tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kirsikoita ja ihana clafoutis

Juuri kun ollaan toivuttu sunnuntaisesta yllätysvieraasta niin arki painaa taas päälle, niin ettei meinaa mukana pysyä. Kirsikkasato kypsyy näet silmissä. Kiitos tuhannesti edelliseen kirsikka postaukseen tulleista säilöntä vinkeistä. Nyt jääkaapissa on tekeytymässä kirsikkalikööriä kahden litran purnukassa, pakastimeen on hulahtanut kymmenen rasiaa kivettömiä kirsikoita aivan sellaisenaan ja eilen yötä vasten on syöty Saaripalstan Sailan vinkkaama suussa sulava Clafoutis.

Nuorimmainen on ollut ahkerana apurina kirsikoiden poimimisessa.






Clafoutis 
Clafoutis on ranskalainen pannukakku, johon upotetaan kauden hedelmiä. 

Ainekset


7dl kirsikoita

Taikina

2 dl kermaa
1 dl maitoa
3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
25 g sulatettua voita

Pinnalle 

3/4 dl sokeria 

1. Voitele noin 2l vetoinen vuoka ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Mittaa kaikki ainekset (paitsi kirsikat) kulhoon ja sekoita huolella tehosekoittimella. 
3. Kaada ohut kerros taikinaa vuoan pohjalle ja paista noin 5 min uunissa. Kun pohja on kiinteytynyt kaada kirsikat ja loppu taikina vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri. Paista noin 30 min tai niin kauan, että taikina ei tartu enää kokeiltaessa tikkuun. 
4. ripottele pinnalle vielä tomusokeria ja nautiskele =)

11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla on näet niiiiiiin herkullista =)

      Poista
  2. Mahtava kirsikkasaalis, josta voitte nauttia vielä talvellakin. Herkullisen näköinen pannari, omat kirsikat syödään suoraan puusta, mutta voisin laittaa niiden tilalle vaikka herukoita, nam 😋 resepti menee kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla =) On näet super herkullista =)

      Poista
  3. Hei! Miten suojasitte kirsikat linnuilta, vai syökö teillä linnut ylipäänsä kirsikat? Meilläkin olisi tullut paljon kirsikoita, mutta ne menevät lintujen suuhun heti kun alkavat vähänkin punertaa...

    Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tänä vuonna ei suojattu mitenkään. viime vuonna linnut olivat riesana ja söivät saaliin, mutta tänä vuonna lintuja ei ole näkynyt =) - HUH

      Poista
  4. Slurps tätä reseptiä, ihan olis pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on pakko tehdä uudelleenkin =)

      Poista
  5. Kokeilen, tosin ei ole kirsikoita mutta jospa punaherukka kävisi!

    VastaaPoista
  6. Kiitos, ehdottomasti kokeilen tätä! Kirsikkasatoni menni jo hollopurkkiin, mutta testaan tätä karviaisilla.

    VastaaPoista