perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kaupunkitipu pesää rakentamassa

Sepelkyyhkypariskunta meikäläisittäin touhkmättispariskunta on rakennuspuuhissa, suoranaisesti täydessä työntouhussa. Nuorimmainen huuteli pihalta, että tule äkkiä katsomaan - mitä ihmettä kaupunkitiput tekevät pihallamme =). Kohta suuren suuressa hopeapajussamme on pesäpuuhat täydessä tohinassa ja tämä oli ikään kuin merkki. Tämän hopeapajun alle olemme nimittäin jo muutaman vuoden haaveilleet suuren suuresta lintuhäkista kirjekyyhkysille. Ja nyt haave jälleen vahvistui, kun paikka kelpaa tällekin pariskunnalle kuherteluun ja pesän tekoon.

Syksy saapuu kuin varkain, tuuli on muuttunut öisin kylmemmäksi, ilma kuulakkaammaksi ja viljan tähkät ovat pikkuhiljaa kellastuneet. Tämä on mitä oivin syy ruveta katsahtamaan sisätarjontaa ja tietysti suuntasin ensimmäisenä mielitiettyni Anna Marie Hornerin sivustoille. Leipominen on vienyt koko porukan sydämen puutarhanrakennuspuuhien lomassa. Mikäs olisi kutkuttavampaa kuin hääriä leipomuskulhon kanssa vaihteeksi tälläinen essu päällä. Njamskis Hornerilla oli kyllä ainakin viisi superherkullista muutakin essua, mutta
Tähän essuun on keittiöpyyhe, jonka alle voi laittaa vaikka sämpylätaikinan kohoamaan =)
Ja sitten viikon päästä työt kutsuvat ja muistikirjakaan ei olisi ollenkaan pahasta.

Syksy on varma merkki siitä, että sohvannurkkiin kertyy metreittäin englantilaisia ja ranskalaisia lehtiä, käytettyjä kukkakahvikuppeja ja miljoonat haaveet sekä ideat pörräävät pitkin huushollia. Eteinenkin pitäisi maalata.
Suuren salin sohvalle katsahdin hitusen Joel Dewberryn kankaita. Tyynyröykkiö lukunurkkauksessa ei olisi olleenkaan huono ajatus - eihän

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihana juttu, sepelit ovat sympaattisia lintuja:) Touhkmättis-nimestä en ole aikaisemmin kuullutkaan. Isäni sanoo sepeleita superpuluiksi.

  Täältä heti yksi kannatusääni tyynyröykkiölle lukunurkkaukseen.

  VastaaPoista
 2. Mie tykkään ihan tosi kovasti kyyhkyistä (niinkuin kaikista linnuista).

  Tuo teidän sali on kaunis. Aivan toisenlainen kuin omamme, mutta kaunis kuin mikä. Tulee mieleen omenankukat ja unikot... jostain kumman syystä. :)

  VastaaPoista
 3. Sisustuslehtiä ja suunnitelmia sohvan nurkassa...kuulostaa mukavalta. Mutta syksyyn en vielä suostu taipumaan;) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 4. Kauniin ja raikkaan näköinen sali teillä! Ihana kuva kyyhkystä :)

  VastaaPoista
 5. On teillä mahtava sali! Kannatan tyynyröykkiötä :) Ihana essu! Kyllä tuo päälle kelpaa pullia pyöritellä :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis kuva sepelkyyhkystä, niin romanttinen ; )
  Jännä katto tuossa teidän salissa. Ja näyttää aivan ihanan valoisalta huoneelta, ihan talvellakin.

  VastaaPoista