastan unelmia ja uskon unelmiin. Meillä siis luovuttiin tänä vuonna perinteisen piparitalon valmistuksesta ja rakensimme unelmien villisikatarhan =) Tiesittekö muuten, että jos unelmat lausuu ääneen niin nillä on taipumus toteutua =) Mutta nyt ihanainen taatelikakku odottaa valmistajaansa, sillä eilen valmistettu englantilainen hedelmäkakku upposi aamukahvipöydässä suupaloina herkuttelevien vatsoihin ja huomisaamun aamukahvipöydässä pitää olla jotan speciaalia myös. Mutta minäpä taidan tänään vähän maistella myös salaa taikinaa, sillä kaikki leivonnaiset ovat taikinana herkullisimmillaan =)

Puro solise lehvien alla,
vesi onnellinen
vie kuplaa, kannattamalla
varovasti kuultoa sen
sivu sammalen kasteisen,
ali puun, yli maan,
ohi kelloa kilkkavan haan.
Olen onnellinen.
-Aaro Hellaakoski -
7 kommenttia:

 1. Ihanaa joulunaikaa... Meillä myös englantilainen hedelmäkakku hupeni samana päivänä. Toinen odottaa onneksi. Tämä joulu on erilainen kun on viikonloppu ollut aikaa valmistella...

  Ihania piparkakkujutyuja olette askarrelleet.

  Olemme joskus käyneet pikkujouluissa jossa oli villisikapataa. Maistui vähän karjalanpaistilta. Miten te valmistatte villisian? Kinkun tyyliin?

  Jouluiloa, Karolina

  VastaaPoista
 2. Hieno piparipiiri. Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Jouluista tunnelmaa kuvissasi. Leppoisaa Joulua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Viisaan näköinen Lapin pöllö kuusessa ja kiva piparikoriste.
  Hauskaa Tapania!

  VastaaPoista