maanantai 18. toukokuuta 2015

Ensimmäinen erä pöntöstä ulos =)

Tällä hetkellä potagerissa sattuu ja tapahtuu niin huimaa kyytiä, ettei tahdo pysyä kaikessa mukana. Sillä välin kun orapihla-aitaa kaivettiin maahan oli raparperit huupan alla alkaneet tirkistellä kannen alta. Ensimmäinen sato on siis kasvanut pöntöstä ulos. Nyt vaan kun ehteisi googlettaa jotain maukkaita forced rhubarb reseptejä niin avot.


Näin ihanan punaisilta ja pirteiltä huupan suojissa kasvaneet raparperit näyttävät =)


35 kommenttia:

  1. Oi niihinkö kasvaa lehtien sijasta enemmän vartta. Oonkin miettinyt että mikä tuossa on ideana. Ihanan näkösiä ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu - lehdet jäävät pieniksi ja varsi on pääosassa. Noiden idea on oksaalihappopitoisuuden madaltuminen ja miedompi maku.

      Poista
  2. Se on jännä miten ne eivät kärsi tuosta hommasta. Ja olen varma, että kaikki miettivät kieli pitkälle mille ne maistuvat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahta kertaa ei saa huputtaa samaa raparperia yhtenä kesänä, muutoin niihin tulee jokin sienitauti. Maku on hitusen miedompi kuin tavisraparpereissa =)

      Poista
  3. Onpa ihanan värisiä varsia. Hieno punainen näkyy varmasti kauas. Onko raparperin peittämisellä vaikutusta makuun, vai onko se ulkonäkökysymys?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makukysymys tämä on =) Oksaalihappopitoisuus laskee ja raparpereista tulee makoisampia =)

      Poista
  4. Oi, ovatpa herkullisen punaisia! Tosi kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen on suorastaan silmiinpistävän voimakas =)

      Poista
  5. Oij! Noista saa herkullisen väristä mehua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä itsekin ajattelin - punainen on aivan hurjan voimakas

      Poista
  6. Nami mitä varsia! Tuo saviastia on myös niin suloinen ♥ ja hyödyllinen. Suomesta ei varmaan vielä mistään löydä noita kauniita varjostuskupuja, pelkkiä mustia muoviämpäreitä vaan :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista, että Suomesta ei tosiaan noita huppuja löydy, ovat niin kovin kauniita =)

      Poista
  7. Hauska!
    Luin taas muutaman postauksesi taaksepäin. Kylläpäs te jaksatte puuhata, ihan mielettömän hienoa tulee!

    VastaaPoista
  8. Herkullisen värisiä ja taatusti myös hyvän makuisia.

    VastaaPoista
  9. Eikös näiden pitäisi olla vähemmän kirpakoita/hapokkaita kuin valossa kasvaneet? Kerro sitten, mitä näistä kokkailit, olisi kiva kuulla :) Hatunnosto orapihlaja-aitaurakallenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miedompiahan nämä ovat. Tällä kertaa kokkailut latistuivat perus raparperikiisseliin =) Mutta ensi kerralla pitää ryhdistäytyä =)

      Poista
  10. Juu, minä myös kiinnostunut huupan vaikutuksista makuun. Komeita ovat varret, kun lehtiä on vain aavistus - verrattuna meidän huupattomiin hupatuksiin :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku tosiaan miedompi kuin valossa kasvaneilla =)

      Poista
  11. Tuo huuppa on kyllä niin mainio kapistus! Koristeellinen jo itsestään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huupat ovat niin kauniita, että tahtoisin niitä ehdottomasti lisää =)

      Poista
  12. Kauniin väriset varret ja kiva huupa.

    VastaaPoista
  13. Hauska idea, jos pitää raparperista... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kun noita raparpereja on niin valtavasti =) Niin tämä tuo vähän vivahteikkuutta raparperivainioon =)

      Poista
  14. Kaunis huuppa ja ihanan väriset raparperit <3 Aitaprojektinne on huikea ja hatunnoston arvoinen suoritus, huh! Lopputulos palkitsee vaivan =)

    VastaaPoista
  15. Kaunis huuppa ja mielettömän punaiset varret!☺

    VastaaPoista