tiistai 29. maaliskuuta 2016

Tekohengitystä =)


Kiitos tuhannesti Teille ihanille puutarhahöperöille, jotka tsemppasitte ja annoitte hyviä vinkkejä ryöjäke jänöläisten syömien puiden hoitoon =) Päätin kokeilla kahta eri konstia. Ensimmäiseksi vesisumutusta ja elmukelmua =)


Ja toiseksi Haavasuojaa, jonka on varmastikin suunnitellut joku Bull Mentulan tyyppinen karmuusi. Sillä tökötti on niin tiukasti kiinni pullossa, ettei se tule ulos edes vaikka hyppäisi pullon päälle. Tämä haavasuoja oli kyllä jälleen kerran hermoja raastava kokemus. Miten olinkaan unohtanut moisen.Aikani kun olin pakertanut näiden suojaustoimien kanssa ja saanut suojattua yhden omenapuun ja yhden lehmuksen päätin tarttua strategisen ajattelun oppeihin ja päädyin siihen lopputulemaan, että itse aiheutettu puiden tuhoutuminen antaa uuden mahdollisuuden hankkia tylsien omenoiden tilalle herkullisempia luumupuita ja päärynöitä sekä tuhoutuneen kultasateen tilalle voi saada potagerin sävyihin paremmin sopivamman sinisateen. Ja hermojen menetyksen sijaan voi siten suunnata energiat uusien kasvivalintojen suunnitteluun =) Joten hain lapion valmiiksi potagerin reunalle odottamaan syötyjen rähjien ylöskaivuuta ja uusien istuttamista.

26 kommenttia:

 1. Voi kurjuus noita sun omppupuitasi. Jostain luin ihan vasta , että haava aineen käyttöä ei suositella käytettäväksi. Tukkii vissiin solukkoa. Missähän lehdessä se juttu olikaan...pitääkin tarkistaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä googlettaa tuo oksatökötti =) Et voi uskoa, että löysin tänään jäniksenpoikasen potagerista - argh

   Poista
 2. Toivotaan puille hyvää toipumista. Mun vaha oli purkissa mutta oli silläkin mielenkiintoinen koostumus. Tönkköä kuin mikä ja sellaista ikäänkuin tikkuista. Ehkä se sitten juuri onkin hyvää sellainen aine jota on hankala käyttää.

  VastaaPoista
 3. Sama kokemus haavasuojasta. Ei tule purkista ulos, ei sitten millään.
  Upea asenne kääntää tappio voitoksi. Voi olla, että puut selviävät, mutta voivat kuollakin. Uusia upeita puita riittää kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä auta kuin kääntää tappiot voitoksi =) Ja oikeastaan olen harmitellut suurta omenapuumäärää. Vaikka ei kieltäminen käy siitä, etteikö hieman myös harmittaisi

   Poista
 4. Toivotaan hyvää lopputulosta!
  Meillä on kanssa vanha, mutta hyvä omenapuu kärsinyt marraskuun märästä lumimassasta.Maa ei silloin ollut vielä jäässä ja kaikki isoimmat oksat on samaan suuntaan. No tietenkin puu nousi hieman maasta ylös ja osat oksat ovat lähellä maata pupujen ruokana. En ymmärrä millä vinssillä sen saa pystyyn ,kun maa on sulanut vai joudutaanko se oikeesti kaataan:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmituksen harmitus - Vanhat puut kun ovat niin kauniita =)

   Poista
 5. Toivotaan että hoivasi auttaa, haavasuoja on sellaista kittiä!

  Mutta jos puut kuolevat hoidosta huolimatta, niin ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin, olisitko raskinut kaataa puut ja hankkia uusia tilalle ilman tupsuhännän tekosia, et varmaan! Tuttavalta syötiin 10 metrinen pylväshaapa pihasta (kauriit), eli vahinkoa tulee ja se ensin harmittaa ja sitten onneksi ensiapua saa taimistolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä olisi raaskinnut niitä ikimaailmassa kaataa. Eli puolikas onni on matkassa, jos niin päin ajatellaan =)

   Poista
 6. Toivottavasti jotain kumminkin säästyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että nyt suojatut säästyisivät =)

   Poista
 7. Kiinnostavan avarakatseinen näkemys tuhoutuvien tai tuhoutuneiden kasvien tuottamista positiivisista seurauksista, joihin ei olisi mitenkään muulla tavalla päädytty! Kannattaa siis rakentaa udenlaisia ajatuskuvioita ja viljellä runsaasti huumoria! Nythän ollaan taas ennenäkemättömien mahdollisuuksien äärellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta - ajauduttiin vahingossa suotuisaan tilanteeseen =)

   Poista
 8. Katsele vielä hetki rauhassa. Joskus näyttää jo ihan toivottomalta, mutta kasvit korjaavat ihan itsekin itsensä. Ota lapio kehiin vasta, kun olet varma ettei elonmerkkejä ole.
  Jollet sitten halua uusia kasveja...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ajattelinkin toimia. Katsotaan kuinka käy ja sitten vasta uusitaan =)

   Poista
 9. No huh..toivotaan ett luonto auttaa ainakin joitakin kasveja elämän kirjoihin!

  VastaaPoista
 10. Kävi niin tai näin, sinä taidat lopulta olla voittaja jänöjen sijaan :)

  VastaaPoista
 11. Minulla on kyllä pensaat ja puut selvinneet pupujen jäljiltä, joten ei vielä anneta periksi.

  VastaaPoista
 12. Hyvä asenne, jotain uutta hienoa menetysten tilalle!

  VastaaPoista