keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Ihanuudet ulkosalla =)

Kevään valo, lämpö ja tuntu ovat täällä. Sinivuokot ovat nupuillaan metsäpuutarhassa ja tuvan rappusilla on meneillään kevätkarnevaalit =) Krookukset, helmililjat, pikarililjat ja narsissit ovat pukeutuneet parhaimpiinsa ja nauttivat täysin siemauksin kevätauringon lämmöstä =)

Meiltä puuttuu yksi oleellinen osa puutarhasta ja se on kevätpuutarha. Nyt olen käynyt kaikki syksyn sipulikuvastot läpi ja päättänyt, että vihdoinkin tänä vuonna aloitan rakentamaan kevättarhaa. Ajatuksena on rakentaa niitä kaksin kappalein. Toinen metsikköön ja toinen pitkän pensasaidan juurelle, eteläauringon lämpimään huomaan. Voi kunpa routa sulaisi ja taimikaupat aukeaisivat =) Mutta sillä välin pitää hetki makustella ihania kevätkukkia ruukuissa.Vuosien saatossa olen niin rakastunut punasaviruukkuihin =) Etenkin jos niissä näkyy ajan patinaa =)

36 kommenttia:

 1. Kyllähän ovat ihania! Täytyy itsekin kunnostautua ja ihan suunnitella, mitä syksyllä istuttaisi ja minne. Yleensä hätäpäissäni kaivan sipuleita maahan vasta kun se on jo jäätynytkin:)) Nämä teidän kuvat ovat kyllä vertaansa vailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toi syksy on kyllä niin paha. Vitkuttaa ja vitkuttaa ja sitten maa onkin jäässä. Huh mitenköhän tänä vuonna saisi hommat hoidettua

   Poista
 2. Niin ihania kuvia ja tunnelmia! <3
  Mutta missäs ihmeessä te taas asuttekaan, kun täällä tulee vaan räntää?! :)
  No, nämä kuvat piristivät kummasti ja iloa tuo myös huomiseksi luvattu auringonpaiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Nyt täälläkin on vähän viileämpää

   Poista
 3. Ompa ihanan keväiset kuvat. Katselin vanhoja kuvia ja kaksi vuotta sitten täällä Pohjois-Pirkanmaallakin sinivuokot jo kukkivat, mutta nyt kevät vielä odottaa tuloaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =). Meilläkin on ollut kevät huomattavasti enemmänkin ajoissa aiemmin =) Tänä vuonna sinivuokot vielä antavat odottaa

   Poista
 4. Kevään auringon syleilyssä sipulikukat hehkuvat elämää!
  Ihastuttava kokoelma erilaisia kaunottaria kauniissa punasavisissa ruukuissaan!

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunista. Niin ihanaa keväistä tunnelmaa.

  VastaaPoista
 6. Minä olen yrittänyt rakentaa meille kevätpuutarhaa, mutta kummasti kevät on hidas, kun piha varjoistuu vuosi vuodelta ja lumi sulaa vasta sitten joskus. Joten sen paikan kanssa kannattaa tosiaan olla tarkka, aurkinkoisin ja suojaisin on paras! Tänä keväänä ajattelin kokeilla samaa kuin sinäkin, eli ostaa taimia ennakkoon ja odottelenpa sitäkin, että joulun alla istutetut ruukkusipulit nousevat kaikki kukoistukseensa. Niillä pääsee vähän edullisemmin kuin käymällä kaupassa nyt. (Joskin vaikuttaisi, että kirjopikarililjat eivät ole tykänneet talvesta.)

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tosiaan valita jokin superlämmin paikka =) Tosiaan aloitan kevättarhan rakentamisen jo nyt keväällä. Muuten en ikinä selviä tämän suunnitelman kanssa.

   Poista
 7. Teidän mittakaavoihin ei riitä ihan pari pussia kukkasipuleita. Onneksi alueita voi rajata ja joka paikkaan ei tarvitse laittaa kevätkukkijoita.

  Ihania kuvia ruukkukukkijoista ja ruukuista. Noistahan saa jo muutamat sipulit talteen maahan. Ihania kevätkukkijoita on niin monia. Joka syksy joudun aina vähän karsimaan sen vuoden toiveista, kun kaikkea en vain raaski ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei riitä - ei, mutta olen löytänyt kivan paikan jossa myydään sipulit 500 kpl:n erissä ja kohtuuhintaan. Ajattelin testata paikkaa syksyllä =)

   Poista
 8. Ihanat portaat! Mä niin ymmärrän punasaviruukkurakkauden ja katellisena taas ihailen noita punasavipalloja, ne ovat niin hienot! Voin vain kuvitella kuinka upea teidän kevätpuutarhasta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punasaviruukut ovat niin parhautta =) Ja ajatteles - jollen aivan väärin muista niin maksoin yhdestä pallosta 7€

   Poista
 9. Ihanat karnevaalit! Kevätpuutarha kuulostaa upealle, voin vain kuvitella kuinka mahtava siitä tulee.

  VastaaPoista
 10. Voi ihanuus, mitä kukkia! Nyt on kevättä!
  Minäkin tykkään punasaviruukuista ja myös muita ruukkuja olen metsästänyt muutaman viikon ajan kirppareilta. Ihan kivoja utuisia sävyjä ja myös valkoisia olen löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin tarttis tehdä tuommoinen kirpparikierros. Selvästikin punasaviruukkuvajetta ilmassa näet =)

   Poista
 11. Näyttääpä hyvälle! Tykkään valtavasti!

  VastaaPoista
 12. Ihania sipulikukkia. Täällä on sama ajatus, että kevätpuutarha pitää saada, sellainen joka kukkii ensimmäisenä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellainen, että kun ensimmäiset auringonsäteet näyttäytyvät niin jo kukoistaa =)

   Poista
 13. Miten ihana valikoima kevätkukkijoita! Minä en ole koskaan löytänyt kaupoista noita kirjopikarililjoja, ehkä vielä joskus ne rantautuvat tänne pohjoiseenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille niitä onneksi on jo muutamana vuotena saapunut, joskin muutoin tuo kevätkukkavalikoima on kovasti kehnonpuoleista

   Poista
 14. Ai että, mitä mahtavia ideoita tästä alkoikaan viritä täällä päässä..

  VastaaPoista
 15. Voi elämä mitä ihanuuksia!! :D <3

  VastaaPoista
 16. Kaunista, valoisaa ja värikästä - ovella vastaanottamassa. Tällaisen vastaanoton minäkin haluaisin!

  VastaaPoista