sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Sinivuokkoja ja vähän punaisiakin =)


Poskia punottaa. Ensimmäiset auringonsäteet ovat tehneet kuluneen viikon aikana tehtävänsä. Ilma on pysytellyt edelleen lämpimänä ja potager on edennyt eilisestä. Nyt molemmat keskiakselit on siistitty ja mullitettu. Enää odottaisi kaksi pikkuruutua ja iisoppiaidan alaslekuu, sitten kevät saa tulla kohisten.

Kesken puutarhaprojektien oli pakko seisahtua ihastelemaan talon päädyssä olevan sireenimajan alla sinisenään kasvavia sinivuokkoja. Nyt tuntuu, että vehreys on saanut pikkuhiljaa yliotteen ruskeudesta. Sinivuokot oikoivat kaulojaan kilvan kohti aurinkoa ja minä makoilin kameran kanssa heidän kauneutensa äärellä. Siellä täällä pilkisteli myös pinkkejä sinivuokkoja. Sinivuokkojen värimuunnokset johtuvat maan ph:n vaihtelusta. Huomenna on vielä kotipäivä ja jos säät sallivat niin isoppiaita saa jokakeväisen lyhennyksen ja multaa juurilleen. Pitäisi myös käydä lähi maatalouskaupassa tilaamassa matalaa kanaverkkorullaa tulevia mustikka-aitauksia varten ja ehkäpä siinä samalla nauttia herkulliset leivoskahvit tuon pikku rautakaupan vintillä. Njamskis =)
16 kommenttia:

 1. Noita pikkuisia täytyy kyllä katsella lähietäisyydeltä, niin ihania ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti olivat valloittavia ja ikuistamiseen tarvittiin makuuasentoa =)

   Poista
 2. Ihania noi punertavat! En ole ennen nähnyt.

  Mullakin näyttää hakuro-paju selvinneen talvesta. Toisaalta sen kyllä pitäisikin talvehtia etelässä kohtuu hyvin. Se on kyllä ihanin pikkupuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noita punaisia on yllättävän paljon. luulen, että edellinen asukki on pitänyt tuossa sinivuuokkovainiolla jonkin sortin kompostia, mikä on vaikuttanut tuohon punaisuuteen. Hakurot ovat totisesti viehkeitä ja taitavat totisesti kestää ihan hyvin näitä leveysasteita =)

   Poista
 3. Miten täydellisen suloisia <3 Ihastuttavia nuo pinkit muunnokset ja sointuvat väreistään täydellisesti kimppaan noiden tavisten kanssa :) Voi sua onnekasta, vielä huominenkin tätä ihanuutta. Ehkä mäkin sitten töiden jälkeen edes jotain pihahommia. Vaikkapa haravointia väliaikaiskodin pihalla, muutto kun lähestyy kovaa vauhtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini ja puna vuokot ovat totisesti ihastuttavia. Tuo muuttopuuhien aika on kyllä perin kinkkistä aikaa puutarhavimman suhteen. Voimia siitä selviämiseen =)

   Poista
 4. Ihanat kuvat! Ja mahtava kukkaloisto. Mulla ei vielä ole ensimmäinenkään sinivuokon kukka auennut, kuvasin tänään nuppua, jossa alkoi viimeinkin näkyä vähän kukan väriä, mutta ei se vielä aukea moneen päivään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nuo sinivuokot ovat niin kertakaikkisen suojaisella ja eteläisellä paikalla, että ovat joka vuosi vähän etuajassa. Nyt ne ovat niin upeita kun muita kukkijoita ei vielä juurikaan näy =)

   Poista
 5. Kauniita! Makuuasento onkin näiden pikkuisten kanssa se paras kuvausasento :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaunista ja hitusen kömpelöä tu maassa makoilu ;) Mutta minkäs teet

   Poista
 6. ihana yhdistelmä nuo punertavat sinisten kanssa

  VastaaPoista
 7. Voi, millaista kauneutta. Sinivuokot ovat aina tuoneet kevään. Jo lapsena kytättiin hyviä sinivuokkopaikkoja niiden kukintaa odotellen ja muistettiin aina, kuinka äiti oli kieltänyt niiden keräämisen. Se herättää edelleen jännää kunnioitusta noita pieniä ja ihania kukkia kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti sinivuokot herättävät lapsuusmuistot mieleen. Meillä on nimittäin ollut tuo samainen poimintakielto =)

   Poista