perjantai 4. maaliskuuta 2016

Pieni pala metsää kerrallaan =)


Metsäprojektimme on edistynyt pala kerrallaan. Tällä viikolla olen jokaisena päivänä töitten jälkeen kiiruhtanut sekatöörien, käsisahan ja haravan kanssa metsikköön. Ja pikkuhiljaa metsikkö alkaa muotoutua ja hahmottua. Kymmeniä ja taas kymmeniä kuormia olen rahdannut risuja ja vitikkoa mäkeä ylös ja siistinyt metsää. Nyt rajapyykin seutukin näkyy jo hienosti. Pikkumetsä on pelkkää viettävää rinnettä, mikä päättyy peltoon aivan tässä alimpien haapojen kohdalla.


Pikkuhiljaa olen antanut haravalla kyytiä aluskasvillisuudelle ja etsinyt kaiken lehti ja risu määrien alta oikeita maan muotoja. Kun maat sulavat niin ajattelin vielä kerran haravoida alueen, jotta pystyn hahmottamaan mitä mihinkin jatkossa tulee. Polkujen paikoista tuleekin erityinen haaste, sillä rinne on kauttaaltaan niin jyrkkä, eikä oikein luontevia paikkoja poluille tunnu löytyvän. Tietysti yksi vaihtoehto on ottaa lapio kauniiseen käteen ja kaivaa polkujen paikat =)


Metsikön jyrkimmässä rinteessä on melkoista heinäkasvustoa. Eilen "kampasin" haituvat suoriksi rinteestä. Metsikössä on myös joitakin kelottuneita mäntyjä, joissa eritoten käpytikat ja palokärjet viihtyvät. Lisäksi metsikön alareunassa on nähtävillä sellaisia jälkiä, että tuntuu kuin ukkonen olisi joskus iskenyt puiden latvustoon. Huomenna menen heti kahdeksalta kampaajalle ja oitis sieltä päästyäni jatkan omaa parturointiani tuon pikkumetsikön kimpussa =)21 kommenttia:

 1. Teilläkö ei ole enää lunta kuin aavistus jossain? Siistiä jälkeä tulee 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri velloo vapaana tuossa kivenheiton päässä ja lumipeite on päivä päivältä ohuempi. Meillä on lähes aina näin lumetonta =)

   Poista
 2. Haastava projekti! Voipi kampaus vähän noissa hommissa kärsiä.. ;0)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rinne on niin jyrkkä, että saa kokoajan pelätä, että tipahtaa jostain kallionreunalta alas. Kampaus kärsii vähän noissa hommissa ;)

   Poista
 3. Mitä meinaat tehdä tuolle heinikolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osittain ajattelin jättää sitä ainakin jyrkimpiin kohtiin. Oikeastaan nyt kun tulee kesä niin tietää millaista tuo heinikko oikein on. Aiemmin en ole sitä tarkastellut sillä silmässä. Jos heinikon kuorii niin tulee näkyviin pelkkää kalliota jyrkimmässä kohtaa.

   Poista
 4. Ei oo teill juurikaan lunta. Haapojen joukkoon matalana sopis taikinamarja..oli ehdotus. Mielenkiintoinen rojekti on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu lumet on pikkuhiljaa lähteneet ja tuo metsikkö on ollut koko talven lähes lumeton. Taikinamarjaa alueella kasvaa jo luonnostaan =)

   Poista
 5. Kiinnostavaa ja innostavaa!! Tekisi jo heti mieli juosta meidän pikkumetsään tekemään siistimistä. Jatkoraportteja odotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo kuopsiminen vie mennessään =) Nyt maakin on jo niin sula, että pikkupuita saa kiskottua juurineen multavasta maasta =)

   Poista
 6. Vaikka rinne voi ollakki pikkuusen vaikia, son maharollisuuksia täynnä. Miälenkiintoosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin nään mahdollisuuksia tuolla, mutta kyllä on niin jyrkkää, että väliin huimaa =)

   Poista
 7. Missä teidän kaikki lumenne ovat?
  Tuosta tulee vielä hieno. Mielenkiinnolla seuraan projektin etenemistä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiinnolla seuraan metsäpuutarhan edstymistä. Ja samaa ihmettelen minäkin, mitä Between edellä, että missä teidän lumenne ovat ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsä on etelärinteellä ja se on säästynyt muutoinkin lumisateilta =) Siellä tuoksuu ja kevät ja aurinko =)

   Poista
 9. Lumenpuutetta minäkin ihmettelen. Kyllä on hieno metsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että saamme metsästä niin viehättävän kuin ajatukset näyttävät

   Poista
 10. Kuulostaa ihanalta, kun töiden jälkeen pääsee puutarhatöihin. Meilläkin kyllä voi tehdä niin, jos kolaa lunta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan parasta päästä suoraan töistä puutarhaan =) Etenkin lumettomaan ;)

   Poista
 11. Oikein käsin kosketeltavaa tuo sinun innostuksesi, ihanaa seurata projektin edistymistä. Pian on täälläkin edessä se aika, kun maanmuodot todellakin näkyvät selvsti. Se aika on valitettavasti vaan niin lyhyt. Vain hetki ja ruohikko alkaa kasvaa ja peittää jälleen muodot. Täytyy olla nopea:)

  VastaaPoista