lauantai 1. maaliskuuta 2014

Potagerin kiviaita on vihdoin kunnossa


Latva-artisokat ovat jämäköityneet ja vankistuneet. Ne kasvavat ihastuttavan hitaasti verrattuna esimerkiksi miinanköynnöksiin, jotka jo hontelona huojuvat. Turveruukut ovat oiva kosteusindikaattori. Annan latva-artisokkien kuivahtaa, aina ennen uutta kastelua, jotta juurista kehittyisi vankat. Meillä ei nimittäin kesäisin laisinkaan kastella tuolla potagerin puolella. Kasvit saavat vain istutuksen yhteydessä oikein reilun kastelun ja sitten ne saavatkin selvitä ominneuvoin loppukesän. Tämä edellyttää, että taimilla on kunnon juuret päätyessään potagerin puolelle. Muuten papukasvattamolla näyttää nyt jo hurjalta. Lähes kaikki pavut ovat itäneet ja nyt hitusen jännittää kuinka noiden ruusupapujen käy. 

Kivijumppa on tullut hetkellisesti päätökseen tuolla potagerin puolella. Pahin rortuma saatiin paikattua ja jäljestä tuli oikein kelvon näköistä. Olemme siis vihdoinkin tainneet oppia kiviaidan tekoa. Nyt kyllä nuo aiemmin kohotetyt kohdat näyttävät heppoisilta tähän verrattuna. Ehkäpä joudumme ihan aavistuksen purkamaan tuota aiemmin paikattua osiota ja hakemaan muurin reunoille tuollaisia pyöreämpiä ja isompia kiviä. Pikkuhiljaa tuota kiviaitaa pitäisi nyt vielä nostaa nimittäin semmoiset 30 - 40 cm. Mutta tämä on jo puolivoittoa, että nyt kiviaita on sentään ehjä kauttaaltaan. Kun roudat sulaa niin edessä on vielä kiviaidan reunuksen siistiminen ja monttukohtien täyttäminen. Sitten saisikin jo seuraavaksi sulaa maa vähän rankemmin niin pääsisi käsiksi muihin hommiin. 
12 kommenttia:

 1. On kyllä hienot näkymät ja siisti aita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kaukana siintävä jokiuoma ja vastarannalla kohoavat pellot tuovat näkymään avaruutta =)

   Poista
 2. Komea kiviaita ja upea on potagerkin!
  Täälläkin on jo harrasteltu pihahommia, ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Nyt on aivan parhautta puuhata keväthommia

   Poista
 3. Komea on aita..ahkeruus palkitaan! Mitä jos istuttaisit aidan päälle sitä keltaista matalaa maksaruohoa`Olisko ollu särmämaksaruohoa. Levistyy kivasti ja ei juurikaan tarvi multaa..tämä oli ehdotus vaan.
  siisti ja kaunis puutarhakin huh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Osuit naulan kantaan - nimittäin viime kesänä aloitettiin keltaisen maksaruohon viljely tuolla aidan silloin ehjässä päässä =) Tänä vuonna pitää levittää sitä tänne kunnostetullekin alueelle

   Poista
 4. Silmä lepää teidän näkymissä!

  VastaaPoista
 5. Tuo teidän potager on kyllä mielettömän hieno, näin lehdettömänäkin aikana! Ja kiviaita kruunaa sen. Odotan innolla mitä kevät tuo tullessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - täällä jo ruovitaan malttamattomina maata, että päästäisiin jatkamaan keskeneräistä potageria =)

   Poista
 6. Komea aita, ja potager on uskomattoman upea tähän aikaankin vuodesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Sorakäytävät nostavat rakenteen talvisin kivasti esiin =)

   Poista