tiistai 27. heinäkuuta 2010

Puita, puita, puita - alinomaan puita

Puutarha on riistäytynyt, villiintynyt ja vain tuhannet unelmat kieppuvat tuulen lailla valtaamattomien alueiden yllä. Aika lipuu siivillä ja potager työllistää sadonkorjuun kanssa. Tänään kurkkuja poimittiin jälleen 25 kg ja korillinen herneitä. Ensi kesänä tienvarteen olisi syytä pystyttää pienoinen itsepalvelukoju, niin mökkiläiset voisivat hankkia pöytään herkku antimia.

Puita on siis pinottu oikein urakalla. Kohtapuoleen koko talven (30 kuutiota) on somissa riveissä puuvajan suojissa. Muutama koivuklapi on tupsahtanut jo tupaankin asti.

Salin fuksianpunaiset uunit vuorostaa tuulettelevat vielä pesiään ja nauttivat pitkien piippujen vedosta ennen talven lämmitysurakkaa.

Tänään oltiin nuorimmaisen kanssa jututtamassa paikallista kukkakaupan tätiä käärepapereista ja sun muusta maan ja taivaan väliltä ja juttutuokiosta tarttui matkaan laventeli. Rakastan laventeleja, niiden tuksua, niiden sävyjä ja kepeää olemusta.

Kello tikittää ja lähtölaskenta on selvästikin alkanut. Työt alkavat äkkeemmin kuin arvaankaan ja kartalle ajo on alkanut. lehtien ahminta kiihtynyt, jotta on jälleen skarppina, tietää missä mennään, mitä on tuloillaan ja mistä maailma puhuu.

12 kommenttia:

 1. Wau, nuo fuksianpunaiset uunit ovat upeat! Ihana väri.

  Minäkin pidän kovasti laventeleista. Minun on koko kesän pitänyt hankkia pari, mutta aina se on jäänyt, ehkä tässä vielä ehtii...

  VastaaPoista
 2. Olipas piristävää nähdä noin iloisia pönttöuuneja. :D

  VastaaPoista
 3. Voi hyvää päivää kun on fantastiset pöntöt sulla,kertakaikkiaan upeat.Olen rakastunut...siis teidän pönttöuuneihin en ole tainnut nähdä mitään näin rohkeaa ja fantsua vähään aikaan.
  Henrietta

  VastaaPoista
 4. Ompas kakluuneilla komeat värit! Millä maalilla olette maalanneet ne? Meillä olisi kakluunin maalaus edessä... Ihana laventeli :)

  VastaaPoista
 5. Laventeli pitäisi nyt jostain heti saada ja kasa lehtiä myös. Arvaa onko niitä kiva selailla pihafiltillä, jalat jalkakylpyvadissa, kevyessä varjossa. Joo - niin on tehtävä. Hurjan puu-urakan olette tehneet. Ostatko puut jostain klapeina valmiina? Viime talvi olikin ankara, huh! Toivottavasti ensi talvena päästään vähemmällä.

  VastaaPoista
 6. Koko köörille =) Meillä kun on niin kovin valkoista ja harmaata niin piti hitusen piristää fiilistä. Pöntöt on maalattu kuumuuttakestävällä olikos peräti Miranolilla ja värikarttana käytämme aina RAL:lia, jossa on ihan huippumehukkaat sävyt.

  Sanni - klapit tuli tänä vuonna valmiiksi hakattuina - ensi vuonna otamme tukkirekalla valmiit rungot pihaan

  VastaaPoista
 7. Herkku-uunit! Ihanat värit tosiaan.

  VastaaPoista
 8. Vautsi, minäkin ihailin mykistyneenä noita teidän fuksianpunaisia uuneja ! Ihanat...
  Etiskelin juuri uusia lehtiä meidän kylältä, mutta täytynee lähteä kaupunkireissulle ; )

  VastaaPoista
 9. Herkullisen väriset nuo fuksianpunaiset uunit.
  Meillä työnjako osuu mukavasti polttopuusavotassa: mies kaataa ja pilkkoo puut ja lapset heittelevät sisään puulatoon;)

  VastaaPoista
 10. Sadonkorjuuta teillä nyt piisaa. Itsepalvelukoju on hyvä idea. Lähiruoka on kova sana tänä päivänä. Mökkiläiset ovat varmaan hyvillään, jos saavat suoraan naapurin maasta.
  Energisen väriset pönttöuunit! Noi fuksianpunaiset sopii upeasti oranssin sohvan kanssa jos nyt ovat samassa huoneessa??!!
  Laventelit tuo mukanaan ranskalaisen tuulahduksen.

  VastaaPoista
 11. Sama homma, puutarha muistuttaa enää vain vähän alkukesän vehreydestä...harmittaa valtavasti, kun on ollut niin kuivaa...huoh..pitäs alkaa taas pakertamaan sen kimpussa oiken kunnolla, kärrätä multaa ja kuokkia sieltä sun täältä..vedän vähän henkeä vielä..kyllä se innostus taas tupsahtaa jostain. aika hauskan väriset pönttöuunit. rohkea veto...mutta ei paha...;=)

  VastaaPoista