keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

#KesäkukkaLOVE ja ihanat viherbegoniat

#KesäkukkaLOVE on kyllä niin ihanaa. Hernepensaskujanteen istutukset ovat komistuneet päivä päivältä. Tämän vuoden ehdottomasti paras löytö oli viherbegoniat. Viherbegonia, jota en muuten googlesta tuolla nimellä löytänyt, on ihastuttavan terhakka kasvutavaltaan ja tuo kuulas kellertävän vihreys toimii kivasti miljoonakellojen violetin ja hopealangan harmaan sävyjen kanssa. Tässä siis aimo annos kujan kukkaloistoa =)


Moni on kysellyt näistä ruukuista. Nämä ihanaiset punosruukut olen löytänyt paikallisesta puutarhakaupasta muutamia vuosia sitten. Silloin hamstrasin kaikki samanlaiset ruukut meille. Tämä on muuten yksi suuri ongelma Suomessa. Nimittäin kauniiden ruukkujen löytyminen on niin kiven takana, että ihan harmittaa. Jos joku Teistä tietää hyvän paikan, josta löytyy upeita ruukkuja niin saa ilmiantaa paikan oitis, sillä sellaiselle olisi varmastikin kysyntää =)21 kommenttia:

 1. Rustiikkeja ja kestäviä ruukkuja kaipaan tännekin. Ja mielellään muutaman vuoden myyntiaikaa niille. Väliin riepoo, kun pihiyksissään ei kerralla tule ostaneeksi muutamaa kipaletta ja myöhemmin on mähdotonta enää löytää samanlaisia.
  Mukavan rehevä begonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, että samoja ruukkuja tarvitsisi pystyä hankkimaan täydennyksenä. Samoin ruukkujen tulisi olla hitusen kestävämpää laatua.

   Poista
 2. Hienot yhdistelmät. Mä en muista tuollaita viherbegoniaa tavanneeni ennen, ihan takuulla olisin huomioni kiinnittänyt. Vuosi vuodelta mua kiinnostaa hienot lehtimuodot ja -värit enemmän kuin kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on käynyt samoin, kukkien sijaan nuo lehdet ja kasvutapa kiehtovat. Tuollaista begoniaa en ole itsekkään ennen kohdannut.

   Poista
 3. Viherbegonia on upea. Tämä Sannan kesäkukkahaaste on kyllä poikinut monta kivaa ideaa ensi kesää ajatellen. Ja viherbegonia on taatusti yksi niistä.

  Kyllä, ruukkusi ovat tosi kauniit ja niitä on tullut ihasteltua. Kauniita ruukkuja ei suomalaisista kaupoista löydy ja jos joskus sellaisen näkee, hinta on niin kova, ettei kerralla pysty montaa ostamaan - tahi kuljettamaan. Juuri, kuten Riitta omassa kommentissaan totesi; samoja ruukkuja olisi kiva saada useampana vuotena peräkkäin. Keväällä pitää olla ensimmäisten ostajien joukossa, sillä juhannuksen jälkeen jäljellä on lähinnä ne kaikkein pienimmät ja tylsimmät ruukut. Nyt joka kaupassa on korkeita polyrottinkiruukkuja, mutta eivät ne sovi joka pihaan ja puutarhaan. Vuosia sitten kävin Kreetan reissulla tutustumassa paikalliseen saviruukkupajaan. Siellä kyllä sydäntä kivisti, kun ei voinut lentokoneeseen moisia tuliaisia mukaansa ottaa. Valinnanvaraa löytyi ja hinnat eivät nielleet kuukausipalkkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherbegonia on mustakin mukava lisä kesäkukkarepertuaariin. Nuo ruukut ovat totinen ongelma. Meidän nämä isot ruukut olivat halpoja, mutta niin huonoa laatua, että rapautuvat jo nyt muutaman vuoden käytön jälkeen. Mutta kauniita ruukkuja on totisesti niin vaikea metsästää ja kohtuullisin hinnoin.

   Poista
 4. Viherbegonia se on ihan uusi tuttavuus ja pitää laittaa korvantaakse ensi kesää ajatellen. Kauniit väriyhdistelmät ja ruukut ovat tosi kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Begonia oli piristävä uusi tuttavuus minullekin. Toivottavasti niitä löytyy ensi kesänäkin =)

   Poista
 5. Sama ongelma tääläki. Valakoosia, harmoota ja mustia modernia ruukkuja on kaikki kaupat täynnä. Mutta haluappa jotaki muuta, nii iliman jäät.
  Hyvän kokooset leheret tuas viherbegoonias. Antaa sopivasti ryhtiä, ku yleensä kesäkukis on nii siperööset leheret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian moderneja tällaisiin ympäristöihin, aivan liian moderneja. Viherbegonia on ihanan ryhdikäs kasvutavaltaan

   Poista
 6. Kaunis kukkaistutus. Tuo viherbegonia on myös minulle ihan uutuus. Ruukuntekijälle löytyisi kyllä hommia Suomesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ruukkuja ja kauniita koristeita kaivattaisiin niin kovasti.

   Poista
 7. Ruukkujen lisäksi olen katsonut amppeleita ulos. Ei löydy niistäkään sellaisia, joita haluaisin. On olemassa kamalia, meille liian moderneja, liian pieniä tai sellaisia, joiden kestävyyttä epäilen. Tai jos on täydellinen, sen hinta ylittää kipurajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ruukuissa sekä amppeleissa jyrää muovi materiaalina. Niin harmillista

   Poista
 8. Nämä teidän kuvat on kyllä niin trädgårdliv-kamaa! Voisitte tulla meillekin kuvaamaan :)

  Tuo ruukkuasia on niin totta! Ihanien, kestävien ruukkujen löytäminen on todella hankalaa. Hollannissa asuessani olin aina ruukkuhyllyillä huokailemassa..

  Toi begonia on upean värinen! Eikö se ole lehtibegonia eli Rex, mutta on vaan noin mageen värinen, punaisen eri sävyjen sijaan (jotka toki nekin on superhienoja)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih kiitos Sanna <3 Ruukut on niin harmillinen juttu. Kukaan ei tuo Suomeen ihanuuksia tai jos tuo niin niitä saa vain yksittäiskappaleina =( Tuo begonia on niin ihastuttava mustakin =)

   Poista
 9. kaunista!

  Jeps, hyvännäköisiä ruuukkuja on tosi vaikea löytää, varsinkin isokokoisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan noita isokokoisia ruukkuja on vaikea löytää

   Poista
 10. Olen nyt ainakin pariin kertaan Kemiönsaaren reissun yhteydessä käynyt siellä teidän paikallisessa, mutta mitään noin ihastuttavaa siellä ei ole enää tullut vastaan. Pitäisi ihan yrittää neuvotella jonkun kukkakauppiaan tms. kanssa, jos voisivat tilauksesta hankkia samantyylisiä saviruukkuja jostain?!!

  VastaaPoista