lauantai 4. helmikuuta 2017

Jos potagerin haluat suunnitella nyt?

Nyt on aivan paras aika kaivaa suunnitteluvälineet esiin ja aloittaa uusien puutarhajuttujen suunnittelu. Viimeisen viikon olen iltaisin hahmotellut uusia potagermalleja (Hernepensaselämää - blogista löytyy seitsemän uutta potagermallia) ja samalla palauttanut mieliin, mistä oma potagerinnostus on saanut alkunsa.

Kaivoin kirjahyllystä puutarhainnostukseni merkittävimmän teoksen, vuonna 1997 alennusmyynnistä hankkimani Greating small gardens -kirjan. Tässä kirjassa kohtasin ensi kertaa potagerin ja siitä se unelma sitten lähti liikkeelle. Vasta 11 vuotta myöhemmin unelma sitten kävi toten. Siinä välissä ehdin perin pohjin sukeltaa historiallisten puutarhojen ja potagerin maailmaan. Nyt tuo unelmien potager on pikkuhiljaa muotoutumassa valmiiksi ja ihan fiilistely mielessä suunnittelin uusia potagereja.

Moni teistä onkin aina silloin tällöin lukenut nuoruuden haaveestani toimia maanmittausinsinöörinä, niin kaipa purin taas vaihteeksi näitä mittaamishaaveitani ;) Mutta uusi kipinä siinä fiilistelyn lomassa tietysti syttyi, joten saas nähdä vaikka meille syntyisi pikkiriikkinen minipotager tuon jättiläisen kaveriksi. Käy siis kurkistamassa millaisia potagermalleja syntyi kun potagerfriikki pääsi piirtelemään ;) Tästä pääset Hernepensaselämää - blogiin.
8 kommenttia:

 1. Uskon että hyvin harva nainen haaveilee maanmittausinsinöörin ammatista, joten se olisi sinulle kyllä varmaan ihan kutsumusammatti. :)
  Hienoja potager-suunnitelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Olen päässyt seuraamaan lapsesta asti maanmittausinsinöörien työtä ja siinä vaan on jotain kiehtovaa =) Mutta maailma kuljetti minut unelma-ammattiin ja olen kovasti viihtynyt siinä =)

   Poista
 2. Hienoja pohjia potagerille. Pienenä kasvimaanakin olis aika sievä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, juuri olen ryhtynyt pikku potagerin suunnitteluun!

  VastaaPoista