Nuorimmainen on ollut ahkerana apurina kirsikoiden poimimisessa.
Clafoutis
Clafoutis on ranskalainen pannukakku, johon upotetaan kauden hedelmiä.
Ainekset
7dl kirsikoita
Taikina
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
25 g sulatettua voita
Pinnalle
3/4 dl sokeria
1. Voitele noin 2l vetoinen vuoka ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Mittaa kaikki ainekset (paitsi kirsikat) kulhoon ja sekoita huolella tehosekoittimella.
3. Kaada ohut kerros taikinaa vuoan pohjalle ja paista noin 5 min uunissa. Kun pohja on kiinteytynyt kaada kirsikat ja loppu taikina vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri. Paista noin 30 min tai niin kauan, että taikina ei tartu enää kokeiltaessa tikkuun.
4. ripottele pinnalle vielä tomusokeria ja nautiskele =)
Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla on näet niiiiiiin herkullista =)
PoistaMahtava kirsikkasaalis, josta voitte nauttia vielä talvellakin. Herkullisen näköinen pannari, omat kirsikat syödään suoraan puusta, mutta voisin laittaa niiden tilalle vaikka herukoita, nam 😋 resepti menee kokeiluun.
VastaaPoistaReseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla =) On näet super herkullista =)
PoistaHei! Miten suojasitte kirsikat linnuilta, vai syökö teillä linnut ylipäänsä kirsikat? Meilläkin olisi tullut paljon kirsikoita, mutta ne menevät lintujen suuhun heti kun alkavat vähänkin punertaa...
VastaaPoistaAnu
Hei tänä vuonna ei suojattu mitenkään. viime vuonna linnut olivat riesana ja söivät saaliin, mutta tänä vuonna lintuja ei ole näkynyt =) - HUH
PoistaSlurps tätä reseptiä, ihan olis pakko kokeilla!
VastaaPoistaTätä on pakko tehdä uudelleenkin =)
PoistaKokeilen, tosin ei ole kirsikoita mutta jospa punaherukka kävisi!
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla =)
PoistaKiitos, ehdottomasti kokeilen tätä! Kirsikkasatoni menni jo hollopurkkiin, mutta testaan tätä karviaisilla.
VastaaPoista