keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Hyötykasviyhdistys ja ihana orangeria

Perhosia oli vatsassa kun asteltiin pitkin Hämeentietä kohti Gustaf Otto Waseniuksen 1800-luvulla luomaa ihanaista klassista kesähuvilaa ja sen takana häämöttävää keltamultaista Annalaa. Tätä hetkeä oli odotettu. Tämä kevät on ollut käänteentekevä monessakin suhteessa täällä Hernepensaskujalla ja yksi näistä käänteistä on liittyminen puutarhayhdistykseen, tarkemminottaen useampaankin. Yksi näistä yhdistyksistä on Hyötykasviyhdistys, joka järjestää kaikkea ihanaa puutarhaan hurahtaneille. Joskus vaan on niin mukava nähdä muitakin samasta aiheesta innostuneita, jakaa kokemuksia ihan livenäkin ja hurahtaa kaikkeen kivaan ja uuteen =)

Hyötykasviyhdistyksellä oli uusien jäsenten ja palstanpitäjien kokoontuminen. Samalla kun juotiin teetä ja kahvia toiminnanjohtaja Taina Laaksoharju kertoi Annalasta, palstoista, jakoi vinkkejä ja veti mukavaa rupattelutuokiota. Tunnelma oli hyväntuulinen ja mukaansatempaava ja sai tutustua uusiin mukaviin puutarhaihmisiin. Ja sitten lähdettiin kierrokselle. Myös tätä hetkeä oli odotettu.

Ensimmäinen kohde oli ihastuttava orangeria ja siellä talvehtiva pelargoniakokoelma. Pelargoniat tuoksuivat toinen toistaan ihastuttavammilta ja niiden lehtien muotojen kirjo sai suorastaan haltioitumaan. Vaikka pelargoniat veivät ansaitusti suurimman osan huomiosta niin mahtui joukkoon hurjasti kylvöksiä ja arkoja orangeriossa talvehtivia kasveja.

Tutustumiskierros teemapuutarhoissa aloitettiin ja ensimmäisenä matkan varrella katsahdettiin neidonhiuspuun tilanne. Tähän asti se oli talvehtinut ihanaisessa 1844 rakennetussa Annalan orangeriassa, mutta tämän talven se oli viettänyt ensi kertaa taivasalla. Ja hyvinhän neitokainen oli pärjännyt. Tässä vaiheessa ensimmäisen kerran tuntui, että oman puutarhan valikoima on vielä niin kovin suppea =) Tunne voimistui kun mentiin teemapuutarhoihin, maisteltiin karhunlaukkaa, tutustuttiin parsaviljelmään ja ihasteltiin jättilaukkojen komeita kasvustoja. Kaikkea ihanaa mistä voi vain haaveilla. Onneksi karhunlaukat ovat itämässä Viktoriuksessa ja nyt kyllä parsa hyppäsi oitis hankintalistalle.Hedelmäpuiden alla oli olkea ja narskuja, tuulessa ja sateessa huojuvia narskuja. Voi että miten tämäkin näytti hyvälle ja kutsuvalle. Ehkäpä meidän välitilaan omenapuiden alle tulee jotain tällaista =)18 kommenttia:

 1. Vehreys ja vihreys viehättää. Ehkä huomenna on lähdettävä multaostoksille, että saan ainakin yrttien siemenet itämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrttejä ilman muuta =) Meillä on huomenna luvassa kylvöpuuhat =)

   Poista
 2. Hei olet ollut minulle niin rakkaan yhdistyksen hyötiksen pääkallopaikalla<3 Annala on niin ihana, harmi vain, että se on rakennuksena niin huonossa kunnossa, ettei sen sisätiloja voi hyödyntää:(
  Olethan varmaan tietoinen Hyötykasviyhdistyksen Länsi-uudenmaan alaosastosta, jossa järjestämme paljon kaikkea kivaa touhua jäsenille. Toiminta-alue on Lohja-Karjaa-Hanko säteellä, jos se osuisi lähelle, niin olet lämpimästi tervetullut mukaan:) Laita sähköpostia jos kiinnostuit;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyötis on kovasti ihanan oloinen ja ihmiset tosi mukavia =) Ilmottauduinkin jo samalla kun liityin hyötikseen niin Länsi-Uudenmaan alajaostoon sekä Turun, kun ollaan tässä melkein rajalla

   Poista
  2. Kiva kuulla, tervetuloa mukaan! Ensi lauantaina olisi Mustion linnan puutarhassa tapahtuma, jossa ollaan mukana, tulehan moikkaamaan!

   Poista
  3. Kiitos, kiitos 😊 pitääpä pistää korvantaa tuo lauantai

   Poista
 3. Oi miten järjestelmällisen näköisiä ruukkurivejä!

  VastaaPoista
 4. Oi joi, kun näyttää ihanalta! Sait varmaan paljon uusia ideoita potageriisi! Parsa, kuulostaa niin ihanalta. Se maistuu aivan huipulta! Ideoittesi toteutumisia odottaen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ideoita vaikka kuinka. Nyt vaan kun ehteisi toteuttaakkin =)

   Poista
 5. Voi vitsi, miten ihanan kuuloinen reissu sinulla takana. Annala on kyllä vaikuttava paikka, vaikka sen kauniin rakennuksen harmittavan huonoa kuntoa minäkin suren.

  VastaaPoista
 6. Kauniita ja inspiroivia kuvia ja näkymiä! Huikaiseva kukkapilvi ensimmäisessa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää lähteä vähän kauemmas hakemaan uutta potkua ja ideaa. Tuo orangeria oli kyllä yliveto =)

   Poista
 7. Olipa hienot kuvat, melkein kuin olisi itse ollut mukana, vain tuoksu puuttui. On ollut mukava nähdä, kuinka hyvin sinun Hakuro on kasvanut, taidanpa itsekin yrittää kasvattaa "toista kerrosta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Retki oli hurjan antoisa ja näkymät ihastuttavia. Tsemppiä hakuron kasvatukseen =) Meillä se on tuntunut viihtyvän =)

   Poista