sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Älkää kajotko siemeniin tai ....

uusi reunakivi erä on valmistunut. Eilisissä valuissa vaihdettiin boordi toisin päin ja nyt etualalla sitten se oikea reunakivi. Tässä etummaisessa kun tuo boordi piirtyy paremmin esiin ja laatta on samalla myös vahvempi yläosastaan mikä joutuu kovalle koetukselle trimmeröinnin ja ruohonleikkuun takia.

tilit ovat räjähtäneet käsiin. Niitä on tuuheita ja kruunuaan ulos pukkaavia ja hennompia vielä alkuvaiheessaan olevia. Olemme grillanneet lähes joka päivä pottunyyttejä, joihin tulee nippu tilliä ja muita pottugeerin yrttejä höysteeksi. NJAM

Maissien peruukit roikkuvat valtoimenaan lämpimässä kesätuulessa. Neljän logiikka näkyy myös maisseissa, joita on yhteensä 16 kappaletta ja kukin tupppaa pullukoita maissinalkuja ainakin neljä ellei viisikin.

Ainukainen kunnollinen laukka on vihdoin avannut hurmaavan kukkasensa, enkä voi muuta kuin käydä tuijottamassa mokomaa tähtipäätä.

Tänään on tehty kylvöksiä jälleen oikein kunnolla. Siemeniä on jäänyt viime vuodesta ja päätimme, että kaikki tai ei mitään. Joko hukumme taimiin tai nyyhkimme kylvöjen epäonnistumista. Merirosvolippu ylijäämäbetonista on siemenrosvojen suojana.

Tänään kylvöksiin lähtivät:

Tulikukka
Verbaskum blasteri "White Blush" - 250 siementä

Tyräkki
Euphorbia Amiljassa - 15 siementä

Salkoruusut
Alcea rocea "Fiesta Time" - 35 siementä
Rosea "Halo White" - 50 siementä

Punahattu
Echinacea Paradoxa - 40 siementä

Ritarinkannus
Delphinium x Cultorum "Centaurion Rose" F1 hybrid - 40 siementä

Malvoja
Malva sylvestris "Magic Hollyhock - 100 siementä
Malva Zebrina - 100 siementä

Lynchnis flos-cuculi - 250 siementä


Tässä edellispäiväisten kylvöstemme kooste. Oranssia, vaaleanpunaista, laventelinsinistä, limevihreää, purppuraa ja valkeutta - uhuhuu jospa nämä itäisivätkin näillä keleillä sittenkin.

Lupaus on jo näet ilmassa. Ainakin viisi salkoruusua on itänyt jo reilun vuorokauden kuluttua kylvöstä. Nyt toivoa sopisi, että ainakin 200 - 400 tainta saisimme, koska paljaana odottavaa maata on aivan valtavasti jäljellä.

Potagerin poikkikäytävän kukkapenkit odottavat kiivaimmin taimia mullan kätköihinsä samoin keskiakselissa ammottaa vielä tyhjää siellä täällä ja terassin rinteet ovat tyystiin ilman kasvustoa ja ja ja ja ......

9 kommenttia:

 1. Laatoista tuli tosiaan paremmat, vaikka ei se huono ollut edellinenkään malli. Hallaharso kylvösten päällä auttaa itämään kun ei kosteus pääse ihan niin helposti haihtumaan eikä tuuli kuivata mullan pintaa. Harsoilla olen peitellyt uusia taimiakin ja todennut sen hyväksi. :)

  VastaaPoista
 2. Hienot laatat! On teillä iso alue kylvettävänä. Mutta voi jo kuvitella kuinka mahtavan upea siitä tulee...

  VastaaPoista
 3. Kaikki tai ei mitään, niin se on...Jos muuten joutuu hillitsemään suuruudenhullutteluaan elämässä, niin onneksi puutarhassa ei tarvitse :) Hirveä perennankylvöhimo tuli kuviasti katsellessa. Reissun jälkeen rakennan taimivauvatarhan.

  VastaaPoista
 4. Heippa,kiva kun kävit blogissani ja älysin että olen käynyt vierailulla sinun blogissa aikaisemminkin ja yritin jopa kommentoida mutta silloin oli jotain häikkää eikä onnistunut.Silloin piti kommentoida sitä teidän upeaa punaista sohvakalusto joka oli tarttunut matkan varrella mukaan,se on upea.
  Puutarhastasikin tulee ilmeisesti varsinainen luomus,näen jo kuinka ensi kesänä käyn katteleen ja olen taas kateudesta vihreänä.
  Nuo laattavalutkin,voi että olette näppäriä,aivan fantsuu.
  Henrietta

  VastaaPoista
 5. Voi, sulla on kovasti siellä puuhaa....Ihana postaus, mullakin on laukka, keväällä kukki violettina ja nyt tulee ( siis vasta nyt) valkoisena. Eivät siis taida kukkia yhtä aikaa.
  Ihania betonitöitä...tuo merirosvo kyltti on ihana.Kiva kun käyt myös meillä kylässä...
  Mukavaa kesäviikkoa sinulle, hellettähän meillä nyt piisaa.

  VastaaPoista
 6. Ihana laukka ja kaikki muukin! Laukkoja istutan joka syksy toiveikkaana vaikka meillä ovat kyllä selviämisensä rajoilla ja aika moni katoaa kerran kukittuaan, kaikki eivät kuki koskaan.

  VastaaPoista
 7. Nyt taisi minuunkin iskeä perennojen kylvöhimo. Saisinpa siemeniä nyt heti jostain ; )
  Teillä on kerrassaan upea puutarha, jo nyt. Saa nähdä miten komea se on parin vuoden päästä... : )
  Reunakiven tekeminen on tosi hieno idea !

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo reunakivi..
  mutta mikä siemenmäärä,! Viimevuonna laitoin siemenistä paljon, mutta linnut söivät kaikki, hi!

  Voi kuinka mahtavan suuri ja sanoinkuvaamaton on teidän lääninne ja tuo kuva on KAUNIS!

  Juu katselen rautasänkystäni taivasta...ja unelmoin!

  Lepsakkaa päivää!

  VastaaPoista
 9. Kaikka kasvaa niin, että kohina kuuluu tänne asti!
  Ihanan värisiä taimivauvoja on tuloillaan!

  VastaaPoista