sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Syksyn ruukkuistutukset - syklaami, calluna ja pienet havut

Bergs Potter Simona ruukku

Alkava syksy tuo aina tullessaan myös syksyn ihanimmat ruukkukukat. Näistä ehdottomasti ihanimpia ovat syklaamien 'Petticoat' ja 'Merengue' lajikkeet sekä hieman erikoisemmat callunat, kuten Beauty Ladies 'Champs'.  Nämä ihanuudet pääsivät tämän vuoden syysistutuksiin. 

Yleensä valitsen yhden kukan tai kasvin, jonka ympärille ryhdyn rakentamaan kokonaisuutta. Tänä vuonna tämä ensimmäinen ihanuus oli juurikin tuo kellohameinen ja herkkä syklaami 'Petticoat'. Sen viehättävä olemus ja herkkä vaalean punertavaan vivahtava väritys tuntuivat juuri tähän syksyyn sopivalta. Tämän seuraksi löysin vähän riehakkaamman 'Merengue' syklaamin, joka toisti samaa vaaleanpunertavaa sävyä, mutta hitusen tummempana. Kokonaisuuden viimeisteli yllättäen ruokakaupasta löytynyt lamoavakasvuinen calluna. Tämä kolmen sarja siis sai polveni notkahtamaan. Perin romanttinen ja herkkä yhdistelmä - vai mitä. Näille valitsin niin ikään romanttiset Bergs Potterin Simona ruukut. 

Bergs Potter Simona ruukku - Green & Clay verkkokauppa

Bergs Potter Simona ja Calluna

Lamoava calluna näyttää sykähdyttävän upealta. Terrakotan lempeä sävy luo täydellisen kombon tämän suloisuuden kanssa. 

Syklaami Merengue

Merengue syklaamin kukat ovat suorastaan vähän riehakkaat. Kukat kurottelevat kohti korkeutta ja niiden helmat suorastaan läikehtivät. Tämä tekee kukasta mielenkiintoisen ja jännittävän näköisen. 

Bergs Potter ruukut Green & Clay -verkkokauppa

Testasin myös viiden ruukun ryhmää ja muutamaa suurempaa havua näiden syyskukkijoiden kanssa. Reipas ja tuuheakasvuinen kartiovalkokuusi menestyy myös hyvin ruukkukasvina, kunhan sille hankkii riittävän väljän ruukun. Pieni sinikataja vuorostaan toistaa kivasti syklaamin lehtien harmautta. 

Bergs Potter ruukut Green & Clay -verkkokauppa

Bergs Potter ruukut Green & Clay -verkkokaupasta

Halutessaan tumman puhuvan kartiovalkokuusen voi vaihtaa lähes keltavihreään kultasypressiin ja koko ruukkuryhmän ilme muuttuu jälleen. Oikeastaan mikään ei ole mukavampaa sunnuntaipäivän puuhaa kuin testailla ihania ruukkukasviyhdistelmiä. Mikä on sinun lempparisi?

Ruukkuja voit tarkastella Green & Clay -verkkokaupassa tai alla olevan upotuksen kautta.
Green_and_Clay-verkkokaupan_logo

Tämän tuoteupotuksen kautta pääset suoraan valitsemaan ja ostamaan Bergs Potterin ruukkuja Green &amp Clay -verkkokaupasta.

7 kommenttia:

 1. Nämä kaikki ovat ihania ja yhdessä vielä hurmaavampia, mutta jos yksittäinen pitää valita niin se on ehdottomasti tuo calluna. Sen haluaisin ehdottomasti itsellenikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Calluna oli kyllä niin superihana löytö. Varsin poikkeava perinteisiin callunoihin verrattuna🌸Ja löytyi ihan kylän ruokakaupasta.

   Poista
 2. Herkullisen näköiset syysistutukset.

  VastaaPoista
 3. Wau!
  Aivan upea tuo lamoavakasvuinen calluna, ihan uusi tuttavuus minulle. Ja nuo ruukut, ihania!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lamoava calluna oli älyttömän hieno ja löysin sen kattumalta paikallisesta K-Marketista.

   Poista