sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Konttausretken tuloksia =)


Metsäpuutarha on alkanut sinistyä päivä päivältä. Lämpimät sateet ja päivisin näyttäytynyt aurinko on hellinyt eteläistä rinnettä ja saanut ihanuudet esiin. Muutoin metsäpuutarha viettää vielä talviuntaan ja Viktoriuksessa odottaa aimo pläjäys kaikkea ihanaa pääsyään metsikköön.


Sillä välin olen kuitenkin häärinyt potagerissa. Kirkenyt, katkonut talven törröttäjiä ja kontannut kaiken maailman pikku ihanuuksien perässä =) Ängelmät ovat yksi kevään lemppareitani. Niiden pikkuiset alut ovat aina niin elinvoimaisia ja purppuraan hennosti vivahtavat lehdenalut suloisia.


Särkyneidensydänten punaiset tupsut tunkevat esiin maasta.


Samoin ängelmiä kovasti muistuttavat akilleijat ovat aloittaneet kasvunsa


Ja karvapeitteen suojissa lehtiään oikova sinivaleunikon valkoinen versio =)


Kaunista sunnuntaita kaikille =) Ja ette ikinä arvaa mitä tänä aamuna näin potagerissa - ARGH - jäniksenpoikanenhan se sieltä paljastui kuivuneiden lehtien seasta! Suloinen, mutta niin viheliäinen.




17 kommenttia:

  1. Ihania konttauskuvia, niin herkkiä pikkuisia heräämässä! Vai on jäniksellä ensimmäiset pälvipojat jo lähteneet tutkimusretkelle ja herkutteluretkelle, voi harmi! Toivottavasti löytävät ruokansa muualta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuiset heräävät pikkuhiljaa - voi kevään autuutta =)

      Poista
  2. Ihania nuppuja ja pienenpieniä alkuja! Minäkin näin eilen ensimmäiset leskenlehdet ja sinivuokon nuput, yksi vuokko jo kukassakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinivuokkojen bongauksessa on jotain kevään ensihohtoa

      Poista
  3. Ihanan keväinen postaus. Luonto on todella heräämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt todella tuntuu, että kevät on vihdoin täällä =)

      Poista
  4. Kannatti kontata, millaisia ihanuuksia.
    Pitää varmaan käydä ostamassa uusi jumppamatto, jotta olisi siistimpää kontata tuolla kuvassa.

    VastaaPoista
  5. Voi, miten ihania kuvia... Nyt harmittaa, että en itse viitsinyt kontata kukkapenkeissä... Seisomalla ei näe noita pikkiriikkisiä kevätylläreitä.

    VastaaPoista
  6. Kontaten tuolla puutarhassa havaitseekin vaikka mitä ihanuuksia. Jos me puutarhurit ollaan takapuoli pystyssä kesällä kitkemässä, nyt me kyllä katsellaan maata päin vielä enemmän. Ihana, kun konttasit ja sait meidänkin iloksi näin ihania kuvia. Näitä voi katsella ihan selkä suorassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä voi tosiaan katsella selkä suorassa =) Mulla on työhousuissakin polvet kuluneet kun töissäkin polvistun kuin automaatisesti =)

      Poista
  7. Herkullisia näkymiä siellä konttaustasolla! Sinivuokot ovat niin sydäntä vihlaisevan kauniita!

    VastaaPoista
  8. Tätä on odotettu, kevään kasvua ja ihmeitä!

    VastaaPoista