sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Bloggaajien talvitapaaminen

Hiihtoloma ei voinut alkaa paremmissa merkeissä. Oravan kesäpesän Kati oli järjestänyt mitä ihanimman talvi kohtaamisen meille puutarhanälkäisille bloggareille. Lauantaina tavattiin Kaisaniemen 1889 valmistuneessa kasvitieteellisessä puutarhassa. Siinä missä rakastan puutarhurointia rakastan myös arkkitehtuuria. Kaisaniemen upeaakin upeampi kasvimuseo ja alkuperäinen kasvihuone ovat arkkitehti Gustaf Nyströmin käsialaa. 

Koko Helsingin kasvitieteellinen puutarha on alkujaan professori Elias Tillandzin idea. Alkujaan kasvitieteellinen sijaitsi Turussa ja sittemmin Turun palon myötä kasvitieteellinen muutti Helsinkiin. Tärkeimmät kasvit tuotiin uusiin kasvihuoneisiin hevosten rattailla. Toisen maailmansodan pommituksissa kolme alueelle tiputettua pommia rikkoivat kaikki kasvihuoneiden lasit ja samassa rytäkässä talvipakkaset tappoivat kaikki kasvit lukuunottamatta yhtä sypressiä. Nyt aluetta on kunnostettu ja alueella oleva muotopuutarha on kokenut melkoisen kasvojen kohotuksen, joten ei auta kuin kesää odotella innolla. 

Upea kasvimuseo seisoo ylväänä puistikon mäellä. Harmillista, että kasvimuseo ei ole avoinna yleisölle, sillä siellä on peräti 3 300 000 kasvinäytettä - vauh!

Vuosien varrella tutuisi tulleet ihanaiset Cheri ja Molley tarkastelivat innolla kasvikylttejä =) Mikään ei ole parempaa kuin puutarhaystävät =)

Kaisaniemessä on runsaasti suuresti ihannoimaani rappioromantiikkaa =) Ihanasti patinoituneet seinät, runsaat kasvit ja siellä täällä näkyvät työkalut muodostavat kiinnostavia kokonaisuuksia.


Suuri palmusali oli vähintäänkin ihastuttava kaikkine yksityiskohtineen ja runsaine kasvineen.Eri huoneissa ilmankosteus on erilainen.

Keltaisin nimikyltein varustellut kasvit olivat olivat hyötykasveja. Jättimäinen agave lukeutui näihin ja näytti varsin ylväältä.

Pääkallomerkit loivat hauskan särmikästä tunnelmaa kasvirunsauden keskelle. 

Parin tunnin rauhaisan kiertelyn jälkeen olikin aika lähteä yhdessä syömään kiinalaisia herkkuja ja suunnata kokka kohti seuraavaa kohdetta, Vantaan Viherpajaa.


Aina yhtä ihana Viherpaja oli näin talvellakin pullollaan toinen toistaan ihanampia viherkasveja. Monet monituiset maijat olivat vallanneet kasvihuoneet. Niistä tulee niin 80-luku mieleen. Viherpajan kuitenkin paras ihanuus ovat jättisuuret viherkasvit, suuret rahapuut, palmut ja kaikki ihanuudet. Bloggaajatapaaminen oli todella virkistävää näin talven keskellä. Hernepensaselämää - blogista pääset kurkistamaan ketkä kaikki bloggaajat olivat mukana tapaamisessa ja mikä on parasta puutarhabloggaajien kohtaamisessa =)

34 kommenttia:

 1. Ei vitsit kuinka kaunista! Viherpajakin on ollut omalla todo-listalla jo pari viikkoa. Huikean runsasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talviset puutarhakohteet ovat ihania ja energisoivia aivan kuin hyvien puutarhaystävien tapaaminen =)

   Poista
 2. Oli taas niin mukavaa tavata ja ihanat kuvat! Aika lensi siivillä, puhuttavaa olisi riittänyt vaikka kuinka pitkäksi ajaksi ja katseltavaa! Meillä oli tosi upea päivä! Tuo Viherpaja taisi olla myös täynnä ihania houkutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi oli niin ihanaa tavata jälleen. Kyllä tämä bloggaaminen on ihanaa kun se tuo tullessaan joukon ihan huipputyyppejä <3

   Poista
 3. Oli taas niin ihana nähdä! 💕
  Päivä oli niin rentouttava ja inspiroiva. Sen voimalla jaksaa taas pitkään!
  Ja taas niin upeat kuvat kummassakin blogissa päivästämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli ja niin inspiroivaa ja energisoivaa <3 Aivan parasta =)

   Poista
 4. Kiva oli nähdä! Nuo kasvihuoneet ovat niin kauniit sekä ulkoa että sisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanaa taas tavata =) Kasvihuoneet ovat kyllä todella upeita, varsinaista sielun ja silmänruokaa =)

   Poista
 5. Kerran elämässäni olen käynyt kasvihuoneilla, siitä on aikaa jo niin kauan että ehdottomasti pitäisi uusia vierailu. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa vierailla =) tunnelma on niin hivelevää =)

   Poista
 6. Oli taas niin hauskaa tavata, olette varsinaisia ilopillereitä. Toivottavasti osasitte kotiin ilman navigointivaikeuksia :) Upeita kuvia kuten teillä aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh päästiin perille ilman suurempia kommelluksia ;) Oli niin mukavaa taas puhua puutarhaa ja inspiroitua yhdessä =) Tämän voimin jaksaa taas täällä lumen keskellä =)

   Poista
 7. Upea paikka, jonne pitää mennä myös kesällä. Ulkoalueet taitavat vihdoin valmistua remontin jäljiltä. Kiitos hienoista kuvista. Harmi, etten päässyt mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ulkoalueet avataan tänä kesänä. Niin upealta tuo uusi muototarha näyttää =) Toivotaan, että ensi kerralla pääset mukaan.

   Poista
 8. Upea paikka, joskus olen tuolla käynyt. Ihana eksoottisia kasveja. Minäkin olin tropiikin tunnelmissa nyt illalla, Ambomaan maisemissa...

  VastaaPoista
 9. Onneksi nämä on kunnostettu!
  Oli taas ihana nähdä ja puhua puutarhaa, ja kasvattaa kasvihuoneunelmia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin sielun ja mielen ravintoa =) Ihanaa puhua pelkkää puutarhaa ja haaveilla yhdessä =)

   Poista
 10. Mukavan ja virkistävän blogitapaamisen kuvasatoa on näin maanantaipäivän alkajaisiksi ilo katsella ja todeta hyvillä mielin: olinhan siellä minäkin.
  Kiitos teille, oli taas kerran mukava tavata ja kulkea kanssanne hetkisen kohti kaivattua uutta kevättä ja kesää. 🌼 ☘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin mukavaa matkata yhdessä pätkä kohti kevättä ja inspiroitua yhdessä. Ja mikä tosiaan parasta niin pääsee blogeista seuraamaan jokaisen tulkintaa reissusta =)

   Poista
 11. No höh, mun kommetti ilmeisesti hävisi bittiavaruuteen:)) Kuitenkin siis ihana oli tavata kaikkia, tosi moni oli päässyt paikalle, se oli kiva se. Höpinää ja naurua riitti ja niistä on iloa pitkäksi aikaa;) Nähdään taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on niin energisoitunut ja puutarhaisa olo =) Aivan parasta nämä yhteiset tapaamiset =)

   Poista
 12. Mukavan kesäisen virkistävä postaus. Niin kauniita kesäisiä kuvia. Ja aivan ihana tapaaminen teillä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tapaamiset ovat niin virkistäviä ja energisoivia =)

   Poista
 13. Tosi kauniita tunnelmakuvia <3 Ihana reissu!

  VastaaPoista
 14. Kaunista katsella, miten erilaisia postauksia olemme tehneet samasta tapahtumasta. Teillä on mahtavat kuvat! Oli ilo tavata, toivottavasti nähdään jatkossakin!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa tutkia miten erillaisena näemme samat kohteet ja mitä yksityiskohtia kukin meistä poimii esiteltäväksi. Oli tosi kiva tavata ja toivottavasti kohtaamme toistekin =)

   Poista
 15. Kiitos inspiroivasta seurasta! Nähdäänhän pian taas? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanan päivän järjestämisestä <3 ja seuraavaa näkemistä odotellessa =)

   Poista
 16. Ihana tunnelma kaikin puolin välittyy ruudun tälle puolellekin, olisipa ollut kiva päästä mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa tapaamisissa niin energia ja puutarhahöperyys virtaavat =) Toivottavasti pääset seuraavaksi mukaan =)

   Poista
 17. Täydellinen paikka tavata!!
  Kiitos tunnelmapaloista yhdestä Helsingin rakaimmista paikoistani!
  Ja Viherpaja....entinen työpaikkani...ihana nähdä että siellä on kaikki hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan täydellinen tosiaan =) Niin ihania paikkoja molemmat =)

   Poista