keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Keittiöpuutarha - Siemenestä lautaselle =)


Eilen tunsin itseni vähintäänkin etuoikeutetuksi =) Niin ihanaa oli tunnelma uunituoreen puutarhajärkäleen kirjan julkkareissa.


KEITTIÖPUUTARHA 
Siemenestä lautaselle 


Jo puolilta päivin auto starttasi kohti kevätauringon hyväilemää pääkaupunkia =) Ensitöikseen piti näin maalaisina nuuhkaista kaupunki-ilmaa ja nauttia kaupungin vilinästä ja tunnelmasta. Ihailla Konstantin Kiselefin ja Elia Heikelin 1889 suunnittelemaa Mannerheimintie 16 rakennusta. Ja luoda katse rakennuksen kuudennen kerroksen kattohuoneistojen ikkunoihin, joista paistoi valo jo kutsuvasti. Kello 17.00 oli alkamassa uunituoreen Keittiöpuutarha kirjan julkkarit, ihanaisten kirjoittajien Kati Jukaraisen, Maria Kesäsen ja Hanna Sumarin sekä puutarhabloggaajien tapaaminen =) Ensin oli kuitenkin nautittava ripaus kulttuurihistoriaa ja astella rauhaisin askelin rappuja kohti korkeuksia =)

Paikanpäällä tunnelma oli kutsuva, lämmin ja pöydät notkuivat toinen toistaan ihanampia herkkuja.


Kattohuoneistosta avautui näkymä kattojen ylle. Saimme kuulla siitä kuinka kattoterassi muuttuu kesäisin vehreäksi hyötykeitaaksi.


Sitten oli luvassa mukaansatempaavaa kerrontaa kirjan syntyvaiheista, matkasta keittiöpuutarhan syövereihin ja suussa sulavien herkkujen resepteistä. Kirja tuntui olevan suoranainen puutarhaintoilijan aarreaitta =)


Tutut puutarhabloggaajat kuuntelivat hersyvää kerrontaa herkeämättä ja välillä koko kööri remahti nauramaan. Kuplivan helmeilevä nauru täytti auringon lämmittämän kattohuoneiston ja kaikki paikallaolijat nauttivat täysin siemauksin =)


Sitten oli vuorossa taimitalkoot =) GreenCaren Luomu Taimimulta sai bloggaajien sormet painumaan muhevaan multaan ja huumaavan tuoksuiset yrtit pääsivät hetkessä ruukkuihin odottamaan kotien yrittitarhoihin pääsyä.


Versoja Vaahteramäeltä blogin Riina, Autuaan olon Cheri ja Lilja & Salvia blogin Mona istuttivat kilvan taimiaan =)


Tämän jälkeen saatiinkin itse aarteet, eli uunituoreet kirjat ja pitihän niihin oitis saada tekijäkaartin nimikirjoitukset =) Maria Kesänen Kanelia ja Kaardemummaa blogin takaa kirjoittamassa omistuskirjoitusta ja Kati kuvaamassa =)


Sitten kirja-idean super-energinen äiti Kati Jukarainen 100% Outdoor blogista kirjoittamassa


Ja lopuksi Hanna Sumari =)



Ennen kotiin lähtöä vielä juteltiin Autuaan olon Cherin kanssa ja ihasteltiin kirjaa sekä hämmästeltiin sen järkälemäisyyttä. Huikeat 239 sivua,  21,5cm x 28,5cm x 3cm tiukkaa asiaa, upeita kuvaelämyksiä, vinkkejä ja tunnetta =)


Tänään töistä päästyäni istahdin ensi töikseni meidän puutarhakammariin ja puutarhatuoliin nautiskelemaan kirjan monipuolisesta annista sekä viehättävistä Katin piirtämistä kuvituskuvista ja ennen kaikkea mukaansatempaavasta puutarhatunnelmasta. Kiitos Kati, Maria ja Hanna upeasta lukuelämyksestä =)


26 kommenttia:

  1. Voi että, ihanan iloinen tekijäjoukko (syystäkin!) ja mukavan oloinen tapahtuma. Minkä upean kirjan he ovat tehneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. He ovat tehneet niin upean ja monipuolisen kirjan kaikkine ihanine kuvineen, että huh huh =)

      Poista
  2. Mahtava kuvareportaasi tapahtumasta. Oli kiva tavata mukavissa ja rennoissa pirskeissä. Ja kirjahan on suurenmoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cheri =) Piti laittaa vain muutama kuva, mutta millä näitä muistoja voi tiputtaa poiskaan niin postaus paisui jälleen =) Oli niin mukavaa taas tavata ja kohta uudelleen =)

      Poista
  3. Voi miten ihana postaus, kiitos teille! <3 Ja tosiaan, oli niin mukavaa taas tavata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Teille ihanaakin ihanammasta kirjasta ja julkkaritilaisuudesta =)

      Poista
  4. Kivat jutut olette tästä tilaisuudesta tänne kirjoittaneet ja ne kaikki luettuani päädyin yksituumaisesti käymään nettikaupan sivuilla.
    Hyvä kun vihdoinkin tämä tavallaan pienimuotoinen ja melkein kaikkien ulottuvilla oleva viljelymuoto on tullut toivottavasti pysyäkseen. Ei tarvitse omistaa hehtaareja vaan kukkaruukkukin riittää ja luovaa mieltä. Keittiöpuutarhan kasvit ja keittiön yrtit ovat myös koristearvoltaan parasta antia meidän nähdä ja tuntea, kauneus ja tuoksut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiöpuutarhuroinnissa on se ihanuus, että keittiöpuutarha voi lla ikkunalaudalla, parvekkeella, mummonmökin pihamaalla, kukkapenkissä tai ties missä - pääasia on tunne ja ihanuus omien herkkujen kasvattamisesta

      Poista
  5. Siinäpä on mahtava opus hankintalistalle. Ja oli teillä ihanat julkkarijuhlatkin.

    VastaaPoista
  6. Varmasti mitä mukavin juhla, kaikissa kuvissa ihmisillä on niin onnellinen ilme! Hankintalistalle kirja menee minullakin! Hyvä että tällainen mukava kirja on tehty, se alentaa varmaan monella kynnystä aloittaa pienimuotoinenkin puutarhan hoito!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlallisuus oli mitä mukavin, leppoisin ja nauruntäyteisin =) Ja kirja super ihana =)

      Poista
  7. Voi, miten ihania ja iloisia kuvia! Näistä tunnelma välittyy hienosti.
    Minäkin ihailin tuota rappukäytävää, mutta en jotenkin tajunnut ottaa yhtään kuvaa. Aivan mieletön miljöö.
    Oli todella hauska taas tavata teitä! :) Puutarhahörhöillä riittä aina puhuttavaa ja naurua. On ollut niin ihana tutustua teihin, muutenkin kuin bloginne kautta. Sussi sanoikin, että me bloggarit olemme kuin kirjeystäviä. Niin minustakin tuntuu. Tunnetaan toisemme, vaikkemme ole kuin pari kertaa nähneet.
    Nähdään taas ja sitä ennen seuraan kyllä metsäpuutarhan vaiheita innolla! <3 Koittakaa saada öisin unta kaikelta innostukseltanne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin ihanaa tavata <3 Puutarhatöistä puhuessa aina suu vetäytyy korviin ja nauru helisee =) Bloggarius on kuin suureen hengenheimolaisten heimoon kuulumista, ystävyyttä ja yhdessä jaettuja matkakertomuksia =) Onneksi näemme taas pian uudelleen =)

      Poista
  8. Ihanaa, miten upea tilaisuus teillä on ollut. Ja miten valtava opus, tuohon on päästävä tutustumaan pian ja ihan ajan kanssa. Onnea teille kaikille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaisuus oli niin ikimuistoinen ja ihana ja kirja kanssa =)

      Poista
  9. Hienot kuvat tilaisuudesta!

    Oli tosi mukava tavata:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Sinun kanssasi on aina niin mukava jutella <3 Ja tilaisuus oli mitä mainioin

      Poista
  10. Kivoja kuvia julkistamistilaisuudesta. Varmasti mielenkiintoinen kirja.

    VastaaPoista
  11. Aijjai, tosta saattais saada tämmönen (viher)peukalo keskellä kämmentä-tyyppinenkin tapaus inspistä :D Ei vaan, inspistä saakin vielä helposti, mutta taito onkin eri juttu :D

    VastaaPoista
  12. Tuo näyttää niin ihanalta, että tilasin jo itellekin;)

    VastaaPoista
  13. Voi vitsi! Ihanan näköinen kirja ja julkkaritilaisuus... Tätä täytyy selailla kirjakaupassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julkkarit olivat lämminhenkiset ja mukavat ja kirja on viihdyttänyt aamuisin kahvipöydässä ja iltaisin nukkumaanmennessä =)

      Poista