maanantai 28. maaliskuuta 2016

Potager rakkautta =)


Potager on imaissut jälleen mukaansa. Voi tätä päivää olen niin odottanut. Aamulla kun katsoin ulos keittiön ikkunasta niin näin kuinka yö oli vienyt mennessään viimeisetkin lumenrippeet - Jee =) Sehän ei voinut tarkoittaa muuta kuin tarttumista saksiin, sekatööreihin, haravaan ja kottareihin. Ensimmäisenä puhdistui pystyakseli, jonka olin jo talvella melko hyvin puhdistanut. Ja sen jälkeen luvassa oli astetta kovempi rupeama vaaka-akselin kimpussa. Potagerin reunalla odottaa suorastaan huumaavan tuoksuinen kuorma hevosenitseään, joka odottelee seuraavaksi pääsyään istutusalueille.


Tässä on potagerin pääty, paikka johon potager päättyy ja josta pelto alkaa. Vaaka-akselin aloituspäädyn loppuun saattaminen on tämän kesän projekteja. Sitten potageriin tulee ikään kuin oma sisäänkäynti kotitieltä =)Pitkään heinämaana ollut potagerin vierusmaa kynnettiin syksyllä, joten saas nähdä mitä siihen ilmestyy keväällä. Toivotaan, että potagerin reunalle viime vuonna istutettu orapihlaja-aita ottaisi kunnon kasvuspurtin ja pikkuhiljaa potagerin pääty rajautuisi pellosta.


Tässä pystyakseli kiviaidan suunnalta kuvattuna. Täällä kiviaidan vieressä kasvava kultasade on aivan syöty ja sen elvytystyöt ovat vielä vaiheessa. Joskin kohtapuoliin on jo kiire moisen puuhan kanssa, sillä siihen malliin ilmat ovat lämmenneet.


Ja tässä sitten vaaka-akselin toinen pääty, eli tuleva sisääntulonäkymä =) Kun pakittaisin vieläkin taaksepäin niin näkisimme käytävän ja sen kummankin puolen istutetut orapihlaja-aidanteet. Mutta sisääntuloalue on vielä niin hirveä, etten tohtinut peruuttaa enempää =) Tällaista tänään ja nyt työt kutsuvat takaisin joten oikein mukavaa pääsiäismaanantaita teille kaikille <3 p="">

31 kommenttia:

 1. Upean näköistä!

  Meillä on vielä lunta puutarhassa, vaikka se on vauhdilla sulanutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli tänään jo +15 astetta ja aamulla herätessä vallan huumaavat kevään äänet kuuluivat ulkoa =)

   Poista
 2. Voi kun olisi aikaa touhuta omalla pihalla yhtä paljon. Nostan hattua, että viette loppuun tuon projektin ja viimeistelette sen reuna-alueetkin. Mä taidan viimeistellä taas kerran ihan jonkun muun pihaa kuin omaani :D No onneksi ehtii edes vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten parissa työskentely vaatii vastapainonsa - rauhan, tyyneyden ja raskaan työstämisen =) Voi kumpa vielä saisimme tuon potagerin ja kiviaidan välin kuntoon. Olen monet kerrat miettinyt ehdottaamasi parterreä ja sitten taas puntaroinut kasvulavoja ja pallottelu niiden välillä vain velloo. Ehkä ratkaisemme asian niin, että molemmat toteutuvat =)

   Poista
 3. Ihmeellistä, ei lunta! :) On se niin ihana tuo teidän potager <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meillä on routakin jo sulanut ja pääsee jo tositoimiin =)

   Poista
 4. Rakkaus sanana on aivan liian mieto potagerinne kanssa, se on mahtava! Toivottavasti kultasade toipuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo potager on tuommoinen päähänpinttymä, josta vuosien saatossa on muodostunut niin rakaskin =) Kultasateen totisesti toivoisin elpyvän =)

   Poista
 5. Niin säntillistä ja siistiä!
  Olet ollut viime vuonna niin ahkera, että se palkitaan nyt selvästi tänä keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkerat vuodet kiittävät selvästikin seuraavana keväänä =) On suuri merkitys kuinka siistiksi potagerin jättää syksyllä.

   Poista
 6. Käsittämättömän upeaa <3
  Meillä on vielä takapiha täynnä lunta, sain tänään vinkin haravoida sitä laajemmalle :)
  Me siis haravoidaan lunta tulevalla viikolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan lumen haravointia ja kevään nopeuttamista kaikin mahdollisin keinoin =)

   Poista
 7. Ihania kuvia. Ja hyvä suunnitelma täksi vuodeksi Potangeriin. Se, mikä on sinun silmissäsi ihan hirveää, voi olla joidenkin mielestä ihan normaalia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih =) Pitääpä ehkä käydä sittenkin ottamassa tuosta sisääntulosta kuva =)

   Poista
 8. Jännä miten kevään eteneminen vaihtelee. Meidän pihamme on etelärannikolla rehevässä jokisuistossa pohjoisen puolella. Lunta tulee aina paljon ja sen sulaminen kestää. Varjoisissa paikoissa oli iltapäivälläkin hankikanto, auringon lämmittämissä lumi suli silmissä. Lumikola on täällä näppärä työkalu tähän(kin) aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, voi yksi lämmin vesisade ja hups nuo lumet ovat poissa ja kasvun kohina lähtenyt käyntiin =)

   Poista
 9. Huikean kaunis potager <3 Kuukausikalenteri potagerin eri vuodenajoista olisi ihana, minä ainakin tilaisin heti itselleni =) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen itsekin miettinyt, että potageria pitäisi kuvata säännöllisesti samasta paikasta ja sitten muutoksesta voisi tehdä vaikka videon =)

   Poista
 10. Ootta teheny aivan käsittämättömän tyän potagerin kans. Pisteet siitä!

  VastaaPoista
 11. On tuo kertakaikkiaan upea alue! Ahkeruus palkitaan. Itse en saisi tuollaista aikaan, teen yleensä mutkat suoriksi... Vähän pihapuuhia täälläkin jo, vaikka lunta on vielä maassa. Ihana kevät, tästä se alkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kumpa kaipaisinkaan meillekin jotain rennon polveilevaa, runsasta ja vähän villiä. Mutta sellaisen luominen onkin äärettömän vaikeaa kun tuppaa aina tarttumaan mittalankoihin =)

   Poista
 12. Teidän Potagerinne on tietenkin kaunein kesällä, mutta rakastan näitä lehdettömiä näkymiä myös kovasti. On niin ihana katsella tuota täydellistä potagerin "selkärankaa". Ja teillä näyttää taas niin ihanan keväisemmälle. Vaikka meilläkin näyttää jo ihanan lupaavalle. Lumesta ei ole kuin rippeet jäljellä. Jihuu!
  Tsemppiä kaikkiin uurastuksiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mustakin tää kevään karuus on jotenkin niin hienoa potagerissa kun tuo selkäranka piirtyy esiin =)

   Poista
 13. No herranen aika! Tämä on ensimmäinen kerta, kun näen potagerinne kokonaisuudessaan. Se on hämmästyttävä! Odotan kesäkuvia...! 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kohta kuvatulva on loputonta kun potager alkaa heräämään henkiin =)

   Poista
 14. Wau, onpa iso ja hieno! Tuossa silmä lepää (jo nyt, saati sitten kesällä).

  VastaaPoista
 15. Se on näinkin jo ihana, saatikka sitten kesällä!

  VastaaPoista
 16. Kaunis potager! Ja niin siisti, miten pidät hiekkapolut puhtaana rikoista, minulla vesiheinä ilmaantuu melko pian kivituhkaan..
  Tiina

  VastaaPoista
 17. Voi tää on niin hieno! Millä saatte kaiken pysymään noin siistinä, käytävät varsinkin? Meillä on kevät paljon myöhäsemmässä mitä siellä, mutta haraan oon saanu jo tarttua, urakalla saanu siistiä viime kesän jäljiltä hiekkakäytäviä rikkakasveista.

  VastaaPoista