maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kunnostustöitä pienilmastossa

Potagerissa on käynnissä perusparannustyöt kuten tuossa jo aiemminkin olen puhellut. Ilma on suloisen trooppinen. Vuosien varrella potagerin kasvillisuus on runsastunut niin, että selvästikin alueelle on muodostunut pienoisilmasto. Lämmintä, kosteaa ja kasvunhuminaa korvissa.

Viime päivät olen ahertanut aamusta iltaan väliin käytävien puhdistamisen parissa, väliin kunnostaen istutusalueita. Eilisiltana puoli yhdentoista aikoihin vielä käännettiin peruna-auralla muutama ruutu. Aamu varhain kärräsin alueelle muutaman kottikärryllisen hevonkakkia ja yhden kärryllisen hiekkakakkusantaa. Mylläsin maa-ainekset sekaisin kolmipiikkisellä haralla ja istutin Viktoriuksesta artisokkia, kesäkurpitsoja, maisseja ja lehtiserreleitä lämpöiseen multaan.


Potagerin ylimmässä ruudussa uudelleen istutetut viiniruudat ovat vankistuneet ihan hetkessä.


Tuntuu kuin joka vuosi potagerin värimaailma muuttuisi. Tänä vuonna punainen on ottanut vallan ja neilikat ovat levittäytyneet suoranaisena mattona potagerin yläosaan.

Huomenna kunnostustyöt jatkuvat, sillä juhannukseksi on ajatuksena saada potager kunnostettua, jotta pääsisi vaihteeksi muiden puuhien pariin. Sillä takataskussa on muutama uusi suunnitelma =) Niistä lisää kunhan saadaan nämä potagerjutut pois alta


22 kommenttia:

 1. Onneksi sinulla on kaunis työympäristö, jossa aherrat:) Näyttää niin ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väliin kyllä tämä on melkoista työleiriä =) Mutta onneksi ympärillä on vaihtelevuutta =)

   Poista
 2. Ihailen aina noita sinun köynnöspömpeleitä, ne ovat kauniita ilman kasvejakin. Joskus meinaa mennä hieman ylitöiksi kun ei millään malttaisi lopettaa puuhailua pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köynnöspömpeleitä tarvitsisi vain nikkaroida lisää =) Mutta ne on viheliäisen vaikeita tehdä etenkin kun ei ole niin kauheasti tuota nikkarin vikaa.

   Poista
 3. Hullua hommaa, mutta ah, niin ihanaa. Ja lopputulos palkitsee kaikki kärräämiset ja pitkän päivän aherrukset.
  Ja nyt huomasin, että talvi on vienyt kaikki ketoneilikat. Sääli, sillä tykkään siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hullun hommaa - mutta ahhh =) Niin ihanaa ja koukuttavaa

   Poista
 4. Tuo valon määrä näissä kuvissanne on jotakin niin hurmaavaa <3 Itse kun kuvaan auringossa, niin kuvista ei tule mitään:( Kyllä se uusi kamera nyt Mamman pitäisi vihdoinkin saada:)
  Jännityksellä odotan mitä seuraava projektinne pitää sisällään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän läikehtivä valo on niin ihanaa =) Vähän jännityksellä odotan itsekin tuota seuraavaa projektia

   Poista
 5. Kaunista on potangerissa. Värimaailmat tuntuvat kyllä muuttuvan. Vaikka kuinka haluaisi seuraavanakin vuonna nähdä jonkin ihanan näkymän, ei tiedä, kukkiiko kasvit täsmälleen samaan aikaan ja saman kokoisina.
  Ihanalta kuulostaa myös tuo potangerin pienilmasto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värimaailmat suorastaan vaeltavat. Ja jokainen vuosi on täynnä uusia yllätyksiä. Tämä on niin jännittävää

   Poista
 6. Niin kaunista! En oikein muuta osaa koskaan sanoa näistä potager-kuvista. Noin kauniissa ympäristössä työkin sujuu varmasti laulellen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Työ kyllä takkuaa välillä ympäristöstä huolimatta ;)

   Poista
 7. Se on jännä, mitä kaunis työympäristö tekee mielelle. Ainakin meillä tulee viivyttyä vielä tunti tai viisi, kun ai kun tulee nättiä, ihan vaan vähän vielä tuosta ja mitäköhän tuon rikkaruohokasan alla onkaan, otanpa vielä sen. Tuo teidän potager on kyllä sen näköinen, että mielellään ottaisi omaan pihaan (tai naapuriin), kunhan jaksaisi olla yhtä ahkera kuin sinä!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhatyöt ovat niin koukuttavia, juurikin vähän vielä ja vähän vielä ja vieläkin tuo pikkujuttu =) Ja hups siinä sitten päivä taas hurahtikin

   Poista
 8. Mää oon enemmänkin vain suunnitellut puutarhatöitä, pääsääntöisesti puutarhalehtiä lueskellen;) Te ootte olleet taas uskomattoman reippaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin täälläkin aika on mennyt kuin varkain ihanien lehtien parissa. Väliin pitää oikein patistaa itseään töihin =)

   Poista
 9. Huoh! Ei tiedä, mitä sanoa, kun katsoo sun kuvia. Niin ihanaa, hoidettua, mahdottoman mehevää ja KAUNISTA!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sanni mitäs jos tämä onkin vain silmälumetta ;)

   Poista
  2. En usko! Meillä on sellainen hunninko päällä, ettet usko!!!

   Poista
 10. Ihania kuvia! Meillä perennan taimet odottelevat vielä multaan pääsyä, Tuo teidän potager on kyllä uskomattoman kaunis! Kylläpä teillä virtaa riittää, onneksi hyvä mieli kauneudesta lataa ihmeesti akkuja!

  VastaaPoista