perjantai 1. toukokuuta 2015

Taimipäivä =)

Eilinen potagerikierros osoitti, että tänään on selvästikin taimipäivä. Potagerin kukkapenkeissä on varmasti satoja pikku karkulaisia, siementaimia. Minulla on tapana kerätä siementaimet ja purkittaa ne tuonne Viktoriukseen odottelemaan seuraavaa sijoituspaikkaa. Tänä keväänä tuolla olisi purkitettavaksi ainakin kesäkulleroita, sinikatanoita ja erilaisia tyräkkejä, joista tuo rantatyräkki on yksi lempparini.

Sitten pitäisi ottaa pistolapio ja kaivaa tuolta potagerin keskikäytävältä levittäytyneitä jättipoimulehtiä, sillä nyt ne on helpoin saada nätisti pois ahtaista kukkapenkeistä. Ensimmäisinä vuosina kun potagerin kukkapenkit näyttivät vielä autioilta olin hölmö ja annoin jättäreiden siementää ja levittäytyä. Nyt pehkot ovat niin tiiviitä ja suorastaan puumaisia, että niiden kaivaminen ilman, että viottaa muita penkin kasveja on vaikeaa. No oppia ikä kaikki =) Nykyisin leikkaan jättipoimulehtien kuihtuneet kukinnot pois ennen siementen kypsymistä =) Tämä onkin osoittautunut vallan järkeväksi toimenpiteeksi, koska silloin myös jättärin kaniit lehdet tulevat oikeuksiinsa.


Tillipionit puskevat nuppujaan kohti aurinkoa =)


Ja Japaninlehtikuuset vihertyvät pikkuhiljaa


Kävin myös kurkistamassa raparpereja. Ylimmässä kuvassa tavallisesti kasvava raparperi ja alimmassa kuvassa raparperihuupan alla kasvaneita raparpereja - njamskis =) Kaunista ja aurinkoista vappupäivää Teille kaikille =)22 kommenttia:

 1. Onnea jori Top10 blogilistalle pääsystä! Onko huupan alla kasvanut raparperi miedompaa, vai mkä idea siinä mahtaa olla? Iloista Vapun jatkoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Huupan alla kasvanut raparperi on makeampaa, miedompaa ja vähä oksaalihappoisempaa herkkua kuin valossa kasvaneet =)

   Poista
 2. Erinomainen taimipäivä tänään. Minäkin olen aloittanut taimien siirtelyn. Maa on ihanan kostea vielä sateen jäljiltä. Myös rikkaruohojen metsästys onnistuu nyt hyvin. Mihin sitä oikein tarttuisi, kun niin moni homma huutaa tekijäänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvä päivä tänään taimirintamalla ja huomenna jatkuu jos vähäkään säät sallii =)

   Poista
 3. Hyvää taimipäivää ja vappua! Ja onnea blogilistauksen sijoituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti =) ja lokoisaa viikonvaihdetta sinulle =)

   Poista
 4. Onnea blogilistasijoituksestasi! Tuo tillipioni on niin ihanan punkkarin näköinen. Siementaimien siirtelyä riittää ja nyt on kyllä maa sopivan kostea ettei pikkuiset kärsi siirrosta. Meillä kuolanpionion niin innokas siementäjä, pitää olla tarkkana ja leikata siitäkin kukinnot, mutta jostain syystä se saa jonkun kukkapohjan aina jonnekin piiloon ja sitten taas on pikkutaimia vaikka kuinka paljon.

  Iloista taimipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oi kuolanpioni kova siementämään, kuulostaa kivalta =) Nyt on tosiaan todella hyvät kelit noihin taimihommiin =)

   Poista
 5. Mukavaa taimipäivää. Tänään on sää ollut suosiollinen ainakin täällä Päijät-Hämeessä. Tuulikaan ei haittaa kun tietää sen kuivattavian märkiä maita ja mantuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos =) Täälläkin sää on ollut kerrassaan otollinen ulkohommiin

   Poista
 6. Isossa puutarhassa on tuo hyvä puoli, että taimituotantokin tulee omasta takaa :D
  Onnitelut top10:stä. Ansaittu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati =) Juu taimia riittää yllin kyllin ja tuo hiekkamultamaa tuntuu olevan erityisen otollinen noille siementaimille =)

   Poista
 7. Vihdoinkin onnistuin tänne tieni löytämään:)) Kiitos Sinun!
  Onnea ja Iloa oi ihana Toukokuu!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vierailulle. Sinulla on niin ihana blogi, kaikkine ihanine kuvineen että huh, huh =)

   Poista
 8. Ihanaa! Maariankellon siementaimia löysin perkaushommien yhteydessä valehtelematta tuhatkunta. Että täältä niitä saapi, jos sellaiselle ilmenee tarvetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun maariankellothan on kuin meidän punahatut =) Siementaimia niin mahdottomasti, ettei niiden kanssa joudu mihinkään =)

   Poista
 9. Kiitos muistutuksesta, huomenna täytyy taas siirtää llisää sinivuokkoja autokatostyömaan alta. Söpis tuo tillipioni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt on hyvät kelit siirtelyyn =) Tillipioni on jotenkin niin symppis =)

   Poista
 10. Tuo raparperihuuppa olis kyllä ihana! Mun viimekesäinen muoviämpärikokeilu ei mennyt ihan kuin piti. Mies hoksasi katsoa ämpärin alle ja kovin olivat nuutuneita raparperiraukat. Pitäisi kai huupan hengittääkin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raparperihuupan on tosiaan syytä olla henittävä, jottei nuo rapsut nahistu

   Poista
 11. Merkkitikuiksi suosittelen kertakäyttöveitsiä (edullisia, löytyy lähes jokapaikasta, voi ensin käyttää ulkopiknikillä ja sitten siirtää puutarhakäyttöön...yksi vanhempi sukulainen noita minulle aina kelkkoo ja oikein näppäriä merkkitikkuina). Eihän ne noki noin edustavia ole kuin nuo merkkitikuiksi oikeen tehdyt, mutta mun tomaattilajikkeet pysyy noin hallinnassa...

  VastaaPoista
 12. Apteekit myyvät isoissa pakkauksissa (edullisesti) lääkärien käyttämiä puulastoja -niitä joilla painetaan kieltä kun kurkataan nieluun. Puutkut ovat ekologisia!
  Terveisin puutarhahullu farmaseutin äiti

  VastaaPoista