maanantai 14. syyskuuta 2020

Kirjavalehtinen pippurikoiso ja arvonta!

Kirjavalehtinen pippurikoiso
Kirjavalehtinen pippurikoiso, Solanum pseudocapsicum 'Ivema' Löysin syksyn ihanimman viherkasvin paikallisesta puutarhaliikkeestä. Vaikken olekaan järin suuri oranssin ystävä niin tämä ihastuttava pippurikoiso teki poikkeuksen. Siinä on juurikin sopivan pieni määrä kipakkaa oranssia yhdistettynä upeisiin valkokirjaviin lehtiin. Tämä kirjavalehtinen pippurikoiso Solanum pseudocapsicum 'Ivema' viihtyy normaalissa huoneenlämmössä koko talven. Luulin tätä alkujaan ulkokasviksi, mutta lyhyen tutkinnan tuloksena päädyin siihen, että tämä onkin huonekasvi. Melko sopivasti näin valtakunnallisen huonekasviviikon kunniaksi. 

Jos tämän oranssimarjaisen ihanuuden haluaa säilyttävän pitkään nämä kauniit marjat upeina niin silloin hänen ihanuutensa voi sijoittaa hieman viileämpään tilaan. Lämpötila ei kuitenkaan saisi tippua alle kymmenen asteen.

Bergs Potter Julie ruukut
Pippurikoiso ja hopealanka, Bergs Potter Julie -ruukut.

Perinteinen hopealanka näyttää pippurikoison kumppanina erityisen hyvälle. Vaaleat, valkokirjavalehtiset kekä hennon hopealehtiset kasvit näyttävät jotenkin niin valovoimaisilta näin iltojen pimetessä. 

Bergs Potter Julie ruukku, pippurikoiso

Sopivasti myös tämän Huonekasviseuran järjestämän Huonekasviviikon alkajaisiksi Green & Clay -verkkokaupan instagramissa pyörii ruukkuarvonta. Osallistumalla arvontaan voit voittaa kolme Bergs Potter Julie ruukkua, jotka näkyvät myös näissä kuvissa. Arvonta on käynnissä keskiviikkoon 16.9.2020 klo 20 asti.

Käyhän siis osallistumassa arvontaan @greenandclay Instassa. 

Bergs Potter Julie ruukku, pippurikoisoEi kommentteja:

Lähetä kommentti