torstai 27. maaliskuuta 2014

Hevosenkakki höyryää ja kärpäset surisee

Hevosenkakkikasa höyryää auringonpaisteessa ja meillä on pikkuhiljaa aloiteltu kevätpuuhat. Olen siistinyt talon edustan kukkapenkkejä ja niihin on kärrätty hevosenkakkia oikein urakalla. Meillä on tapana tilata aina kuormallinen hevosenkakkia lähitallilta, jossa kuivikkeena on käytetty turvetta. Tuo kuorma sitten näin keväisin levitetään potageriin sekä talon edustan kukkapenkkeihin. Tumma maanparannus kerää auringonlämpoä itseensä ja narskut nostavat kilvan päitään aurinkoisella seinustalla. Tältä seinustalta talon maalit ovat huonoimmassa kunnossa ja ilmojen lämmittyä luvassa on talonmaalaus urakka ja tuon kuistin seinustan laudoitusta pitää hitusen uusia. 

Talon toisella nurkalla kasvava pikkiaralia sai myös kyytiä ja sekatöörit nakersivat nuo viheliäiset sivuversot pois. Piikkiaralia on muutoin kovin kaunis, mutta piikit ovat super viheliäiset. Jouduin laittamaan kahdet nahkahansikkaat päällekäin, jottei tuo pirunkeppi olisi viillellyt käsiäni. Pikkiaralian takana näkyvä kukkapenkkialue on vielä siistimättä ja siinä onkin sitten taas pikkupuuhdetta tulevaan viikonvaihteeseen. Sen jälkeen päästäänkin etenemään potagerin kimppuun. 

Vihdoin löysin myös maanrakennuskangasta kokonaisen rullallisen. Näin ensihätiin otettiin sitä siis 100m rulla. Vauh =) Potagerin laajennustyöt ovat siis lähellä. 10 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä, että ensikesäksi on tulossa teille ihan mukavasti puuhaa. :) Työn iloa ja riemua teille! Teillä on kevät kyllä hurjan paljon aikaisemmassa kuin täällä, skilloja jo! meillä vasta krookukset aloittelevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä on totisesti puuhaa - ainakin todo-listalla ;) Toivottavasti saadaan tuo potager ainakin rakennettua eteenpäin =) Kiitokset, täällä ollaankin jo nautittu auringon suloisesta lämmöstä ja mullan tuoksusta =)

   Poista
 2. Ihanaa huomiseksikin luvattiin aurinkoista ja lämmintä, taidan itsekin käydä jo kikkareisiin käsiksi;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäö onkaan parempaa kuin käydä kikkareiden kimppuun ja aloittaa puutarhailu puuhat =)

   Poista
 3. Kyllä sormet pitäisi jo saada multaan, mutta 5-10 senttiä lunta ja jäätä on vielä puutarhamökillä. Hakuro-paju on talvehtinut aitaverkon ja talvihuovan suojassa ja ainakin toistaiseksi näyttää voivan hyvin. Mitä sinun kaksikerros Hakurolle kuuluu?
  Lumen sulamista odotellessa mukava lukea blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Toivotaa, että hakurosi on pärjännyt hyvin talven yli. Meillä se on kotiutunut hyvin potageriin ja taidampa laittaa muutaman kuvan siitä seuraavaan postaukseen. Hurjaa - meillä ei koko talvena tainnut olla lunta tuota 10 cm, joten täällä on voinut tehdä melkein koko talven pikkuisia ulkopuuhia. Toivotaan, että teilläkin kevät saa tuulta purjeisiin ja pääset nauttimaan puutarhahommista =)

   Poista
 4. Meillä on vielä niin märkää pihalla, kun lunta tuli viikko sitten, että ei puutarha hommiin vielä pääse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut niin lumetonta, että maa alkaa kuivumaan jo kovaa kyytiä. Tässä vaiheessa vuotta näkyy selvimmin aina tuo maantieteellinen ero. Toivotaan, että pikaisesti teilläkin maa jo kuivahtaisi ja pääsisit puutarhahommiin =)

   Poista