torstai 27. helmikuuta 2014

Primuloita Barnhavenilta

Voi tätä kevääntulon ihanuutta. Ilma oli pehmeän lipuava, väliin kylmä viima puhalsi ja taas laantui pehmoiseksi kevätsääksi. Kivi toisensa jälkeen pääsi kottikärryjen kyydillä kiviaidan paikka-ainekseksi. Huono kunto ja huohotus vaan huokui koko aidan tienoolta, mutta pala palalta se valmistui - JEEEE! Tänään on se päivä kun kiviaita on ensimmäistä kertaa kokonainen - aivan ehjä ja yhtenäinen. Nyt on enää jossain kohdin kevyttä notkelmaa, mitä voi sitten pikkuhiljaa nostella oikeaan korkeuteensa. Kiviaidasta ei vielä ole kuvia, joten somasti kukkivat perunanarskut saavat luvan kuvata kiviaitaonneamme =)

Siinä kivien kanssa touhutessani ohitse ajoi ystävällisesti vilkutteleva posteljooni ja mitä hän toikaan mukanaan? Vain muutama päivä sitten tilasin ranskalaiselta esikkotaimistolta esikoiden siemeniä. Olen aina ihaillut Claus Dalbyn puutarhassa kasvavia auriculata esikoita ja nyt minullakin on vihdoin niiden siemeniä. Samaan tilaukseen otin palloesikoiden siemeniä sekä juliana esikoita. Siemenet olivat myynnissä vain sekoituksina, jos olisin saanut irtona tilata nämä niin olisin jättänyt pois kaikki punaiset, mutta nyt on niitäkin. Pitänee tehdä jo tänään kylvökset, jotta pääsisin näkemään nuo auriculatat vielä tänä vuonna =) Alimmaisen kuvan kollaasi on koottu Barnhavenin sivuilta otetuista kuvista.

Sitten meillä on tapahtunut myös siemenkatastroofi - aivan totaalinen töpeksiminen. Onneksi Versoja Vaahteramäeltä blogin Riina huomasi onnettomuutemme. Kylvin täpinöissäni muutama päivä sitten hyasinttipavut, joiden kylvöaika oli juurikin nyt, mutta samaan syssyyn kylvin kaksi pussukkaa valkeita ruusupapuja ja voihan hertsilei kun ne olisivatkin lähteneet ihan avomaalla keväällä. Mihin ihmeeseen joudun 50kpl kilometrinpituisia honteloita tämän kevään aikana. Huh huh - huolimaton saa palkkansa. Älkää siis missään ihmeessä kylväkö vielä ruusupapuja ;)

id_hernepensaskujanne


8 kommenttia:

 1. Aivan ihania esikoita!
  Niistä ruusupavuista...
  Mä en yhtään ihmettele että innostuksessa tulee kylvettyä kaikkea mahdollista ja välittömästi. Mä olen joka kevät päättänyt että suosiolla siirryn vain suorakylvökasveihin. Ja nytkin kuitenkin joka päivä selaan siemeniäni, mitä voisin kylvää. Järjestelin siemenet kylvämisjärjestykseen, mutta silti pitää vähän väliä tarkistaa voisko jotain jo tehdä. Haluaisi niin edistää tätä kevääntuloa, vaikka tänä vuonna se on kyllä edistyksellistä muutenkin.
  Ja älä vielä sure ruusupapujasi, ei tiedä mitä mahtiyksilöitä niistä vielä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä millaisia jättiyksilöitä on tulossa. Tänään kun kävin katsahtamassa niin melkein kaikki ruusupavut olivat itäneet. Huh huh miten rotevilta ne nyt jo näyttivät =)

   Poista
 2. Ihania kukkia! Ihmettelinkin vähän niitä ruusupapuja... mutta noin voi käydä parhaissakin perheissä, kevätinnossa. Aina saa pidätellä, ettei kylvä liian aikaisin. Onneksi on ennustettu aikaista kevättä, ehkä et joudu vielä pulaan noiden jättiruusupapujen kanssa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hutiloidessa ja innoissaan sattuu väliin pienoisia havereita =) Toivotaan totisesti, että kevät olisi aikainen, ettei mitään takapakkeja tulisi enää =)

   Poista
 3. Silimät vuan piässä pyörriit, ku on niin kommeita kukkiloeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikot olivat melkoisen houkuttelevan näköisiä, enkä malttanut olla tilaamatta. Toivottavasti lähtisivät itämään =)

   Poista
 4. Esikot on ollu mulla jotenkin no way-kategoriassa, mutta nyt kyllä täytyy ehkä muuttaa mieltä. Kauniita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole ollut mikään hurja esikoiden ystävä mutta nuo palloesikot sekä auriculatat ovat kyllä herkullisen oloisia

   Poista