sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kasviparru keittiöön ja vähän valoakin =)

Meillä on keittiössä hitusen ongelmia ja siitä se sitten lähti. Jo vuosia keittiön pöydän vierus on ollut koko huushollin pimein paikka ja valoa pöydän yläpuolelle on todellakin kaivattu. Sitten tämän valtaisan viherbuumin pyörteissä myös meille on rantautunut asustelemaan jos jonkin sorttisia rönsyilijöitä. Muutama tiivis ilta Pinterestissä ja ajatus alkoi kirkastumaan =)

Meidän keittiöön on tulossa lähiaikoina tällainen kasvi & valo parru. Tuo parru tulee koivusta ja se on itseasiassa jo teetätettynä. Kaksi metriä pitkä ja 10cm x 10cm parruun tulee neljä läpiporattua reikää. Parru kiinnitetään kahdella köydellä kattoon ja kahdesta reiästä pujotetaan valojen kangasjohto läpi =)


Luonnosteluvimma iski ja kaivoin mittasuhdeviivaimen ja värit esiin. Aika ihanan energisoivaa ja rentouttavaa kevään tuloa odotellessa.


Tilasin myös muut tykötarvikkeet tähän parruun. Huimat 16 metriä ihanaakin ihanampaa Marko, kangasjohtoa, mikä sopii täydellisesti keittiön verhojen väriin. Lisäksi mukaan lähti muutama messinkinen lampunpidike ja Edison pallolamppu. Jännittävää =) Nyt pitäisi vielä tehdä muutama makrame-amppeli ja ruukuttaa juurtumassa olevat viherkasvit. Mitäs pidätte ideasta?


27 kommenttia:

 1. Tää on ihan mielettömän hieno idea!
  Mäkin mietin kerran vähän samantyyppisesti heinäseipään ripustamista kattoon ja siitä olisin roikottonut kaikkia amppeleitani. Mutta ei tullut mieleen mitään noin hienoa, lamput ja kaikki! <3
  Nyt alkoi taas ajatus hyrräämään, heinäseipäissähän olisi reiät valmiina.... Hmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Lamput oli se päällikköjuttu kun keittiössä on niin pimeetä =)

   Poista
 2. No vitsit! Tosi kiva idea.

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea ja upeat luonnostelmat. Tässä tulikin ratkaisu tilaongelmiini, viritän samantapaisen parrun olohuoneen ikkunalle, jossa riittää luonnonvaloa.

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana idea! Mä luulin, että sulla on aina mittasuhdeviivain esillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Niin mäkin luulin, mutta se oli päässyt tilapäisesti katoamaan ;)

   Poista
 5. Hei, näyttääpä upealta! En malta odottaa, että postaat kuvia valmiista tekeleestä kasveineen kaikkineen. :)

  VastaaPoista
 6. Tuo tuntuu ihan täydelliseltä idealta! Aivan mahtava siitä tulee! :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä irea ja jo hyväksi havaattu. Erellises huushollis oli olohuanehen klasiseinällä, saman tyyline systeemi, paksu valakoone metalliputki, josta roikkuu amppeleita ja milloomitäki. Valoja siinä ei kuitenkaa ollu. Sulla onki paranneltu versio :)

  VastaaPoista
 8. Tosi hauska tilansäästöidea.Mistä kaupasta lamput ja köydet tilasit?

  VastaaPoista