maanantai 26. toukokuuta 2014

Linnunhernepuu

Kylmä ilma on virrannut vihdoin meillekin. Olen odottanut viileyttä, sillä meillä on luvassa trimmeröintiurakka, joka kestää varmasti kaksi päivää. Ja trimmeröintiä kaikkine suojavetimineen on mukavampi tehdä raikkaassa viileydessä. Ainoana harmina on Viktoriuksesta puuttuvat yläikkunat. Nyt tomaatit ja kurkut saavat hitusen värjötellä, mutta eivätköhän ne siitä selviä, kun hallaöitä ei sentään ole luvassa.

Vein aamusta moottorisahan huoltoon ja iltapäivällä sitä hakiessani piipahdin katsahtamaan viereiseen kukkakauppaan. Itseasiassa olin katsahtamassa josko siellä sattumoisin olisi finialeja, joita kaipaan potagerin tyhjänä ammottaviin tolppiin. Mutta eipä finialeja löytynyt. Sitävastoin ovenpielessä komeili kummallinen pikkupuu ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Kasvissa ei ollut tieteellistä nimeä, vain käsinkirjoitettu kyltti jossa luki linnunherne. Kukaan ei tuntunut tietävän tuosta somasta pikkupuusta tai sen vaatimista kasvuolosuhteista ja talvetuksesta, mutta silti näin sieluni silmin, kuinka se sopisi kuistimme rappusille ja pakkohan ihanuus oli ostaa. Meinasin hankkia hänen kauneutensa juurelle kiemurtelevan muraatin. Tänään en ehtinyt muraattikaupoille, joten se pitänee hankkia ehkäpä huomenissa niin saan istutettua tuon pikkupuun.


Talon seinustalla kukkii ihanuuksia. Ja potagerissa ovat vuokkojen kukat avautuneet =) Voih miten kauniita ne ovatkaan. Omenapuun alla on valkeiden terälehtien verhoama polku. Aivan hengästyttävän herkkää. Ja kaiken kruunaa valkeiden narsissien huumaava tuoksu.




Ruusukukkulalta avautuu kerroksellinen maisema yli jokilaakson ja edessä avautuvien peltolakeuksien. Ruusukukkulan valkea kärhö on avannut ensimmäisen kukkasensa ja odotan kuumeisesti, että kärhö alkaisi kiivetä nuoren vaahteran vartta ylös.



23 kommenttia:

  1. Huokauksia taas, miten kauniita kuvia. Tuo linnunhernepuu olisi tarttunut varmasti minunkin matkaani - varsin rakastettavan näköinen yksilö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Linnunherne näyttää kuolettavan upealta. Mutta en löytänyt netistäkään mitään tietoa tuosta pikkupuusta. Olisi hienoa tietää miten saan tuon selviämään =)

      Poista
  2. Ymmärrän ihastuksesi, linnunherneen olisin minäkin ostanut. Aivan ihana pieni puu.

    VastaaPoista
  3. Hauska minipuu! Sinun taidoilla tuo saattaa selvitä talvienkin yli jos ei ole talvenkestävä. Mietin miten kasvihuoneessa pärjätään kun sää kylmenee, mutta toistaiseksi en ole vienyt sinne lämmitystä tai harsoja. Jospa säästyisimme yöpakkasilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saan komeuden selviämään talvesta. Ehkäpä vien hänet kellariin. Voih toivon mukaan pakkanen ei päässyt puraisemaan aarteitasi. Meillä säästyttiin yöpakkasilta - onneksi

      Poista
  4. Onpas kaunis pikkupuu! Onnea löydöstä:)

    VastaaPoista
  5. Nätti pikkupuu, Tuo kärhön kukka on kaunis!

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva puu! Kauheesti kukkia ja ihanat näkymät. Täällä ei voi kitkeä eikä trimmeröidä. Tai voisi, jos puutarhuri ei tuntisi olevansa sokeriprinsessa tuolla kaatosateessa ja viimassa. Pysyn sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli juhlat niin oli pakko sokeriprinsessan kestää sadetta =) Vaikka vähän hirvitti =)

      Poista
  7. Mikä on tuo ihana kärhö alakuvassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan jummi jammi - pitää etsiä arkistosta tuon nimi uudelleen, kun tietystikkään en muista sitä =) Palailen kärhöasiaan kunhan löydän etiketit

      Poista
  8. Enpä ole aiemmin kuullut linnunhernepuusta, mutta hieno on, herkkä ja kaunis kuin mikä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut minäkään kuullut, eikä nettikään tunne tuota. Luulen, että sen virallinen nimi on jokin muu

      Poista
  9. Soma linnunhernepuu:)

    VastaaPoista
  10. Olipa ihana linnunhernepuu <3
    Blogissani olisi sinulle haste.

    VastaaPoista
  11. Satuin ostamaan saman linturuohon ja tietoja siitä etsiessä - joka minut toi tähänkin blogiin - sille löytyi englanninkielinen nimi Myrtle-leaf milkwort, jolla löytyy lisää tietoja:)
    http://www.gardening.eu/plants/Shrubs/Polygala-myrtifolia/1005/

    VastaaPoista