maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kasvun kohinaa ja sinisiä salaisuuksia


Luvattua kylmyyttä ei sitten tänäänkään saapunut meille. Aurinko nousi jo varhain, eikä yölläkään ollut pakkasta. Päivä oli hyvä aloittaa metsäretkellä koiruuden kanssa ja nauttien lintujen livertelystä.

Sisällä taimet ovat vankistuneet. Olen ravinnut niitä punaisellasannalla ja latvonut honkkeleita latvoja. Ensimmäinen vuosi suorastaan kun taidan onnistua sisätiloissa esikasvatettujen taimien kanssa. Tänä vuonna olen ollut jyrkkä ja heilutellut saksia ja kieputellut ylipitkiä varsia pitkin ruukun reunoja ja se on tainnut kannattaa. Hyasinttipavut näyttävät suorastaan elinvoimaisilta ja tanakoilta. Latva-artisokkien kasvu on tuskaisan hidasta, mutta taimet lihavoituvat viikko viikolta. Pistin ruukkuihin myös melkoisen satsin liljoja ja dahlioita kasvamaan. Tästä vuodesta on tulossa taas ihan erilainen, erilaisia taimia, paljon yksivuotisia ja kaikkea kivaa.

Potagerissa kohisee - kasvu nimittäin. Akilleijat ovat vankistuneet vauhdilla. Uutta kasvustoa pukkaa nyt päivittäin pinnalle. Olin tänään hitusen konttailemassa potagerissa ja nappasin iisopit nurin, mutta sitten muut työt veivät mennessään ja en oikeastaan saanut kauheasti aikaiseksi. Onneksi kevät on vielä niin aikaisessa, että aikaa piisaa. Iltapäivällä hakiessani pyykkejä narulta, tein harha-askelia pikkumetsikköön ja löysin jättiläismättään sinivuokkoja, joten tänäänkin saamme nauttia sinisyydestä =) Viimeisen kuvan sinivuokot pilkistelivät heinikosta ja laskevan auringonvalossa ne näyttivät kuin morsiusharsolta. Ahhh - vihdoinkin kevät on täällä =)
17 kommenttia:

 1. Ihanan iso sinivuokkomätäs, kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mätäs oikein loisti metysän keskeltä ja oli aivan pakko mennä tarkastelemaan lähempää =)

   Poista
 2. Tuossahan näyttää vuokoilla olevan jopa vähän ahdasta, upea pöheikkö<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan käsittämätön pöhheikkö totisesti =)

   Poista
 3. Ihanat vuokot! Myös edellisessä postauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokot ovat jotenkin niin kevään juttu =) Ja niin ihania

   Poista
 4. Luin vasta nyt postauksesti puutarhalehdistä. Niin totta ja asiaa kirjoitit. Samoin kuin siinä että puutarhanhoito on ensisijaisesti tunnetta. Sydäntä ja sielua pakahduttavaa tunnetta, jossa unelmilla ei ole edes taivas rajana! Sitä tunnetta voi ymmärtää vain toinen puutarhaansa hurahtanut. :) Sydän kipeenä olen vähän jopa vältellyt lukemasta blogeja, lehtiä en enää tilannut ja suru oman puutarhani menettämisen pelosta kuristaa kurkkua joka päivä. Pienesti teen suunnitelmia ja touhuilen, vielä on ensi kesä aikaa ainakin. Käden leikkaus ei ole vieläkään selvä, suuri operaatio siihen on tulossa, suurempi kuin aikaisemmin oletin. Ruusujen ja Rikkaruohojen *Pienikukkapuoti* toimii ehkä vain hetken, mutta toteutan siinä yhden oman unelmani, pitkään vaalitun ja hartaan unelmani. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmat antavat aina elämälle sitä jotakin, suuntaa ja voimaa. Ihanaa, että saat toteutta kukkapuoti unelmasi. Ja jättisuuresti voimia käsioperaatioosi

   Poista
 5. Pursuilevat sinivuokkomättäät!
  Viime yönä oli pakkasta ainakin meillä ihan reippaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti pursuilevat =) Viime yönä meilläkin oli jonkin verran pakkasta =)

   Poista
 6. Upeat sinivuokot! Meilläkin oli viime yönä pakkasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täyteläiset =) Täälläkin oli viime yönä pakkasasteita

   Poista
 7. Ihanat ihanat sinivuokot! Puutarhastelussa on ehkä yksi parhaita asioita se, että jokainen kevät on uusi alku, ja joka vuosi saa kokeilla halutessaan jotakin, mitä ei ole ennen kokeillut. Minun tämän vuoden kokeiluni on puiden kasvattaminen siemenestä. Tänne tuli vähän viileämpi vaihe, yöllä on pakkasta ja päivällä lämppötila kiipeää vain +3 tienoille. Se tarkoittaa että krookukset kukkivat kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo kokeilujen määrä ja ennalta arvaamattomuus ovat puutarhuroinnin parhautta =) Ja krookusten pitkä kukinta =)

   Poista
 8. Suloiset sinivuokot, joka kevät yhtä herttaiset!
  Latva-artisokat ovat todellisia hidastelun mestareita! Minullakin ovat onneksi vielä hengissä, mutta mitään kiirettä eivät tosiaan pidä!
  Meillä on täällä ollut ainakin viikon ajan pakkasta joka yö, viime yönäkin -4, päivällikin enää hädin tuskin viittä astetta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latva-artisokat ovat todellisia hidastelijoita, ihan meinaa pitkästyä niiden hitauteen =)

   Poista
 9. Pikku hiljaa maasta puskee yhtä jos toista; itselläni on edessä ison kukkapenkin täysremontti - kasvit pitää jakaa ja istuttaa uudestaan eli hommaa riittää heti, kunhan vaan tuo maa sulaisi. Meillä riittää yöpakkasia, tänään tuli joitakin lumihiutaleitakin. Saisi jo lämmetä...

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista