sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Sinivuokko kukassa =)

Kuten arvata saattaa - olen jälleen puuhannut metsikön parissa. Aamusta raivasin jälleen rinnettä ja kävin nappaamassa kokonaiskuvan, josta vähän paremmin hahmottaa niin metsikön luonnetta kuin sijaintiakin. Kuvan aivan vasemmassa laidassa voi metsikön takaa nähdä meidän puuvajan ja sen päädyssä valkoisena palkkina hahmottuvan Viktoriuksen. Puuvajan ja keltaisen talon välissä häämöttää talomme katto punaisena, sitten näkyy meidän ylätalo, mikä on tyhjillään. Ylätalon alimmassa (harmaassa) kerroksessa on vanha kansakoulun keittiö, seuraavassa kerroksessa on opettajan huoneisto ja yläkerrassa keittäjän huoneisto ja pyykinkuivatustupa. Sitten kuvan aivan oikeassa laidassa näkyy hitusen meidän saunaa. Metsikkö siis rajautuu peltoon täältä kuvan alalaidasta ja rinteen korkeuseroa voi hahmotella tuohon keltaisen talon korkeuteen. 


Tänä aamuna raivasin aivan keltaisen talon alla olevaa rinnettä, mikä onkin metsikön jyrkin kohta. Raivasin kaikki vitikon pois alueelta ja haravoin alueen, sekä siistin kallion sammaleet.


Haravointijätteen meinasin koota penkereeksi kallion alle. Penger tuetaan noilla alakuvassa näkyvillä sammaloituneilla puunrungoilla. Lehdet ja haravointijäte saa maatua ajanoloon penkereeseen. Maatuneesta jätteestä sekä siihen lisätystä mullasta saa oivan istutusalueen kalliojyrkänteen alle. Kallion reunaa pitkin tihkuva vesi pitää alueen koko kesän kosteahkona, joten pitänee perehtyä kasveihin, jotka viihtyisivät ravinteikkaassa, lämpimässä ja kosteahkossa maassa ja samalla sopisivat metsikköön. Kallio tekee vaihteeksi istutusalueelle kauniin taustan ja jatkossa saakin sitten aivan toisenlaisia valokuvia kuin esim. tuolta potagerista.Kallion sammaleiden seassa kasvaa mättäinä sinivuokkoja ja keväällä alue on jo luonnostaan sininen. Kallion alapuolella on tasainen alue, jossa on vanha kaivo.Ja uskokaa tai älkää niin löysin tämän kevään ihka ensimmäisen sinivuokon, joka oli nupuillaan =)

23 kommenttia:

 1. Kiva nähdä erilaisia kuvakulmia ja kuulla miten metsäpuutarhatyömaa etenee. Voi että, ihanko totta että jo ensimmäinen sinivuokko, kevät on täällä... tai ainakin siellä :D

  VastaaPoista
 2. Kiva tuo yleiskuva tulevasta metsäpuutarhastasi. Ja ihana sinivuokko, kyllä se kevät näköjään on tulossa :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa..! Kevät tulee sittenkin, vaikka välillä meinaa olla usko koetuksella. :)

  VastaaPoista
 4. Voi ihme! Sinivuokko jo kukassa!!! Kyllä on Suomi monimuotoinen paikka olosuhteiltaan :) täällä ei vielä edes vihreää lumen alta pilkistä...

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, olen itsekin niin täpinöissäni projektistanne! Blogin kautta voi välittyä niin suuria tunteita. Sinivuokko, toden totta jo nupullaan, pitääpä siis pian katsastaa omatkin kulmat.

  VastaaPoista
 6. Vautsi vau, teilläpä ei paljoa lunta ole ja sinivuokotkin jo melkein kukkivat.Taidatte asua aika etelässä ja suojaisella paikalla, ainakin oman pihan sijaintiini verrattuna, jossa lunta on vielä ja kasvit jossain sen alla suojassa,

  VastaaPoista
 7. Ihan uskomatonta miten pitkällä siellä on kevät. Täällä vielä kakki lumet maassa. Kokonaiskuva oli hyvä, nyt hahmottaa miten suuresta alueesta on kyse. Ja suuri se oikeasti taitaa olla, mutta hyvä niin, tulee näyttävämpi.

  VastaaPoista
 8. Ihana metsikkö ♥. Ja ajatella, ensimmäinen kukkiva sinivuokko! Ehkä täälläkin, siis kuukauden päästä ;)

  VastaaPoista
 9. Upeat kuvat! Teille on kaunis tontti ja talot. Mekin olemme 1B-alueella, mutta eipä vielä löydy elämää maasta. Ihanaa nähdä kevään ensimerkkejä puutarhassasi!

  VastaaPoista
 10. Onnea löydöstä! Se ilahduttaa täälläkin!

  VastaaPoista
 11. Yleiskuva tosiaankin auttaa hahmottamaan meysäpuutarhan mittakaavaa ja jyrkkyyttä. Se on ilmiselvästi aika lämmin ja suojaisa paikka. Kalliotakin - voi kateus.
  Sinivuokon nuppu, mahtava lupaus keväästä. Ihan taas rinnassa läikähti lämpöisesti.

  VastaaPoista
 12. Voi miten kaunis paikka teillä! Ihastuttava rinne metsäpuutarhaprojekti sinulla alkamassa. Ja sinivuokkokin jo miltei kukassa, suloinen.

  VastaaPoista
 13. Teillä mennään kevään vauhdissa jo kovin, kun täällä sydänmailla vielä hangessa taaperretaan, mutta perässä tullaan! Tuo rinne on melkoisen upea ja mitä sitten kun saat suunnitelmaasi vietyä eteenpäin! Muhevan penkin saat rinteen alaosaan.

  Suloinen sinivuokko!

  VastaaPoista
 14. Missä maassa te oikein asutte? :) Meillä on vielä paljon lunta eikä sinivuokoista tietoakaan edes talon seinustalla. Kaunis metsärinne, sammaloitunut kallio on upea. Ihastuttava pikku kaivo, una tenta rossa :)

  VastaaPoista
 15. voi ihanuus! Antaa toivoa kevään saapumisesta

  VastaaPoista
 16. Juuri haikailin muuttavani Tanskaan, mutta teilläkin on jo oikea kevät kun näkyy jo kukkanuppuja;)

  VastaaPoista
 17. Onpas vähän lunta! :D Käyppä merkkaamassa sinivuokkosi kevätseuranta kartalle. ;) http://www.kevatseuranta.fi

  VastaaPoista
 18. Onpas ihanan satumainen metsä. Kevät tulollaan. Meillä on vielä täysi talvi. Mukava, kun löysin sattumoisin blogisi. Minun blogini on takaloroppola.blogspot.fi. Tervetuloa seuraamaan minun maisemaani!

  VastaaPoista
 19. Onpas ihanan satumainen metsä. Kevät tulollaan. Meillä on vielä täysi talvi. Mukava, kun löysin sattumoisin blogisi. Minun blogini on takaloroppola.blogspot.fi. Tervetuloa seuraamaan minun maisemaani!

  VastaaPoista
 20. Oi, mikä ihana näky. Pidän keväästä niin kovin.

  VastaaPoista